FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about LOTR The Two Towers  Legolas Luck
Quiz about LOTR The Two Towers  Legolas Luck

"LOTR: The Two Towers" - Legolas Luck Quiz


This is a quiz about the elf Legolas. It tests your knowledge of him in "The Two Towers."

A multiple-choice quiz by Legolas6000. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. The Two Towers

Author
Legolas6000
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,005
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7830
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 165 (6/10), Guest 65 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the horse that Legolas gets from the Riders of Rohan? Hint


Question 2 of 10
2. At Helm's Deep, when the orc with the fire of orthanc comes to breach the wall, Legolas attempts to kill him. How many arrows does he fire at the orc? Hint


Question 3 of 10
3. What color are Legolas' eyes in Fangorn? Hint


Question 4 of 10
4. Legolas said ,"The white wizard __________." Hint


Question 5 of 10
5. In Helm's Deep when Legolas was getting mad about the men not being good warriors, what did he say the ratio of men to orc's was? Hint


Question 6 of 10
6. Legolas is present when Haldir dies.


Question 7 of 10
7. In Fangorn, Legolas said the forest is full of what? Hint


Question 8 of 10
8. What is the first thing Legolas says to Aragorn when Aragorn returns from his fall of the hill? He says this in Elvish but what does it mean in English? Hint


Question 9 of 10
9. Legolas says, "that is no _______ horn." Hint


Question 10 of 10
10. What does Eomer think Legolas is? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 173: 6/10
Mar 27 2024 : Guest 165: 6/10
Mar 21 2024 : Guest 65: 6/10
Mar 15 2024 : Guest 97: 9/10
Mar 06 2024 : ZEEVANDJONNY: 9/10
Mar 01 2024 : Guest 93: 6/10
Feb 28 2024 : Guest 62: 7/10
Feb 25 2024 : Guest 178: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the horse that Legolas gets from the Riders of Rohan?

Answer: Arod

In the Riders of Rohan scene Eomer calls to the horses Arod and Hasufel. He says their masters were killed. Hasufel(the brown horse) is given to Aragorn. Arod(the white horse)is given to Legolas. Brego is the horse that finds Aragorn after his fall off the hill. Snowmane is King Theoden's horse.
2. At Helm's Deep, when the orc with the fire of orthanc comes to breach the wall, Legolas attempts to kill him. How many arrows does he fire at the orc?

Answer: 2

Legolas hits the orc both times (He never misses his target) but the orc does not falter and blows up the wall.
3. What color are Legolas' eyes in Fangorn?

Answer: blue

I love blue eyes! Sometimes his eyes are brown and sometimes they are blue. It shows his face up close in Fangorn so it's really easy to see.
4. Legolas said ,"The white wizard __________."

Answer: approaches

He warns Aragorn and Gimli of his coming, but he thinks it's Saruman not Gandalf. This is in Fangorn when they are looking for Merry and Pippin.
5. In Helm's Deep when Legolas was getting mad about the men not being good warriors, what did he say the ratio of men to orc's was?

Answer: 300 to 10,000

Legolas was speaking in Elvish when he said this so the men didn't understand him. He didn't think they could win the battle without help.
6. Legolas is present when Haldir dies.

Answer: False

Aragorn is with Haldir when he is killed, but Legolas is busy fighting up on the wall.
7. In Fangorn, Legolas said the forest is full of what?

Answer: memory

He also said it is full of anger. He said it is old even as the Elves would reckon it. (That's pretty old!)
8. What is the first thing Legolas says to Aragorn when Aragorn returns from his fall of the hill? He says this in Elvish but what does it mean in English?

Answer: you're late

He doesn't even care about if he's hurt or not! He does say he looks terrible afterward though. That was when he gave the Evenstar to Aragorn.
9. Legolas says, "that is no _______ horn."

Answer: orc

The horn happens to be the horn of the elves. Haldir the Elf was coming to the aid of men at Helm's Deep.
10. What does Eomer think Legolas is?

Answer: an orc spy

Eomer said, "sometimes their spies slip through our nets." He looked right at Legolas while saying this.
Source: Author Legolas6000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us