FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Two Towers Can You Call Yourself A Fan
Quiz about The Two Towers Can You Call Yourself A Fan

"The Two Towers" Can You Call Yourself A Fan? Quiz


How well do you know "The Two Towers"? Believe it or not, I was paying attention to the movie, not only Legolas!

A multiple-choice quiz by mrsgreenleaf9. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. The Two Towers

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
147,392
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
6629
Last 3 plays: Guest 159 (9/10), Guest 173 (8/10), Guest 31 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who said, "Let them come". Hint


Question 2 of 10
2. Who returned the necklace from Arwen to Aragorn? Hint


Question 3 of 10
3. Who approached Aragorn, Legolas, and Gimli in Fangorn Forest? Hint


Question 4 of 10
4. During the Battle of Helm's Deep, Aragorn told Legolas to kill the uruk-hai. Legolas tried but could not. How many arrows did he try with?

Answer: (Word, or number form.)
Question 5 of 10
5. Merry was almost killed by an orc.


Question 6 of 10
6. According to Legolas, where was the specific place the uruks are taking the hobbits? Hint


Question 7 of 10
7. Who tossed Gimli? Hint


Question 8 of 10
8. Who says, 'Unleash the river'? Hint


Question 9 of 10
9. When Legolas has a talk with Aragorn, he says he was wrong to what? Hint


Question 10 of 10
10. Legolas figured out that the uruk-hais' armor was weak beneath the arms and what other place?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 159: 9/10
Apr 12 2024 : Guest 173: 8/10
Apr 12 2024 : Guest 31: 8/10
Apr 11 2024 : Guest 209: 8/10
Mar 27 2024 : Guest 165: 7/10
Mar 21 2024 : Guest 65: 8/10
Mar 19 2024 : Guest 38: 0/10
Mar 14 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 07 2024 : Guest 73: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who said, "Let them come".

Answer: Theoden

King Theoden of Rohan said this. Gimli said this also but he said it in "FOTR".
2. Who returned the necklace from Arwen to Aragorn?

Answer: Legolas

Legolas returned it. Before returning it, he said, 'Le abdollen', meaning 'You are late'.
3. Who approached Aragorn, Legolas, and Gimli in Fangorn Forest?

Answer: Gandalf

Legolas said, "A white wizard approached". At the time he said it, he did not know who it was. It turned out to be Gandalf and he came back as Gandalf the White.
4. During the Battle of Helm's Deep, Aragorn told Legolas to kill the uruk-hai. Legolas tried but could not. How many arrows did he try with?

Answer: 2

Aragorn told Legolas twice, 'Kill him'!, in Elvish. When Legolas could not do so, the uruk-hai jumped into the door area with the bomb. This blew up part of the building.
5. Merry was almost killed by an orc.

Answer: true

He didn't get killed because the ent in Fangorn Forest, Treebeard, stepped on the orc.
6. According to Legolas, where was the specific place the uruks are taking the hobbits?

Answer: Isengard

Legolas says, 'They're taking the hobbits to Isengard!'. This was before Merry and Pippin escaped.
7. Who tossed Gimli?

Answer: Aragorn

Gimli told Aragorn to toss him over. This is ironic because in "FOTR", Gimli says, 'Nobody tosses a dwarf!'.
8. Who says, 'Unleash the river'?

Answer: Treebeard

One of the ents, Treebeard says this. The ents want to 'release the river' to wash away all of Saruman's orcs, uruk-hai and their work equipment.
9. When Legolas has a talk with Aragorn, he says he was wrong to what?

Answer: Despair

'We have trusted you this far and you have not led us astray. Forgive me. I was wrong to depair'.
10. Legolas figured out that the uruk-hais' armor was weak beneath the arms and what other place?

Answer: Neck

"Hain - di na lanc a nu ranc!" (Their armor is weak at the neck and beneath the arms).
Source: Author mrsgreenleaf9

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Miaow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us