FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Same Gender Duets
Quiz about Same Gender Duets

Same Gender Duets Trivia Quiz


Many duets are written for musicals. Here are questions about just a few same gender duets.

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Song Mixture

Author
mlcmlc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,888
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
693
Last 3 plays: xchasbox (10/10), gable (8/10), Guest 31 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What ode do Jim and Huck sing to the mighty Mississippi as they raft down the river?

"But sometimes in a time of trouble
When you're out of hand
And your muddy bubbles roll across my floor
Carryin' away the things I treasure
Hell, there ain't no way to measure
Why I love you more than I did the day before."
Hint


Question 2 of 10
2. Louise and June fantasize about a different future in what duet?

"We'd live in a house
As private as private can be
Just Momma, three ducks, five canaries,
A mouse, two monkeys, one father, six turtles
And me..."
Hint


Question 3 of 10
3. Which song do Pseudolus and Hero sing to describe what Pseudolus wants more than anything?

"Can you see me as a Roman with my head unbowed?
Sing it good and loud!
______!"
Hint


Question 4 of 10
4. What tune do Florence and Svetlana, the mistress and the wife, sing about their relationships with the same man?

"Nothing is so good it lasts eternally
Perfect situations must go wrong
But this has never yet prevented me
Wanting far too much for far too long."
Hint


Question 5 of 10
5. What lament do the princes sing when they've found their love but cannot have her?

"__________!,
Beyond power of speech,
When the one thing you want
Is the only thing out of your reach."
Hint


Question 6 of 10
6. What refrain is sung as Pippin, uncertain about life and purpose, gets advice from the Leading Player?

"You look frenzied, you look frazzled
Peaked as any alp
Flushed and rushed and razzle-dazzled
Dry your lips, damp your scalp."
Hint


Question 7 of 10
7. When Millie and Dorothy fantasize about trading places, what number do they trill?

"Poor? Not me, honey
I don't want those money woes
I'll marry Paul or Dave or Rob or Peter
So I can buy my clothes at Saks Fifth Avenue
Bergdorf Goodman too."
Hint


Question 8 of 10
8. What duet do Archibald and Neville harmonize as they mourn their lost love?

"Strangely quiet, but now the storm
Simply rests to strike again.
Standing, waiting, I think of her.
I think of her."
Hint


Question 9 of 10
9. Which perky number do Vera and Mame sing to each other about friendship?

"I'll always be Alice Toklas,
If you'll be Gertrude Stein.
And tho' I'll admit I've dished you,
I've gossiped and gloated,
But I'm so devoted."
Hint


Question 10 of 10
10. When two mobsters are caught on stage and forced to improvise, what number do they sing?

"If your blonde won't respond when you flatter 'er
Tell her what Tony told Cleopaterer,
If she fights when her clothes you are mussing,
What are clothes? 'Much Ado About Nussing.'"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 17 2024 : xchasbox: 10/10
Apr 09 2024 : gable: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 31: 8/10
Mar 25 2024 : Guest 99: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What ode do Jim and Huck sing to the mighty Mississippi as they raft down the river? "But sometimes in a time of trouble When you're out of hand And your muddy bubbles roll across my floor Carryin' away the things I treasure Hell, there ain't no way to measure Why I love you more than I did the day before."

Answer: River in the Rain

The musical "Big River" opened on Broadway in 1985. This story was inspired by Mark Twain's "Adventures of Huckleberry Finn". In 2003, a Broadway revival included hard-of-hearing and deaf performers. The dialogue and music were intertwined with American Sign Language, making a unique show.
2. Louise and June fantasize about a different future in what duet? "We'd live in a house As private as private can be Just Momma, three ducks, five canaries, A mouse, two monkeys, one father, six turtles And me..."

Answer: If Momma Was Married

"Gypsy", with music by Jule Styne and lyrics by Stephen Sondheim, opened on Broadway in 1959. Sondheim originally agreed to create both music and lyrics, but Ethel Merman wanted Styne for composer. Rose was the last stage character that Ms. Merman created.
3. Which song do Pseudolus and Hero sing to describe what Pseudolus wants more than anything? "Can you see me as a Roman with my head unbowed? Sing it good and loud! ______!"

Answer: Free

"A Funny Thing Happened on the Way to the Forum" opened on Broadway in 1962. Zero Mostel played the part of Pseudolus is both the original Broadway performance and the movie version created in 1966. The score was the first time Sondheim wrote both lyrics and music.
4. What tune do Florence and Svetlana, the mistress and the wife, sing about their relationships with the same man? "Nothing is so good it lasts eternally Perfect situations must go wrong But this has never yet prevented me Wanting far too much for far too long."

Answer: I Know Him So Well

The first production of the musical "Chess" opened in London's West End in 1986. In 1985, when this number was released as a single, performed by Elaine Paige and Barbara Dickson, it stayed at number one in the UK for four weeks.
5. What lament do the princes sing when they've found their love but cannot have her? "__________!, Beyond power of speech, When the one thing you want Is the only thing out of your reach."

Answer: Agony

The plot of "Into the Woods" combines several fairy tales to create this original story. This song has Rapunzel's and Cinderella's Princes, who are brothers, singing.
6. What refrain is sung as Pippin, uncertain about life and purpose, gets advice from the Leading Player? "You look frenzied, you look frazzled Peaked as any alp Flushed and rushed and razzle-dazzled Dry your lips, damp your scalp."

Answer: On the Right Track

"Pippin" was the first musical to advertise on TV by actually showing part of a scene from the show. The commercial showed part of the number "Glory". The musical "Pippin" opened on Broadway in 1972 with music and lyrics by Stephen Schwartz.
7. When Millie and Dorothy fantasize about trading places, what number do they trill? "Poor? Not me, honey I don't want those money woes I'll marry Paul or Dave or Rob or Peter So I can buy my clothes at Saks Fifth Avenue Bergdorf Goodman too."

Answer: How the Other Half Lives

"Thoroughly Modern Millie" was inspired by a movie musical of the same name. However, to bring it to stage, numbers where changed out and new dances were added. I found several reviews that were penned before the Broadway opening that had few good things to say, but the show won six Tony Awards, including Best Musical.
8. What duet do Archibald and Neville harmonize as they mourn their lost love? "Strangely quiet, but now the storm Simply rests to strike again. Standing, waiting, I think of her. I think of her."

Answer: Lily's Eyes

The musical "The Secret Garden" is based on a book by Frances Burnett published in 1911. In this scene the brothers are both comparing Mary to Lily, dead for the last 10 years.
9. Which perky number do Vera and Mame sing to each other about friendship? "I'll always be Alice Toklas, If you'll be Gertrude Stein. And tho' I'll admit I've dished you, I've gossiped and gloated, But I'm so devoted."

Answer: Bosom Buddies

The original story was a 1955 book by Patrick Dennis called "Auntie Mame". A play of the same name was created starring Rosalind Russell in 1957. The musical version, "Mame", opened on Broadway in 1966.
10. When two mobsters are caught on stage and forced to improvise, what number do they sing? "If your blonde won't respond when you flatter 'er Tell her what Tony told Cleopaterer, If she fights when her clothes you are mussing, What are clothes? 'Much Ado About Nussing.'"

Answer: Brush Up Your Shakespeare

"Kiss Me, Kate" opened on Broadway in 1948. The music and lyrics were created by Cole Porter. This show was the first to win a Tony Award for Best Musical in 1949.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Humanities #1:

Some of my quizzes in the 'Humanities' category

  1. Gershwin: Name that Show Average
  2. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  3. Unrequited Love, Musically Average
  4. Be a Clown, Be a Clown Average
  5. Same Gender Duets Average
  6. Opposing Gender Duets Average
  7. Social Critique, Musically Average
  8. Oh, What a Night! Easier
  9. Ten Clues to Ten Treasures Average
  10. Death, Musically Average

Also part of quiz list
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us