FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Something in Common Quizzes, Trivia and Puzzles
Something in Common Quizzes, Trivia

Musicals: Something in Common Trivia

Musicals: Something in Common Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Humanities Trivia
  6. »
  7. Musicals Mixture

Fun Trivia
Don't forget to read the introductions to each quiz in this group. You may find some helpful hints as to the shared themes. Good luck!
37 quizzes and 410 trivia questions.
1.
  War in Musicals   popular trivia quiz  
Classification Quiz
 10 Qns
In each of these musicals, a war is part of the backdrop to the story line. Can you match each musical to the conflict in question?
Easier, 10 Qns, reedy, Apr 03 23
Easier
reedy gold member
Apr 03 23
411 plays
2.
  Modern Rock Musicals   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Rock music and Broadway musicals? They do go together well. Can you match the musical artist to the rock musical their songs are featured in?
Easier, 10 Qns, GBfan, Mar 02 23
Easier
GBfan
Mar 02 23
259 plays
3.
  Musicals in History   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some musicals feature figures from history. I will ask you ten questions about musicals that include historic figures.
Average, 10 Qns, bernie73, Feb 15 19
Average
bernie73 gold member
Feb 15 19
1777 plays
4.
  What's the Connection?   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
There exist many common bonds between Broadway musicals that may or may not go unnoticed. Are you someone who notices them?
Average, 20 Qns, danceswithcows, Oct 21 16
Average
danceswithcows
2114 plays
5.
  I Say a Little Prayer   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The lights go dim and a man lifts his voice in tuneful prayer to God. Or maybe it's a woman...or a whole choir of them! In this quiz you'll be given a description of such a scene, and must identify from which musical it came.
Average, 10 Qns, kevinatilusa, Nov 11 13
Average
kevinatilusa
875 plays
6.
  Showtunes -- Common Words    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, I will give you three showtunes that share a common word in the title. Then, I will give you four musicals and you must tell me which musical does not correspond to one of the songs. Sound easy enough? We'll see. Good Luck.
Tough, 10 Qns, bwaymizfit, Dec 13 23
Tough
bwaymizfit
Dec 13 23
1918 plays
7.
  Musicals: From Screen to Stage    
Multiple Choice
 10 Qns
These ten musicals are all based on popular films, or are based on works that had been adapted into film first. Can you name the musical if I give you three song titles?
Easier, 10 Qns, garymeadows, Jan 15 22
Easier
garymeadows
Jan 15 22
368 plays
8.
  Musicals That are Going Places    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten musicals that each have characters traveling in them. Can you figure out where these characters have been?
Average, 10 Qns, parrotman2006, Nov 11 22
Average
parrotman2006 gold member
Nov 11 22
126 plays
9.
  Who's Your Daddy?   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
The songs included in this quiz are either sung to or by a male parent. Each song will match to one musical theatre show. I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, mlcmlc, Jan 22 21
Average
mlcmlc gold member
Jan 22 21
223 plays
10.
  Musicals on the Menu    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz I will ask you ten questions about songs from popular musicals whose titles or lyrics contain references to food or drink. Good luck and bon appetit!
Average, 10 Qns, candy-pop, Jun 23 16
Average
candy-pop
450 plays
trivia question Quick Question
In what play does a governess turn a family of children into a singing group?

From Quiz "There's No Business Like Show Business"




11.
  Rose Names Associated with Broadway Musicals   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
It is surprising how many roses are named for people, characters or shows that are associated with Broadway, and more specifically, musicals. Here are just a few, just waiting to be introduced!
Average, 10 Qns, babsr, Nov 28 15
Average
babsr gold member
411 plays
12.
  Who's Your Mama?    
Match Quiz
 10 Qns
The songs included in this quiz are either sung to or by a female parent. Each song will match to one musical theatre show. I hope you enjoy!
Average, 10 Qns, mlcmlc, Jan 19 21
Average
mlcmlc gold member
Jan 19 21
176 plays
13.
  Love and Objectivity    
Multiple Choice
 10 Qns
For some, part of the enjoyment of musical theatre is the drama between hero and villain. Objectively we can see how vile and treacherous the villains are, but they are still beloved. Here are ten of these special characters.
Average, 10 Qns, mlcmlc, Nov 04 17
Average
mlcmlc gold member
Nov 04 17
681 plays
14.
  Questions in Musicals    
Multiple Choice
 10 Qns
If you like musicals why not give this quiz a try. It is about questions in songs. I will tell you the question and your part is to tell me which musical it features in. Good luck
Average, 10 Qns, Serenesh, Oct 28 19
Average
Serenesh gold member
Oct 28 19
457 plays
15.
  Look Into My Eye and See What's Wrong    
Multiple Choice
 10 Qns
Working as an ophthalmologist can be rough, especially when dealing with musical theatre characters. Can you determine what they suffer from with the help of song titles that revolve around the eye, as well as the musical the song is from?
Average, 10 Qns, Icea, Aug 09 09
Average
Icea
429 plays
16.
  So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Many a lullaby has been sung to a precious child. Here are a few lullaby examples from musical theater.
Average, 10 Qns, mlcmlc, Feb 14 11
Average
mlcmlc gold member
884 plays
17.
  It's All in Your Mind    
Multiple Choice
 10 Qns
There are many songs in musicals that are based in imagined, dreamed, or remembered moments. See how many of these you can identify!
Average, 10 Qns, merylfederman, Sep 01 09
Average
merylfederman gold member
565 plays
18.
  The "Stars" of Broadway    
Multiple Choice
 10 Qns
For this quiz, I will give a lyric from a Broadway musical that has to do with the sun, moon, or stars and you tell me what show it's from.
Average, 10 Qns, holden52488, Mar 15 21
Average
holden52488
Mar 15 21
918 plays
19.
  Extreme Musical Quiz - "Phantom"s    
Multiple Choice
 25 Qns
This is the sequel to my first "Extreme Musical Quiz." I will supply a lyric from a show tune and you will have to give me the song, the show, etc. All five songs have to do with "phantoms." Good luck!
Tough, 25 Qns, bwaymizfit, Feb 09 12
Tough
bwaymizfit
622 plays
20.
  Musical Similarities    
Multiple Choice
 15 Qns
Although many musicals are unique... most have at least something in common with other musicals. Can you guess at which parts of which musicals seem to "go together"?
Average, 15 Qns, oscarcat729, Sep 10 20
Average
oscarcat729
Sep 10 20
782 plays
21.
  Neglected Songs from the Musicals    
Multiple Choice
 10 Qns
Some numbers in musicals become big hits but in this quiz I have tried to focus on the lesser known and performed ones. If you love musicals, why not give this quiz a try? Hope you enjoy it.
Average, 10 Qns, Serenesh, Jan 10 19
Average
Serenesh gold member
Jan 10 19
283 plays
22.
  Once in a Lifetime    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the things that happen in musicals... once.
Tough, 10 Qns, SBH, Aug 12 13
Tough
SBH
365 plays
23.
  Gothic Broadway    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the darker side of Broadway?
Average, 10 Qns, EmberPhoenix, Jan 01 12
Average
EmberPhoenix
284 plays
24.
  Songs About Dreams    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz about showtunes that have the word "dream" in the song. I give you the lyrics about dreams, and you tell me what show it's from! Most of the shows are pretty well-known.
Average, 15 Qns, Jacifan, Aug 03 07
Average
Jacifan
1382 plays
25.
  "Applause" vs. "Sunset Boulevard"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Applause" and "Sunset Boulevard" are both Broadway musicals which feature female stars concerned with being past their prime. In addition, both take a sharp, satiric look at show business. Is that where the similarities end? Let's see!
Average, 10 Qns, Lost_Player_47, Feb 15 20
Average
Lost_Player_47
Feb 15 20
225 plays
26.
  There's No Business Like Show Business    
Multiple Choice
 10 Qns
Ever notice that many of Broadway's greatest songs revolve around - what else but - show business? See if you can answer these questions about shows and songs that deal with show business on Broadway.
Average, 10 Qns, holden52488, Jun 12 21
Average
holden52488
Jun 12 21
747 plays
27.
  Broadway in Love!    
Multiple Choice
 10 Qns
People in musicals are always falling in (and out!) of love. All you have to do for this quiz is answer a few questions about love in musicals. I hope you have fun!
Tough, 10 Qns, broadwaybaby13, Mar 23 19
Tough
broadwaybaby13
Mar 23 19
710 plays
28.
  Dreaming of Broadway    
Multiple Choice
 10 Qns
The following ten shows all have someone who sings about a dream. Your job is to figure out which character was singing the song.
Average, 10 Qns, Ilona_Ritter, Jun 08 23
Average
Ilona_Ritter gold member
Jun 08 23
1915 plays
29.
  Drinking Songs    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on showtunes where people are drinking or drunk during the song. I give you the lyric, and you tell me the show it comes from! (Thanks to the crew from musicals.net who helped me come up with these songs.)
Average, 15 Qns, Jacifan, Dec 25 16
Average
Jacifan
1278 plays
30.
  Musicals By Number    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you a line from a song that has something to do with numbers. For some questions you will have to give the show and for some you will have to give the song. Have fun!
Average, 10 Qns, broadwaybaby13, Aug 03 07
Average
broadwaybaby13
900 plays
31.
  Showtunes About Food    
Multiple Choice
 10 Qns
Another one of my showtunes theme quizzes. These songs all involve food. I give you the lyric, you tell me the show.
Tough, 10 Qns, Jacifan, Nov 02 18
Tough
Jacifan
Nov 02 18
981 plays
32.
  Broadway Musicals--Linked    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello, welcome to my Broadway Musicals Linked Quiz. Test your knowledge and see how well you know what one Broadway musical has in common with another. Good Luck, and please take a minute to let me know what you thought of the quiz!
Difficult, 10 Qns, Lost_Player_47, May 15 21
Difficult
Lost_Player_47
May 15 21
571 plays
33.
  Musical Numbers    
Multiple Choice
 10 Qns
All of these questions come from different musicals that have numbers in their songs or dialogue. This is a chance for you to see how well you really remember musical numbers!
Average, 10 Qns, inthedoghouse, Dec 04 23
Average
inthedoghouse
Dec 04 23
582 plays
34.
  Jokes in Musicals    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about jokes from my favorite shows! Whether they are physical, clever, puns, or other jokes that keep the audience rolling on the floor laughing, all these jokes are really funny! How well do YOU know them?
Difficult, 10 Qns, oscarcat729, Mar 04 22
Difficult
oscarcat729
Mar 04 22
629 plays
35.
  Broadway Musicals Analogies    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello, in this quiz you have to determine the relationship between two Musical Theatre items (it could be events, characters, songs) to give the correct answer to the question.
Tough, 10 Qns, Lost_Player_47, Jan 02 10
Tough
Lost_Player_47
764 plays
36.
  Broadway Musicals -- Which One Doesn't Belong?    
Multiple Choice
 10 Qns
Curtain going up! Test your knowledge of Broadway Musicals by selecting which answer doesn't belong with the other three. Good Luck! :-)
Very Difficult, 10 Qns, Lost_Player_47, Jan 02 10
Very Difficult
Lost_Player_47
690 plays
37.
  Find the Pattern: Musical Style    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you three things examples (characters, actors, title of show, etc.) You have to tell me what they have in common. OK? Good luck!
Average, 10 Qns, at34712, Jun 14 23
Average
at34712
Jun 14 23
714 plays
Related Topics
  Movies: Something in Common [Movies] (2210 quizzes)

  Bible: Something in Common [Religion] (596 quizzes)

  Literature: Something in Common [Literature] (163 quizzes)

  Music: Something in Common [Music] (1996 quizzes)

  Something in Common [Brain Teasers] (400 quizzes)

  Entertainment: Something in Common [Entertainment] (155 quizzes)

  Mythology: Something in Common [Humanities] (48 quizzes)


Musicals: Something in Common Trivia Questions

1. In "Oklahoma", Will Parker had just gotten back from what major Midwest community?

From Quiz
Musicals That are Going Places

Answer: Kansas City

"Everything's up to date in Kansas City," sings Will. While Kansas City did have a major population boom in the early 20th century, it was still at 51,000 in 1900. Chicago has a massive boom in the decades after the Great Fire and had 1.7 million people by 1900, making it one of the world's largest cities. It also had numerous skyscrapers. Saint Louis was also a huge city by 1900, with 575 thousand people. It hosted the World's Fair and Third Olympics in 1904. Dallas's population doubled in the early 20th century, but it was still under 100,000. Everything would not be up to date in Dallas for several decades.

2. In which musical will you hear the song 'Where is love?'?

From Quiz Questions in Musicals

Answer: Oliver!

Oliver, the eponymous hero of the musical by Lionel Bart, sings this song alone on the stage. The story is based on the Charles Dickens book 'Oliver Twist', about a young orphan making his way in the world in Victorian London.

3. In 'Fiddler on the Roof' Tevye's daughter Hodel sings this song to him as they wait for the train to take her to Siberia. What is the name of the song?

From Quiz Neglected Songs from the Musicals

Answer: Far from the Home I Love

Perchik, the man who Hodel loves, has been sent to Siberia and she is determined to join him there. In the film a wide area with no signs of life is shown, and they are waiting by the railway track in the middle of nowhere. The train stops and Hodel gets on and it is very evident that she will be travelling a very long distance and may never see her father or family again. The music was written by Jerry Bock, lyrics by Sheldon Harnick.

4. Which musical features the songs "Donkey Pot Pie", "The Ballad Of Farquaad", and "Beautiful Ain't Always Pretty"?

From Quiz Musicals: From Screen to Stage

Answer: Shrek

Everyone's favourite ogre/donkey team head off to save the princess. The show has run on Broadway and the West End as well as US and UK tours.

5. In the classic Rodgers and Hammerstein musical 'South Pacific', the subject of which song is described as 'A hundred and one pounds of fun'?

From Quiz Musicals on the Menu

Answer: Honey Bun

In one of the funniest moments of this show Nellie Forbush dresses in drag as a sailor and sings about her sweetheart 'Honey Bun' who is represented by Luther Billis, also in drag, during a Thanksgiving cabaret performance. 'South Pacific' debuted on Broadway in 1949 and was a huge commercial and critical success. It is loosely based on the book 'Tales of the South Pacific' by James A. Michener, including elements of several of Michener's original stories. The show takes place in the Pacific theatre during World War II and interlaces several stories involving American service personel stationed there and their interactions with local residents. Two of the major stories focus on the relationship between American nurse Nellie Forbush and wealthy plantation owner Emile De Becque and the doomed love affair between Marine Lieutenant Joe Cable and a young Tonkinese woman called Liat. While there are many light moments in the play it does also deal with the serious issues of racism as well as focusing on some of the darker aspects of war.

6. Interestingly, this particular hybrid tea rose, orange on orange, actually has two Broadway related names, although it is the same cultivar from the same hybridizer. Which two Broadway performers share this rose?

From Quiz Rose Names Associated with Broadway Musicals

Answer: Victor Borge/Michael Crawford

The rose was hybridized by Pernille and Mogens Olesen in 1991, and was introduced in Denmark as "Victor Borge". It was initially made available to growers in the US under that name. However, in the UK, it is known as "Michael Crawford". It has yet another name, not related to Broadway. In Germany, it is known as "Medima". Victor Borge, also known as "The Great Dane" made a career of misappropriating music, to the delight of his audiences. His skill made it possible to lampoon his talent, playing a piece of sheet music with a look of confusion, until he turned the page upside down. He would then play a piece easily recognizable by the audience, which would respond with howls of laughter. Although not strictly a Broadway musical, his one-man show, "Comedy In Music" ran there from 1953-1956 for a total of 849 performances, earning him a spot in the Guinness Book of World Records. When performing non-comedically, his talent was unmistakable. As a guest conductor, he led many well-known orchestras, including the New York and London Philharmonics. Michael Crawford is probably best known for his role as The Phantom in Broadway's "Phantom of the Opera", although he has been involved in many stage plays, as well as television and motion pictures. This includes a young Michael playing the role of Hero in the film adaptation of Stephen Sondheim's Broadway musical, "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum". As to the other pairs, Sam Waterston and Gene Autry are Hollywood actors, often portraying cowboys. Fred Rogers is Mr. Rogers, and Bob Keeshan is better known as Captain Kangaroo, both hosts of children's television shows. Brooke McEldowney and Berke Breathed are both cartoonists. McEldowney is the creator of "9 Chickweed Lane" and "Pibgorn", and Breathed is the creator of "Bloom County".

7. "Once in a Lifetime" is a song from the 1961 musical "Stop the World - I Want to Get Off". What British actor originated the role of Littlechap, the protagonist who asks this musical question?

From Quiz Once in a Lifetime

Answer: Anthony Newley

The show played almost 500 performances in London's West End, then moved to New York, where it enjoyed an even longer run. It's about a man who marries his pregnant girlfriend, then strays from her to the arms of other women before returning to his wife.

8. Night falls on the Paris barricades, and most of the men get some rest. One man, however, stays awake, praying over the sleeping form of his future son-in-law and asking God to bring the younger man safely home from the battle to come.

From Quiz I Say a Little Prayer

Answer: Les Miserables

The specific song being referred to here is "Bring Him Home", from near the middle of the second act. What begins as a quiet prayer eventually reaches an anguished cry, with Jean Valjean pleading to God, "If I die, let me die, let him live". In the end, Valjean adds to the divine request with a more direct intervention, eventually carrying the wounded Marius away from the barricades and through the Paris sewers to safety.

9. Which musical was based on a film that was initially released in 1950?

From Quiz "Applause" vs. "Sunset Boulevard"

Answer: Both

"Applause" had as its source the film "All About Eve," which premiered on October 13, 1950. "All About Eve" grossed $4,200,000 in its initial run and went on to win six Oscars, including Best Picture and Best Supporting Actor. "Sunset Boulevard" was based on the film of the same name, which premiered on August 10, 1950. "Sunset Boulevard" grossed $2,500,000 in its initial run and garnered three Oscars, including Best Writing.

10. Angela Lansbury is to Rosalind Russell as Carol Channing is to whom?

From Quiz Broadway Musicals Analogies

Answer: Ruth Gordon

Angela Lansbury created the character of Mame Dennis in the musical "Mame." Rosalind Russell created the character in the non-musical source, "Auntie Mame. "Carol Channing created the character of Dolly Gallagher Levi in the musical "Hello, Dolly!". Ruth Gordon created this character in the non-musical source, "The Matchmaker."

11. Mrs. Dolly Gallagher Levi had the same profession as a character in another Broadway musical. Which one was it?

From Quiz Broadway Musicals--Linked

Answer: Fiddler On The Roof

Mrs. Dolly Gallagher Levi in "Hello, Dolly!" was a matchmaker by trade, as was Yente in "Fiddler On The Roof."

12. Which title is the Odd Man Out?

From Quiz Broadway Musicals -- Which One Doesn't Belong?

Answer: Joy In The Morning

The novels "Show Boat," "Saratoga Trunk" and "A Tree Grows in Brooklyn" were all adapted into Broadway musicals. "Joy In The Morning," by Betty Smith, was never the source of a Broadway musical.

13. In what musical would you find the line "and with the sun in the morning and the moon in the evening, I'm alright"?

From Quiz The "Stars" of Broadway

Answer: Annie, Get Your Gun

It's from the song "I've Got the Sun in the Morning and the Moon at Night" from the show "Annie Get Your Gun". The song talks about how we should value the little things in life and not just our material wealth.

14. For the first half of the quiz, I'll give you two shows and you have to find the link between them. "Oliver!" and "Annie"?

From Quiz What's the Connection?

Answer: Orphan as the main protagonist

In "Oliver!" and "Annie", the orphans Oliver Twist and Annie are the protagonists of their respectively titled shows. Both orphans are brought up in terrible orphanages and eventually find happiness when they are adopted by wealthy men.

15. This quiz's title, "There's No Business Like Show Business" is a song from what play?

From Quiz There's No Business Like Show Business

Answer: Annie Get Your Gun

"Annie Get Your Gun" revolves around Annie Oakley, the legendary cowgirl of the American Frontier. It was written by Irving Berlin.

16. Eva Peron, Eponine, Mr. Mushnik. What do they have in common?

From Quiz Find the Pattern: Musical Style

Answer: they all die

Eva Peron is from "Evita", which is the only Andrew Lloyd Webber musical listed. Eponine is "Les Miserables", and Mr. Mushnik is from "Little Shop of Horrors".

17. In the musical "Les Miserables", what is Jean Valjean's prison number?

From Quiz Musical Numbers

Answer: 24601

Jean Valjean sings it when he decides to tell the truth about who he is so another man won't be condemned to slavery. He was put in prison for stealing a loaf of bread.

18. "Love, love changes everything..." In which Andrew Lloyd Webber musical is this line sung?

From Quiz Broadway in Love!

Answer: Aspects of Love

"Aspects of Love" (in my humble opinion) is Sir Andrew Lloyd Webber's best musical. It opened on Broadway at the Broadhurst Theater on April 8, 1990 starring Michael Ball as Alex. The musical is based on a book by David Garnett of the same name.

19. "Who am I? 24601!" What show does this come from?

From Quiz Musicals By Number

Answer: Les Miserables

"Les Miserables" is based on the book of the same name by Victor Hugo. It is the story of Jean Valjean, a convict on the run from the law during the French Revolution. The original Broadway run starred Colm Wilkinson as Valjean.

20. "Home" "Bring Him Home" "You Are My Home" Which of the four musicals listed below does not feature one of the showtunes listed above?

From Quiz Showtunes -- Common Words

Answer: Oliver!

In "The Beauty and the Beast," Belle sings "Home" as she wonders what her life will be like after she is condemned to live forever in the Beast's castle. "Is this home? Is this what I must learn to believe in? Try to find Something good in this tragic place" In "Les Miserables," Jean Valjean sings "Bring Him Home" as a prayer for his adopted daughter's beloved to survive the attack on the barricade. "You can take You can give Let him be Let him live If I die, let me die Let him live" In "The Scarlet Pimpernel," Marguerite and her brother Armand comfort each other with "You Are My Home" as both await being sent to the guillotine. "You are my home You make me strong And in this world of strangers I belong to someone You are all I know You're all I have I won't let go" "Oliver!" contains the song "Consider Yourself" to which the first line is "Consider yourself at home," but other than that does not contain one of the three above songs.

21. In "Annie" this character sings of parents in the song "Maybe".

From Quiz Dreaming of Broadway

Answer: Annie

The original Annie was played by Andrea McArdle. Her daughter later played Young Cosette in the musical "Les Miserables".

22. "Food, glorious food! Hot sausage and mustard! While we're in the mood -- Cold jelly and custard!"

From Quiz Showtunes About Food

Answer: Oliver!

From "Food, Glorious Food". In this song, a group of orphaned boys who toil at a workhouse sing about what they wish for the most - food.

23. "Let my fingers but see thou art warm and alive, and no phantom to fade in the air." I'm starting off with a sort-of hard one. From which show does this lyric come?

From Quiz Extreme Musical Quiz - "Phantom"s

Answer: Man of La Mancha

"Man of La Mancha" was the block-buster musical which first opened in 1965 with music by Mitch Leigh and lyrics by Joe Darion. It starred Richard Kiley and Joan Diener and ran for 2,328 performances. "Man of La Mancha" has since been revived four times, twice (1972, 1977) starring Kiley in the title role, once (1992) starring Raul Julia ("Nine") and most recently (2002-2003) starring Brian Stokes Mitchell.

24. "Ask me how do I feel, little me with my quiet upbringing. Well sir, all I can say is if I was a gate I'd be swinging!"

From Quiz Drinking Songs

Answer: Guys and Dolls

From "If I Were a Bell." In this song, morally upright Salvation Army worker Sarah Brown is drunk and has lost all her inhibitions.

25. "But the world was sleeping, any dream will do."

From Quiz Songs About Dreams

Answer: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

This song, "Any Dream Will Do," closes the show and helps open it (it comes right after the Narrator's "Prologue" in some productions). Joseph sings it at the beginning, and the Narrator sings it with him at the end.

26. In "Les Miserables", what French place does Jean Valjean travel to in order to rescue Cosette?

From Quiz Musicals That are Going Places

Answer: Montfermeil

Monterfermeil is a commune on the eastern suburbs of Paris. In 1823, when Valjean was rescuing Cosette, it would have been a small community of only around 1000 people.Today, a lot of soccer players, many of African origin, have their roots in Montfremeil. Versailles is home to the elaborate palace of Louis XIV. Orly is south of Paris, home of the city's second major airport. Saint-Denis is just north of Paris, and is named after the first Bishop of Paris.

27. 'Does it really have a team of snow white horses?' is a quote from a song in which musical?

From Quiz Questions in Musicals

Answer: Oklahoma!

The character Curly is bragging to his girlfriend Laurey about his wonderful new carriage in 'The Surrey with the Fringe on Top'. His answer to her question about the horses is 'one's like snow, the other's more like milk'. In fact the whole thing is a tease, and there is no surrey or horses.

28. 'South Pacific' is a musical about American troops stationed on tropical islands during the Second World War. Nurse Nellie Forbush decides to put on a show to give the men some entertainment. Which song does she sing in the show?

From Quiz Neglected Songs from the Musicals

Answer: Honey Bun

Nellie Forbush, played by Mitzi Gaynor, dressed as a sailor to sing and dance; she was helped by one of the ratings who took the part of 'Honey Bun', and got a lot of mockery from the audience. The song was written by Rogers and Hammerstein, who wrote all the songs in this musical.

29. Which musical features the songs "Cards", "Not A Common Man", and "Killing Spree"?

From Quiz Musicals: From Screen to Stage

Answer: American Psycho

I was lucky enough to see this dark take on toxic masculinity in London with Matt "11th Doctor" Smith as Patrick Bateman, and don't mind telling you I cried at the end! It has since opened on Broadway. The musical and the film are both based on the book of the same name by Brett Easton Ellis.

30. The 1959 musical "Fiorello" starred Tom Bosley as Fiorello H. LaGuardia, famed twentieth century mayor of a major US city. Which one?

From Quiz Musicals in History

Answer: New York, NY

If you have heard of LaGuardia Airport, you probably knew the answer to this question! Most of the scenes of the musical take place in New York City, where Fiorello is first a lawyer, then elected Congressman, and then finally elected mayor. Although Bosley, as Fiorello, was the star of the show, his singing can only be clearly heard in "Unfair" and "The Name's LaGuardia" as Fiorello is more of a speaking role than a singing role. "Fiorello" co-starred Patricia Wilson as Marie and Howard Da Silva as Ben Marino.

This is category 16952
Last Updated May 18 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.