Quiz about The Silver Brumby
Quiz about The Silver Brumby

The Silver Brumby Trivia Quiz


Here is a quiz on "The Silver Brumby", based on the books by Elyne Mitchell. This is my first quiz, I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by hiscuteface. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. S
  8. »
  9. Sg - Sk Movies

Author
hiscuteface
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
290,211
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
179
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Russell Crowe plays which character? Hint

The Man
Darcy
Voices Thowra
The Brolga

2. How does Thowra evade The Man and Darcy? Hint

He jumps off the cliff.
He doesn't, he gets caught and tamed.
He manages to outrun them.
He hides in some scrub bush.

3. What colour is Indi's horse? Hint

Chestnut
Black
Grey
Palomino

4. What is the name of Thowra's father? Hint

Bush
Storm
Yarraman
River

5. Thowra's name means what? Hint

Sky
Flashy
Was the name of Bel Bel's father
The storm in which he was born

6. Which one of Thowra's parents gets killed by The Brolga? Hint

Neither
Bel Bel
Yarraman
Both

7. What is The Man's horse named? Hint

Crash
Echo
His name was never spoken
Coolie

8. What does it seem that Thowra summons in order to lose The Man? Hint

His herd
A storm
All the animals of the bush
Bush fire

9. Which one of these horse characters is not a palomino? Hint

The Brolga
Bel Bel
Golden's daughter
Golden

10. What city does Indi come from? Hint

Melbourne
Sydney
Canberra
Ballarat


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Russell Crowe plays which character?

Answer: The Man

The Man is actually an alright guy. Chasing, taming and eventually riding Thowra becomes an obsession for him. The narrator said, "Bel Bel knew her son would be hunted, for his silvery mane and tail, and for his striking cream coat."
2. How does Thowra evade The Man and Darcy?

Answer: He jumps off the cliff.

After failing to outrun them, Thowra nears the cliff and jumps to escape them. Later when talking about this, Darcy says, "It was amazing, the horse would rather be dead than captured. Ran to the edge and took off into space."
3. What colour is Indi's horse?

Answer: Grey

You see the horse a few times when Indi is riding it, especially when she is riding back from the horse taming. We don't find out his name. Caroline Goodall plays Elyne Mitchell in the movie, and Ami Deamion plays her daughter, Indi Mitchell. The book had neither character.
4. What is the name of Thowra's father?

Answer: Yarraman

Yarraman was once King Of The Cascade Brumbies. He was a handsome chestnut stallion and Bel Bel was his favourite mare. Sometimes he had to come down and protect his handsome son and his favourite mare from The Brolga.
5. Thowra's name means what?

Answer: The storm in which he was born

At the start of the movie, Elyne Mitchell is telling her daughter about the wild mountain brumby who was born into a wild chaotic storm. Bel Bel, his mother, named him Thowra because in Aboriginal it means wind. It was very windy that night.
6. Which one of Thowra's parents gets killed by The Brolga?

Answer: Yarraman

Regretfully, the Brolga kills Yarraman in the fight to be king. After defeating him, The Brolga inherits everything that was Yarraman's, including Bel Bel.
7. What is The Man's horse named?

Answer: Echo

When The Man is saddling up the horse, he hears Thowra. He says, "Echo, seems we have a visitor". He then mounts, and heads off in search of Thowra.
8. What does it seem that Thowra summons in order to lose The Man?

Answer: A storm

The narrator says, "It was as if Thowra had summoned the storm to lose The Man. The Man was almost lost himself, then he remembered Golden". He comes back and finds his mare and foal gone. We then get to the best part of the movie, seeing Russell Crowe, as The Man, slopping around in the mud, kicking over fences. Very funny.
9. Which one of these horse characters is not a palomino?

Answer: The Brolga

Thowra, Bel Bel, Golden and Golden's daughter are all palomino. The Brolga is dapple gray and has gray rings on his coat.
10. What city does Indi come from?

Answer: Melbourne

She comes down to be with her mum. Her dad stays back in Melbourne, but comes to see them in a few weeks. He is there are the end of the movie with Darcy, being told the fate of Thowra. Melbourne is also where I come from.

Hope you enjoyed my quiz.
Source: Author hiscuteface

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Polaris101 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. "Simone" Starring Al Pacino Average
2. "Shine" On, "Shine" On Average
3. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Average
4. Silver Bullet Average
5. The Shadow Average
6. "Shining Through" Pt. II Easier
7. Sing Street Tough
8. Single White Female Average
9. Shadow Magic Average
10. Who's Who: "Sing" (2016) Easier
11. Silver Linings Playbook Average
12. The Shaggy Dog Average

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us