FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gershwin Name that Show
Quiz about Gershwin Name that Show

Gershwin: Name that Show Trivia Quiz


These songs are from George Gershwin Broadway shows. Do you know which song is from which show?

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Composers and Lyricists

Author
mlcmlc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,215
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
771
- -
Question 1 of 10
1. Which show is the song "Boy Wanted" from?
Hint: Ex-show girl elopes with society boy and his family is opposed.
Hint


Question 2 of 10
2. Which show is the song "Fascinating Rhythm" from?
Hint: Unlucky brother and sister trying to help each other rather than themselves.
Hint


Question 3 of 10
3. Which show is the song "Someone to Watch Over Me" from?
Hint: English bootleggers in prohibition America, girl falls for a married (or is he?) man.
Hint


Question 4 of 10
4. Which show is the song "Summertime" from?
Hint: A picture of 1920s African American life in Charleston, South Carolina.
Hint


Question 5 of 10
5. Which show is the song "Wintergreen for President" from?
Hint: A president running with a love campaign?
Hint


Question 6 of 10
6. Which show is the song "Embraceable You" from?
Hint: Boy and girl put on a show to prevent the school from closing.
Hint


Question 7 of 10
7. Which show is the song "He Loves and She Loves" from?
Hint: Boys tries to win girl.
Hint


Question 8 of 10
8. Which show is the song "My Cousin in Milwaukee" from?
Hint: A prohibition satire.
Hint


Question 9 of 10
9. Which show is the song "How Long Has This Been Going On?" from?
Hint: Princess falls for military cadet.
Hint


Question 10 of 10
10. Which show is the song "Looking for a Boy" from?
Hint: Leading lady can't remember who she is, but love still conquers.
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which show is the song "Boy Wanted" from? Hint: Ex-show girl elopes with society boy and his family is opposed.

Answer: "A Dangerous Maid" -- 1923

This song was later included in the show "My One and Only" created in 1983 from previously released songs.
2. Which show is the song "Fascinating Rhythm" from? Hint: Unlucky brother and sister trying to help each other rather than themselves.

Answer: "Lady, Be Good" -- 1924

This was introduced by Cliff Edwards, Fred and Adele Astaire.
3. Which show is the song "Someone to Watch Over Me" from? Hint: English bootleggers in prohibition America, girl falls for a married (or is he?) man.

Answer: "Oh, Kay!" -- 1926

This song was introduced by Gertrude Lawrence.
4. Which show is the song "Summertime" from? Hint: A picture of 1920s African American life in Charleston, South Carolina.

Answer: "Porgy and Bess" -- 1935

Oft cited as the most popular song from the show, this quickly became and has remained a standard. One web site lists more than 15,000 recordings.
5. Which show is the song "Wintergreen for President" from? Hint: A president running with a love campaign?

Answer: "Of Thee I Sing" -- 1931

"Of Thee I Sing" was the first musical to win a Pulitzer Prize for Drama.
6. Which show is the song "Embraceable You" from? Hint: Boy and girl put on a show to prevent the school from closing.

Answer: "Girl Crazy" -- 1930

The Broadway show starred Ginger Rogers, Ethel Merman and Willie Howard. Though there have been multiple films made, folks will probably remember either the 1943 movie, starring Judy Garland and Mickey Rooney, or the 1965 version starring Connie Francis and renamed to "When the Boys Meet the Girls".
7. Which show is the song "He Loves and She Loves" from? Hint: Boys tries to win girl.

Answer: "Funny Face" -- 1927

Another show written for Fred and Adele Astaire. The plot is not the same as the movie of the same name.
8. Which show is the song "My Cousin in Milwaukee" from? Hint: A prohibition satire.

Answer: "Pardon My English" -- 1933

Not a success when originally produced.
9. Which show is the song "How Long Has This Been Going On?" from? Hint: Princess falls for military cadet.

Answer: "Rosalie" -- 1928

This song was originally written for "Funny Face" but pulled from the show in tryouts. When "Rosalie" was filmed in 1937, most of the songs were replaced with Cole Porter songs.
10. Which show is the song "Looking for a Boy" from? Hint: Leading lady can't remember who she is, but love still conquers.

Answer: "Tip-Toes" -- 1925

Yet another show for Fred and Adele Astaire.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A Few in Humanities #1:

Some of my quizzes in the 'Humanities' category

  1. Gershwin: Name that Show Average
  2. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  3. Unrequited Love, Musically Average
  4. Be a Clown, Be a Clown Average
  5. Same Gender Duets Average
  6. Opposing Gender Duets Average
  7. Social Critique, Musically Average
  8. Oh, What a Night! Easier
  9. Ten Clues to Ten Treasures Average
  10. Death, Musically Average

Also part of quiz list
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us