FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All Quiet on the Western Front
Quiz about All Quiet on the Western Front

Take this All Quiet on the Western Front Quiz! Average Trivia | Authors


This is a quiz on the characters and plot of the novel "All Quiet on the Western Front" by Erich Maria Remarque.

A multiple-choice quiz by zwtipp. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. R

Author
zwtipp
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
130,051
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
923
Last 3 plays: Guest 207 (0/10), spanishliz (9/10), Guest 81 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who is the main character of the novel? Hint


Question 2 of 10
2. Who is the Corporal who torments the recruits in training camp? Hint


Question 3 of 10
3. Who dies first out of the group of friends? Hint


Question 4 of 10
4. In what country are they fighting? Hint


Question 5 of 10
5. When the soldiers get brand-new uniforms who is coming to visit them? Hint


Question 6 of 10
6. What animal is attacking them and eating their food in the trenches? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the experienced soldier who provides the younger soldiers with advice when they reach the front? Hint


Question 8 of 10
8. Who is the teacher who convinces the boys to recruit with talks of patriotism? Hint


Question 9 of 10
9. What happens to Albert Kropp? Hint


Question 10 of 10
10. What type of weapon is most feared because of the horrific nature of the death it causes? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 26 2024 : Guest 207: 0/10
Mar 10 2024 : spanishliz: 9/10
Mar 09 2024 : Guest 81: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 166: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the main character of the novel?

Answer: Paul Baumer

Paul Baumer dies on a day described in the records as "All Quiet on the Western Front.
2. Who is the Corporal who torments the recruits in training camp?

Answer: Corporal Himmelstoss

Himmelstoss is sent to the front and is in the same platoon as the recruits.
3. Who dies first out of the group of friends?

Answer: Behm

Joseph Behm originally did not wish to join the war, but follows peer pressure in the end.
4. In what country are they fighting?

Answer: France

Paul has a French soldier fall into a crater he is hiding in and is horrified at having to kill him.
5. When the soldiers get brand-new uniforms who is coming to visit them?

Answer: the Kaiser

The soldiers have to return the new uniforms after the Kaiser leaves and must return to their rags.
6. What animal is attacking them and eating their food in the trenches?

Answer: Rats

The soldiers place their bread scraps on the ground and wait for the rats to come and then kill as many as possible.
7. What is the name of the experienced soldier who provides the younger soldiers with advice when they reach the front?

Answer: Katzinsky

Katzinsky is killed by a small splinter of shrapnel in his head.
8. Who is the teacher who convinces the boys to recruit with talks of patriotism?

Answer: Kantorek

Kantorek is oblivious to the horrors of the war and does not realize what has been done to the boys.
9. What happens to Albert Kropp?

Answer: he has a limb amputated

Kropp is downtrodden and suicidal after his amputation and doesn't want to live the rest of his life with a handicap.
10. What type of weapon is most feared because of the horrific nature of the death it causes?

Answer: Gas

Gas was banned worldwide after World War I. Hitler himself was injured in a gas attack as a Corporal in the army.
Source: Author zwtipp

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Be Quiet and Listen all Around Quizzyland:

One quiz from each category is featured. They all have a word dealing with quietness and listening in be title.

  1. All Quiet on the Western Front Average
  2. 'Will You Please Be Quiet!' Average
  3. Oh Lately It's So Quiet Tough
  4. The Quiet Man Average
  5. Silent Stars Easier
  6. Owls: Silent Hunters of the Night Average
  7. Hush Average
  8. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  9. Hushpuppies Easier
  10. 1968 - Hush Average
  11. Quiet As a Mouse Tough
  12. Shhh! Please Be Quiet! Average

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us