FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Song Mixture Quizzes, Trivia and Puzzles
Song Mixture Quizzes, Trivia

Song Mixture Trivia

Song Mixture Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture

Fun Trivia
Come to this category to browse through quizzes covering the music of a range of shows (not focusing on any specific show). Happy singing!
79 Song Mixture quizzes and 1,106 Song Mixture trivia questions.
Sub-Categories:
Which Musical Which Musical (54 quizzes)
1.
Melting Musical Mix
  Melting Musical Mix   popular trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Songs in musicals can affect in different ways; they can make us laugh or cry, or simply entertain. On occasion they can be slightly 'warm'. Use the photo clues to help identify some 'hot' songs and the musical each came from.
Easier, 10 Qns, VegemiteKid, Jul 23 18
Easier
VegemiteKid gold member
Jul 23 18
639 plays
2.
  What Showtune is from Which Show?    
Match Quiz
 10 Qns
Broadway showtunes have been around for over a hundred years. This quiz features ten Broadway musicals. Your job is to match the song to the show. May contain spoilers. This quiz was adopted from kiss88.
Average, 10 Qns, Ilona_Ritter, Jan 18 23
Average
Ilona_Ritter gold member
Jan 18 23
183 plays
3.
  Musicals    
Match Quiz
 10 Qns
Are you a fan of musicals? If so can you match the musical on the left to the song on the right?
Easier, 10 Qns, Serenesh, Oct 30 20
Easier
Serenesh gold member
Oct 30 20
524 plays
4.
  Which Direction? (Musically)    
Multiple Choice
 10 Qns
Ever wonder where you're going? Each of these musical numbers is going in only one direction: up, down, left or right.
Easier, 10 Qns, mlcmlc, Jun 24 17
Easier
mlcmlc gold member
Jun 24 17
1236 plays
5.
Sing A Show Tune
  Sing A Show Tune    
Photo Quiz
 10 Qns
Don't be shy about belting out these show tunes as you play the quiz!
Tough, 10 Qns, 480154st, Jan 15 21
Tough
480154st gold member
Jan 15 21
292 plays
6.
  Food, Musically    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are a collection of musical theatre production numbers with references, of one sort or another, to food. Enjoy!
Average, 10 Qns, mlcmlc, Jun 05 13
Average
mlcmlc gold member
1029 plays
7.
  Inside Information on Hit Songs From Musicals editor best quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Many songs from musicals have gone on to become hit songs and have an after-life outside of musical theatre. Here are some interesting facts about them!
Tough, 10 Qns, Lost_Player_47, Sep 11 13
Tough
Lost_Player_47
2349 plays
8.
  Dreams, Musically    
Multiple Choice
 10 Qns
The characters in musicals often dream of a better future or maybe of life gone by. Here is just a small sample of musical dreams.
Easier, 10 Qns, mlcmlc, Sep 16 19
Easier
mlcmlc gold member
Sep 16 19
685 plays
9.
  Guess the Musical!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
From Rodgers and Hammerstein to Andrew Lloyd Webber! Answer these questions about the songs you can hear in ten musicals. CONTAINS SPOILERS.
Average, 10 Qns, bexiiboo2, Jun 16 20
Average
bexiiboo2
Jun 16 20
896 plays
10.
  Unrequited Love, Musically   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Though some musicals may be scoffed at for sappy love songs, here is a different side of the coin.
Average, 10 Qns, mlcmlc, Mar 27 11
Average
mlcmlc gold member
813 plays
trivia question Quick Question
Where did you hear this song, 'Castle on a Cloud'?

From Quiz "Broadway Musicals"




11.
  More Musicals    
Multiple Choice
 10 Qns
This will be a little different from the first quiz in this series; this time I'll give you the name of the show and you pick the song from it. Good luck and have fun!
Average, 10 Qns, CmdrK, Mar 06 22
Average
CmdrK gold member
Mar 06 22
258 plays
12.
  My Broadway Melodies   great trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
As the title suggests, this is a quiz (in no particular order) about some of what I affectionately call my 'Broadway Melodies,' my favorite Broadway songs of all time! It deals mostly with the lyrics, but I may surprise you! Expect the unexpected!
Tough, 25 Qns, operadancer24, Nov 30 07
Tough
operadancer24
936 plays
13.
  Passion Plays    
Match Quiz
 10 Qns
It takes fire to get the imagination working so it is hardly surprising that this same passion would drift into the song titles of some famous musicals. See if you can match the spark with the play.
Average, 10 Qns, VegemiteKid, Jul 07 18
Average
VegemiteKid gold member
Jul 07 18
188 plays
14.
  Death, Musically    
Multiple Choice
 10 Qns
The subject of death or dying in a musical can be used as a flashback vehicle, a humorous interlude, or a compelling ending. Here are a few musical numbers about death. Warning: there are spoilers!
Average, 10 Qns, mlcmlc, Oct 03 11
Average
mlcmlc gold member
718 plays
15.
  Easy Broadway Trivia    
Multiple Choice
 15 Qns
I will name a musical and you have to name a song from it! SUPER EASY!
Average, 15 Qns, bernadetteliza, Nov 13 22
Average
bernadetteliza
Nov 13 22
3819 plays
16.
  Same Gender Duets    
Multiple Choice
 10 Qns
Many duets are written for musicals. Here are questions about just a few same gender duets.
Average, 10 Qns, mlcmlc, May 03 11
Average
mlcmlc gold member
689 plays
17.
  Opposing Gender Duets    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on a few more musical duets. These are male/female duets, but not about love.
Average, 10 Qns, mlcmlc, Jun 13 11
Average
mlcmlc gold member
596 plays
18.
  Kill Me Now   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Musical composers know how to send off musical characters in style, and often, with a great song. Answer these questions about musical theater deaths and the songs that accompany them. (Spoilers!)
Tough, 10 Qns, merylfederman, Dec 30 14
Tough
merylfederman gold member
230 plays
19.
  Same Name, Different Shows    
Match Quiz
 10 Qns
Sometimes, two wildly different songs from wildly different musicals will have the same name. Given the name of two shows, can you find the song title they have in common?
Average, 10 Qns, rose1729, Nov 25 19
Average
rose1729
Nov 25 19
195 plays
20.
  Alto-Soprano Duets    
Multiple Choice
 10 Qns
A soprano friend and I want to sing something together, but we can't remember the names of any of these alto-soprano duets. If I give you the lyrics or descriptions of these songs, can you help me out?
Tough, 10 Qns, Jacifan, Oct 13 07
Tough
Jacifan
1848 plays
21.
  Match the Musical    
Multiple Choice
 10 Qns
Try to match the song title to the musical or the musical title to the song that's in it.
Difficult, 10 Qns, SingAliLua, Jan 02 12
Difficult
SingAliLua
1255 plays
22.
  The Songs that Go Like This    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your songs that go like this? The songs that start off soft and low and end with a kiss? Well, come take this quiz and find out.
Tough, 10 Qns, Elphaba1988, Aug 08 07
Tough
Elphaba1988
908 plays
23.
  Broadway Finales    
Multiple Choice
 10 Qns
Broadway Finales always wrap up our favorite Broadway shows, but can you remember the songs that are in them? See how well you can do on this quiz, and let me know what you think of it.
Difficult, 10 Qns, FLShakespeare, Apr 14 09
Difficult
FLShakespeare
820 plays

Song Mixture Trivia Questions

1. In "Les Miserables", which character falls during the mournful duet "A Little Fall of Rain", which she sings with Marius?

From Quiz
Kill Me Now

Answer: Eponine

Eponine returns to the barricade after delivering a letter to Cosette, despite the danger of the fight, and is shot while pushing Marius out of the way of the bullets. She collapses and Marius sings with her as she dies, finally confessing her unrequited love to him.

2. If the main characters were Danny and Sandy, what musical would you be watching?

From Quiz Guess the Musical!

Answer: Grease

Danny Zuko and Sandy Olsen are the main characters in 'Grease'. Danny is part of the T-Birds and Sandy later joins the Pink Ladies.

3. With what rhyming ditty do Mrs. Lovett and Sweeney plan for his victims' disposal? "Lawyer's rather nice. If it's for a price. Order something else, though, to follow, Since no one should swallow it twice!"

From Quiz Opposing Gender Duets

Answer: A Little Priest

"Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street"'s music and lyrics were created by Stephen Sondheim. The story of Sweeney Todd first appeared as a penny dreadful published weekly in 1846-1847, "The String of Pearls: A Romance".

4. According to "As Thousands Cheer: the life of Irving Berlin," by Laurence Bergreen, this song was written merely to allow a musical to change scenery behind the curtain while this song was performed in front. What song am I referring to?

From Quiz Inside Information on Hit Songs From Musicals

Answer: "There's No Business Like Show Business"

Yes, the anthem of musical theatre was originally written merely to be performed in front of the curtain while the scenery was changed for the musical "Annie Get Your Gun." By the way, when somebody referred to "Annie Get Your Gun" as old-fashioned, Composer-Lyricist Irving Berlin replied, "Yes, an old-fashioned smash."

5. "You can like the life you're living, you can live the life you like." What show is this from?

From Quiz Alto-Soprano Duets

Answer: Chicago

The song is "Nowadays", which is also sung as a solo version in the movie. The song talks about how exciting and free life can be these days!

6. From which musical is "I Have Dreamed"?

From Quiz Match the Musical

Answer: The King and I

This song, sung by Lun Tha and Tup Tim, was cut from the movie version.

7. In "Little Shop of Horrors", the plant Audrey II kills several characters, but no killing song exemplifies the plant's criminal strategy quite like "Suppertime", where it convinces Seymour to kill which unsuspecting character?

From Quiz Kill Me Now

Answer: Mushnik

Mr. Mushnik is the florist who owns the shop where Seymour works, and over the course of "Suppertime", the plant convinces Seymour that Mushnik knows too much about their murderous plan. Mushnik needs to go, according to Audrey II, and by the end of the song, Seymour tricks his boss into opening up the plant's man-eating jaws, and stepping inside. "Suppertime" indeed!

8. "The ______ are alive with the sound of music" - what is the missing word?

From Quiz Guess the Musical!

Answer: Hills

In the original London cast from the West End, Jean Bayless played Maria. In the film 'The Sound of Music', Maria is played by Julie Andrews. This song is the first song sung in this film. Maria is an unconventional nun who is sent to be a nanny for Captain Von Trapp and his children.

9. The prisoners in "Les Miserables" sing as they work. Which word is missing? "Look _____, look _____ Don't look 'em in the eye Look _____, look _____, You're here until you die"

From Quiz Which Direction? (Musically)

Answer: down

This musical was based on the novel of the same name, published in 1862, by Victor Hugo. The story follows Jean Valjean, prisoner 24601, after his release from prison. This song, "Look Down", opens the show. Before I saw the show, I was very skeptical that the complexity of the novel could be captured on a stage, but was convinced before the first act was over.

10. In which duet do Mr. and Mrs. MacAfee bewail the difficulties of parenting teens? "With their awful clothes and their rock an' roll! Why can't they dance like we did What's wrong with Sammy Caine?"

From Quiz Opposing Gender Duets

Answer: Kids

"Bye Bye Birdie" opened on Broadway in 1960 and was filmed in 1963. Dick Van Dyke played Albert Peterson in both productions. This musical was inspired by the success of Elvis Presley.

11. Louise and June fantasize about a different future in what duet? "We'd live in a house As private as private can be Just Momma, three ducks, five canaries, A mouse, two monkeys, one father, six turtles And me..."

From Quiz Same Gender Duets

Answer: If Momma Was Married

"Gypsy", with music by Jule Styne and lyrics by Stephen Sondheim, opened on Broadway in 1959. Sondheim originally agreed to create both music and lyrics, but Ethel Merman wanted Styne for composer. Rose was the last stage character that Ms. Merman created.

12. According to "The Making of No, No, Nanette" by Donald Dunn, the show's producer liked this song's 'dummy lyric' so much he had the song performed that way on stage. What song am I referring to?

From Quiz Inside Information on Hit Songs From Musicals

Answer: "Tea for Two"

Yes, "Tea for Two" begins "picture you/upon my knee/just tea for two/and two for tea." That was a 'dummy lyric,' which was used to figure out the rhyme scheme for the song. Lyricist Irving Caesar said it made no sense: "How can they be having tea if she's sitting on the guy's lap?" But the producer of "No, No, Nanette" loved the lyrics as is, and it was sung just that way in the show, and out as well, ever since. By the way, "No, No, Nanette" is one of the few Broadway shows that lasted longer in its revival (1971) then its original production (1925).

13. I'll give you the lyric to the song, and you tell me which show it belongs to. "Nobody ever treated me kindly. Daddy left early, momma was poor."

From Quiz The Songs that Go Like This

Answer: Little Shop of Horrors

This song is from "Suddenly, Seymour" where Seymour assures Audrey that he will keep her safe. "Little Shop of Horrors" tells the tale of dorky flower shop janitor, Seymour, who has a passion for rare plants. One day while in China Town he finds a very rare and odd plant that, he later learns, lives off blood. Because the plant is giving the store such great publicity, Seymour is forced to give the plant what it wants, blood. Seymour finds himself in a world of trouble as his plant forces him to murder ones that are dear to him. "Little Shop of Horrors" was nominated for a Tony in the year 2004 for Best Actor in a Musical for Hunter Foster. "Little Shop of Horrors" made its Broadway debut on October 2nd, 2003, even though it had been Off-Broadway for almost twenty years prior to this point.

14. This song is from "The Phantom of the Opera", and it's sung between Christine and her little dancer friend just before Christine meets Raoul. But I can't remember the name of the song! What is it?

From Quiz Alto-Soprano Duets

Answer: Angel of Music

"The little dancer friend" is Meg Giry. The song finds Christine confiding in her friend about "the angel of music", even though Meg is a little dubious.

15. "Never Met a Man I Didn't Like" is sung by the title character of which musical?

From Quiz Match the Musical

Answer: Will Rogers Follies

A little known, but great, play based on the life of Will Rogers.

16. Which city is the song 'Windy City' from 'Calamity Jane' referring to?

From Quiz Guess the Musical!

Answer: Chicago, IL

Chicago is not the windiest city in America; Milton, MA is. Calamity sings this when she returns from Chicago bringing an actress/dancer/singer back with her and explaining what it is like there!

17. What reprise does the chorus sing as Anna tearfully watches the King die? "He'll always need your love And so he'll get your love- A man who needs your love Can be Wonderful."

From Quiz Death, Musically

Answer: Something Wonderful

"The King and I" opened on Broadway in 1951. The lyrics were written by Oscar Hammerstein II, and the music composed by Richard Rogers. Yul Brynner, though he performed in many shows, is probably best known for his portrayal of Mongkut, the King. In this scene, while the new King is issuing proclamations, the old King dies and Anna grieves.

18. Which song do Pseudolus and Hero sing to describe what Pseudolus wants more than anything? "Can you see me as a Roman with my head unbowed? Sing it good and loud! ______!"

From Quiz Same Gender Duets

Answer: Free

"A Funny Thing Happened on the Way to the Forum" opened on Broadway in 1962. Zero Mostel played the part of Pseudolus is both the original Broadway performance and the movie version created in 1966. The score was the first time Sondheim wrote both lyrics and music.

19. According to "Sondheim & Co." by Craig Zadan, after this song was written, the lyricist regretted some of his lyric choices. What song am I referring to?

From Quiz Inside Information on Hit Songs From Musicals

Answer: "I Feel Pretty"

Stephen Sondheim, the lyricist of "I Feel Pretty" regretted the internal rhyming scheme in the song: "It's Alarming/How Charming/I Feel." He decided that Maria, a non-native speaker, wouldn't be able to talk that way. But the song had already been inserted into "West Side Story", so it was too late to change it. By the way, "West Side Story" was not the immediate hit on Broadway many assumed it was. It opened to mixed reviews and in fact lost the Tony for Best Musical that year to "The Music Man".

20. What show/song is this beautiful lyric from? 'In a life where nothing seems real, I have found you, I have found you.'

From Quiz My Broadway Melodies

Answer: "Miss Saigon"- "Last Night of the World"

"A song, played on a solo saxophone. A crazy sound, a lonely sound, a cry, that tells us love goes on and on. Played on a solo saxophone, it's telling me to hold you tight and dance, like it's the last night of the world." Quite possibly the most beautiful song in the show, Chris and Kim sang 'Last Night of the World' on their wedding night.

21. This song is called "If Mama Was Married", I remember that, and it's two girls singing how great it would be if their mom got married again. What's it from?

From Quiz Alto-Soprano Duets

Answer: Gypsy

The song is sung by June and Louise, whose mother has forced them into show business, and they think if their mother would just get married again and settle down, everything would be fixed.

22. "Motherhood March" was left out of the film version of what musical?

From Quiz Match the Musical

Answer: Hello, Dolly!

Dolly, Irene Malloy, and Minnie Fay sing this in an effort to distract Horace Vandergelder from noticing that his two employees, Cornelius and Barnaby, are hiding in Mrs. Malloy's hat shop.

23. In the historical epic of a musical "Ragtime", Coalhouse Walker Jr. walks to his death after singing which song that is equal parts rousing and tearful?

From Quiz Kill Me Now

Answer: Make Them Hear You

Coalhouse Walker Jr., distraught over the death of his girlfriend (and mother of his son) Sarah, turns against the town that has mistreated him due to his race. He escalates, ending up in New York holding people hostage, where he realizes that he can't turn himself in without being killed in the process. Rather than risk the lives of his men, he decides to face death, and tells his followers to simply spread the word of the injustices done to them.

24. What is the title of the sequel to 'The Phantom of the Opera'?

From Quiz Guess the Musical!

Answer: Love Never Dies

'Love Never Dies' opened in London's West End in March 2010 and closed in August 2011. It is set 10 years later when Christine has married Raoul and they have a son, Gustave, but with a few twists in the story - is he really Raoul's son?

25. According to "As Thousands Cheer: the life of Irving Berlin," Irving Berlin got the idea for "You're Just in Love" from?

From Quiz Inside Information on Hit Songs From Musicals

Answer: One of his own songs

In 1950, Irving Berlin was trying to come up a new idea for a song for "Call Me Madam." Bing Crosby, and his son, Gary had just had a hit record with "Play a Simple Melody," an old Irving Berlin song with a counterpoint melody that is played and sung the same time as the main melody. Therefore, Mr. Berlin created "You're Just in Love," another song with a counterpoint melody, and it became the smash of the show. By the way, "Call Me Madam"'s playbill contained the following comment: "The play is laid in two mythical countries. One is called Lichtenburg, the other is the United States of America."

26. Since this is one of my easier questions, you'll get a smaller lyric. "Sweet intoxication." What iconic show is this beautiful lyric from?

From Quiz My Broadway Melodies

Answer: The Phantom of the Opera

"Floating, falling, sweet intoxication. Touch me, trust me, savor each sensation. Let the dream begin, let your darker side give in to the power of the music that I write. The power of the music of the night!" Yes, of course, this hauntingly beautiful lyric is from 'The Music of the Night.' A spectacular song from a spectacular show!

27. This show's "song that goes like this" is the only song in the show where there is more than one person singing. What is the name of the show?

From Quiz The Songs that Go Like This

Answer: The Last 5 Years

"The Last 5 Years" is about a man and a woman who fall in love, and it follows their journey from first date, to marriage, to divorce. This show is not like most because of the fact that the only two characters in the show are only together at one point in the show, which is during the song "The Next Ten Minutes". "The Last 5 Years" opened Off-Broadway on March 3rd, 2002.

28. Someone said there was a song added to the original London production of "Into the Woods" that's an alto/soprano duet... what was its name?

From Quiz Alto-Soprano Duets

Answer: Our Little World

The other three are songs from "Little Shop of Horrors", "The Phantom of the Opera", and "Parade". This song was cut from the show but was intended to be a duet between the Witch and Rapunzel. The London cast recording does have a copy of this song.

This is category 16946
Last Updated Feb 24 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.