FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Two Towers  1
Quiz about The Two Towers  1

'The Two Towers' 1 Trivia Quiz


Here is my first quiz on the outstanding second part of the 'Lord Of The Rings' saga.

A multiple-choice quiz by Texas_Rattlesnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. The Two Towers

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,488
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
10518
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (24/25), Guest 173 (21/25), Guest 82 (2/25).
- -
Question 1 of 25
1. What was Aragorn doing when the movie cut to his first dream/memory? Hint


Question 2 of 25
2. Frodo said that the ring was getting what? Hint


Question 3 of 25
3. What were Gollum's first words? Hint


Question 4 of 25
4. Where did Frodo tell Gollum to lead them? Hint


Question 5 of 25
5. While chasing the Uruk Hai, what did Gimli say he was wasted in? Hint


Question 6 of 25
6. Where did Elrond ask Arwen to sail to? Hint


Question 7 of 25
7. What was the name of King Theoden's son? Hint


Question 8 of 25
8. Who killed the Uruk Hai that held Pippin and Merry captive? Hint


Question 9 of 25
9. After Aragorn, Legolas and Gimli talked to the Riders of Rohan, which direction did the Riders go?

Answer: (One Word, direction)
Question 10 of 25
10. How did Treebeard kill the Orc that was chasing Pippin and Merry through Fangorn Forest? Hint


Question 11 of 25
11. What did Gollum tell Sam and Frodo not to follow when in the Dead Marshes? Hint


Question 12 of 25
12. What did Gollum use to be? Hint


Question 13 of 25
13. The Black Riders were looking for Frodo on horses?


Question 14 of 25
14. Where was Edoras?

Answer: (One Word (Capital of some place))
Question 15 of 25
15. What did Gandalf call Shadowfax? Hint


Question 16 of 25
16. What was Eowyn's relation to Eomer? Hint


Question 17 of 25
17. Who was Saruman's spy in Rohan? Hint


Question 18 of 25
18. About how many men made up Eomer's cavalry? Hint


Question 19 of 25
19. Who would not risk open war? Hint


Question 20 of 25
20. Who said this quote. "Their defences have to hold."

Answer: (One Word)
Question 21 of 25
21. What did Eowyn fear? Hint


Question 22 of 25
22. What did Saruman send to kill the people of Rohan on their way to Helm's Deep? Hint


Question 23 of 25
23. What did Gollum call Frodo? Hint


Question 24 of 25
24. What did Gollum call Sam while he was cooking? Hint


Question 25 of 25
25. What did Gimli say made Dwarf women so hard to tell apart from Dwarf men? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 159: 24/25
Apr 13 2024 : Guest 173: 21/25
Apr 08 2024 : Guest 82: 2/25
Apr 07 2024 : Guest 176: 20/25
Mar 27 2024 : Guest 165: 20/25
Mar 21 2024 : Guest 65: 18/25
Mar 12 2024 : Guest 97: 17/25
Mar 06 2024 : alsgatn: 10/25
Mar 01 2024 : Guest 93: 17/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Aragorn doing when the movie cut to his first dream/memory?

Answer: Smoking his pipe

Aragorn was smoking his pipe just before the movie cut to his first dream/memory. He remembered a time when he was with Arwen.
2. Frodo said that the ring was getting what?

Answer: Heavier

Frodo started to realise that the ring may take his life. Frodo often snapped at Sam during the movie prompting Sam to say the ring was taking over him.
3. What were Gollum's first words?

Answer: "They're thieves"

Gollum said to himself that Frodo and Sam were thieves and they had stolen the ring from him. After saying that, Gollum began a fight with Sam and Frodo to get the ring. Gollum lost the fight when Frodo held a sword to his throat.
4. Where did Frodo tell Gollum to lead them?

Answer: The Black Gate

Frodo and Sam were lost and Gollum offered them a guide to the Black Gate. Instead of killing Gollum, Frodo saw some use in him.
5. While chasing the Uruk Hai, what did Gimli say he was wasted in?

Answer: Cross country

Gimli said that he was better at sprinting and was very dangerous over short distances. The armour and weapons Gimli used, weighed around 70 pounds.
6. Where did Elrond ask Arwen to sail to?

Answer: The Undying Lands

Arwen chose to stay on Middle Earth and have a future with Aragorn. Elrond said that there was nothing left on Middle Earth for the race of elves so she must leave for the Undying Lands.
7. What was the name of King Theoden's son?

Answer: Theodred

Theodred was killed in the movie while Theoden was under Saruman's spell. Theodred was killed when ambushed by Orcs.
8. Who killed the Uruk Hai that held Pippin and Merry captive?

Answer: Rohan Riders

The Riders of Rohan killed the Uruk Hai while they stopped to rest next to Fangorn Forest. The battle allowed Pippin and Merry to escape into Fangorn Forest where they were chased by one of the Orcs.
9. After Aragorn, Legolas and Gimli talked to the Riders of Rohan, which direction did the Riders go?

Answer: North

Eomer mentioned as he rode off that they were going North. Eomer and his army of cavalry had been banished from Rohan.
10. How did Treebeard kill the Orc that was chasing Pippin and Merry through Fangorn Forest?

Answer: Stomped him

Treebeard stomped the Orc and rescued both Pippin and Merry. Treebeard went on to ask the White Wizard what he was meant to do with Pippin and Merry. Later on we find out that the White Wizard was Gandalf and not Saruman.
11. What did Gollum tell Sam and Frodo not to follow when in the Dead Marshes?

Answer: The light

Frodo ended up following the light but was pulled out of the water by Gollum. Frodo had fallen face first into the marsh before being rescued by Gollum.
12. What did Gollum use to be?

Answer: River Folk

Frodo was told by Gandalf that Gollum used to be River Folk which were not unlike Hobbits. The ring had corrupted Gollum and had given him unnaturally long life.
13. The Black Riders were looking for Frodo on horses?

Answer: False

The Black Riders were looking for Frodo from the backs of giant winged animals. They searched for Frodo and the ring from horses in 'The Fellowship Of The Rings'.
14. Where was Edoras?

Answer: Rohan

Edoras was the capital of Rohan. King Theoden resided there along with other Rohanians. Theoden had been put under a spell by Saruman until Gandalf fixed him.
15. What did Gandalf call Shadowfax?

Answer: Lord of all horses

Shadowfax was Gandalf's horse and had followed him in many adventures. Shadowfax was such a good horse he didn't need a saddle or a bridle.
16. What was Eowyn's relation to Eomer?

Answer: Sister

Eowyn was Eomer's sister. Eowyn was also the niece of King Theoden. Grima was always looking at Eowyn and Eomer resented that. Both Eowyn and Eomer knew that Grima was working for Saruman.
17. Who was Saruman's spy in Rohan?

Answer: Grima

Grima had spread Saruman's poison through Edoras and had poisoned King Theoden. It took the magical abilities of Gandalf to save King Theoden and bring him back the strength he used to have.
18. About how many men made up Eomer's cavalry?

Answer: 2000

Eomer had a vast army of about 2000 horsemen who were loyal to Rohan. The Riders of Rohan were instrumental in winning the battle of Helm's Deep.
19. Who would not risk open war?

Answer: King Theoden

King Theoden chose not to risk open war by staying at Edoras and fleeing to Helm's Deep. This ended up being a bad decision as Grima had told Saruman that he would go there rather than risk open war.
20. Who said this quote. "Their defences have to hold."

Answer: Gandalf

Gandalf said this to Aragorn before leaving to find the Riders of Rohan. Gandalf told Aragorn that he would be back on dawn of the fifth day. Aragorn was to look to the east to see Gandalf's coming, along with 2000 Riders of Rohan..
21. What did Eowyn fear?

Answer: A cage

Eowyn told Aragorn that she feared living in a cage where her spirit would be broken. Eowyn did not fear death nor did she fear fighting Orcs.
22. What did Saruman send to kill the people of Rohan on their way to Helm's Deep?

Answer: Warg Riders

Saruman sent a number of Warg Riders that ended up killing many Rohanians and almost claiming the life of Aragorn. Aragorn had fallen off a cliff and into a stream.
23. What did Gollum call Frodo?

Answer: Master

Gollum continually called Frodo 'Master' during the movie. Frodo had freed Gollum from the rope which Sam had around his neck. Gollum didn't like Sam and constantly called him names.
24. What did Gollum call Sam while he was cooking?

Answer: Stupid fat Hobbit

Gollum didn't like the idea of eating something that was cooked. Gollum said he preferred to eat food when it was raw and wriggling. This is shown when he is seen eating a raw fish later in the movie.
25. What did Gimli say made Dwarf women so hard to tell apart from Dwarf men?

Answer: Similar voice and appearance

Gimli said their voices and appearance were very similar to Dwarf men. Aragorn joked that it was the beards that made them look similar.
Source: Author Texas_Rattlesnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us