FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Unrequited Love Musically
Quiz about Unrequited Love Musically

Unrequited Love, Musically Trivia Quiz


Though some musicals may be scoffed at for sappy love songs, here is a different side of the coin.

A multiple-choice quiz by mlcmlc. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture
  8. »
  9. Song Mixture

Author
mlcmlc
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
336,242
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
824
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), kitter96 (9/10), Guest 216 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the musical "You're a Good Man, Charlie Brown" what song does Lucy sing to ask her heart's desire about marriage?
"Just imagine
What would you think if someday you and I should get married?
Wouldn't you like that if someday we two should get married?"
Hint


Question 2 of 10
2. Which of the one song acts from "Closer Than Ever", a musical revue, contains this triagonal love song?
"______________
She doesn't love me
She thinks not highly of me.
It can't be true, there's some confusion
if I love her how can she love me not?"
Hint


Question 3 of 10
3. During Act I of "Brigadoon", Meg shares with Jeff the humorous turns of her love life in which of the following rollicking tunes?
"At sixteen years I was blue and sad.
then father said I should find a lad.
So I set out to become a wife,
An' found the real ____________."
Hint


Question 4 of 10
4. "Smokey Joe's Café: The Songs of Leiber and Stoller" was a Broadway a revue with minimal scenes constructed for each of the numbers. Which of these sorrowful songs from that show was originally released by Ben King in 1963 and reached #29 on the Billboard charts?
"He can take you any place he wants
To fancy clubs and restaurants
But I can only watch you with
My nose pressed up against the window pane."
Hint


Question 5 of 10
5. During the first act of "Man of La Mancha", when Don Quixote sees the lady of his dreams in Aldonza, what hymn does he sing to her?
"I have dreamed thee too long,
Never seen thee or touched thee.
But known thee with all of my heart."
Hint


Question 6 of 10
6. In "A Little Night Music" what lament is sung by Desiree when Fredrik is determined to stay with his wife?
"Just when I'd stopped opening doors,
Finally knowing the one that I wanted was yours,
Making my entrance again with my usual flair,
Sure of my lines,
No one is there."
Hint


Question 7 of 10
7. This sad scene occurs during summer in "Jersey Boys". Which piece does Frankie croon about his breakup with Mary?
"Carried your books from school,
Playing make-believe you're married to me:
You were fifth grade, I was sixth
When we came to be."
Hint


Question 8 of 10
8. Which original lyric, made famous by Judy Garland in "Broadway Melody of 1938" with some additional stanzas, was actually introduced in a revue named "The Honeymoon Express" in 1913?
"Dear Mr. Gable,
I am writing this to you
And I hope that you will read it so you'll know
My heart beats like a hammer
And I stutter and I stammer
Every time I see you at the picture show."
Hint


Question 9 of 10
9. In the show "Oliver!" Bill is physically abusive to Nancy when she refuses to tell him where Oliver can be found. After Bill leaves, what ballad does she sing?
"Who else would love him still
When they've been used so ill?
He knows I always will..."
Hint


Question 10 of 10
10. From "Ain't Misbehavin'", a revue composed of Fats Waller music, which of these tunes is about unrequited love?
"I'm gonna write words, oh, so sweet
They're gonna knock me off my feet,
A lotta kisses on the bottom,
I'll be glad I got 'em."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 21 2024 : PurpleComet: 7/10
May 08 2024 : kitter96: 9/10
Apr 28 2024 : Guest 216: 10/10
Apr 27 2024 : Guest 172: 5/10
Apr 09 2024 : queenmum58: 8/10
Apr 07 2024 : HumblePie7: 6/10
Mar 29 2024 : Guest 12: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the musical "You're a Good Man, Charlie Brown" what song does Lucy sing to ask her heart's desire about marriage? "Just imagine What would you think if someday you and I should get married? Wouldn't you like that if someday we two should get married?"

Answer: Schroeder

This show opened on Broadway in 1971. It was subsequently produced as an animated cartoon in 1985. Music and lyrics created by Clark Gesner. The other answers are characters from the show.
2. Which of the one song acts from "Closer Than Ever", a musical revue, contains this triagonal love song? "______________ She doesn't love me She thinks not highly of me. It can't be true, there's some confusion if I love her how can she love me not?"

Answer: She Loves Me Not

This show did not open on Broadway, but opened off-Broadway in 1989. The music was created by David Shire and the lyrics created by Richard Maltby. The other answers ("Patterns", "Another Wedding Song", and "Doors") are songs from "Closer Than Ever".
3. During Act I of "Brigadoon", Meg shares with Jeff the humorous turns of her love life in which of the following rollicking tunes? "At sixteen years I was blue and sad. then father said I should find a lad. So I set out to become a wife, An' found the real ____________."

Answer: Love of my Life

"Brigadoon" opened on Broadway in 1947 and was then released in a film version in 1954. The music was created by Frederick Loewe and the lyrics were created by Alan Jay Lerner. The other answers ("Waitin' for my Dearie", "Come to Me, Bend to Me", and "Almost Like Being in Love") are songs from "Brigadoon".
4. "Smokey Joe's Café: The Songs of Leiber and Stoller" was a Broadway a revue with minimal scenes constructed for each of the numbers. Which of these sorrowful songs from that show was originally released by Ben King in 1963 and reached #29 on the Billboard charts? "He can take you any place he wants To fancy clubs and restaurants But I can only watch you with My nose pressed up against the window pane."

Answer: I Who Have Nothing

This song was translated from Italian to English by Jerry Leiber and Mike Stoller. The show was recorded and is now available on DVD, a collection of some great music. This opened on Broadway in 1996.
5. During the first act of "Man of La Mancha", when Don Quixote sees the lady of his dreams in Aldonza, what hymn does he sing to her? "I have dreamed thee too long, Never seen thee or touched thee. But known thee with all of my heart."

Answer: Dulcinea

"Man of La Mancha" opened on Broadway in 1965. The musical was spawned from a television play "I, Don Quixote" broadcast on CBS in 1959. The music is by Mitch Leigh and the lyrics by Joe Darion. The other answers ("What do You Want of Me?", "To Each His Dulcinea", and "Impossible Dream") are all from this show.
6. In "A Little Night Music" what lament is sung by Desiree when Fredrik is determined to stay with his wife? "Just when I'd stopped opening doors, Finally knowing the one that I wanted was yours, Making my entrance again with my usual flair, Sure of my lines, No one is there."

Answer: Send in the Clowns

The Broadway show opened in 1973. The music and lyrics a were written by Stephen Sondheim. The other possible answers ("You Must Meet My Wife", "Liaisons", and "It Would Have Been Wonderful") are all from "A Little Night Music".
7. This sad scene occurs during summer in "Jersey Boys". Which piece does Frankie croon about his breakup with Mary? "Carried your books from school, Playing make-believe you're married to me: You were fifth grade, I was sixth When we came to be."

Answer: My Eyes Adored You

"Jersey Boys" opened on Broadway in 2005. The music was created by Bob Gaudio and the lyrics written by Bob Crewe. "My Eyes Adored You" hit the Billboard #1 single on March 22, 1975. The other answers ("Can't Take My Eyes Off of You", "Stay", and "Bye Bye Baby") are all hits from the show.
8. Which original lyric, made famous by Judy Garland in "Broadway Melody of 1938" with some additional stanzas, was actually introduced in a revue named "The Honeymoon Express" in 1913? "Dear Mr. Gable, I am writing this to you And I hope that you will read it so you'll know My heart beats like a hammer And I stutter and I stammer Every time I see you at the picture show."

Answer: You Made Me Love You

Music was written by James V. Monaco and the lyrics written by Joseph McCarthy. Several sites state that when new lyrics were added for Judy Garland to sing the song at a birthday party for Clark Gable, it was such a hit it the executives then included in a film. The other answers ("Trolley Song", "Zing! Went the Strings of My Heart", and "The Man That Got Away") were all Garland blockbusters.
9. In the show "Oliver!" Bill is physically abusive to Nancy when she refuses to tell him where Oliver can be found. After Bill leaves, what ballad does she sing? "Who else would love him still When they've been used so ill? He knows I always will..."

Answer: As Long as He Needs Me

The Broadway production of "Oliver!" opened on Broadway in 1962. The music and lyrics were created by Lionel Bart. The other possibilities ("Where is Love?", "I Shall Scream", and "Reviewing the Situation") are all from "Oliver!".
10. From "Ain't Misbehavin'", a revue composed of Fats Waller music, which of these tunes is about unrequited love? "I'm gonna write words, oh, so sweet They're gonna knock me off my feet, A lotta kisses on the bottom, I'll be glad I got 'em."

Answer: I'm Gonna Sit Right Down and Write Myself a Letter

This production opened on Broadway in 1978. Both music and lyrics are attributed to Fats Waller and others for the show. The music for this song was created by Fred Ahlert and lyrics by Joe Young. The other songs ("How Ya Baby", "I Can't Give You Anything But Love", and "It's a Sin to Tell a Lie") are all from "Ain't Misbehavin'".
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Musically 1:

Part 1: Quizzes inspired by musicals of film or theatre

  1. Social Critique, Musically Average
  2. Unrequited Love, Musically Average
  3. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  4. Musicals for the Young and Young at Heart Very Easy
  5. Food, Musically Average
  6. Death, Musically Average
  7. Same Gender Duets Average
  8. Opposing Gender Duets Average
  9. The Point! Average
  10. Which Direction? (Musically) Easier

Also part of quiz list
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us