FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Two Towers
Quiz about The Two Towers

The Two Towers Multiple Choice Quiz | 10 Questions


This is a quiz on the second installment of "The Lord of the Rings," which is called "The Two Towers." This quiz was made on the day it came out!

A multiple-choice quiz by LuthienT. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. The Two Towers

Author
LuthienT
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,710
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
9282
Last 3 plays: Guest 159 (10/10), Guest 173 (7/10), Guest 165 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Did Boromir permanently die in the first movie?


Question 2 of 10
2. When we first meet King Theoden, why does he look so old and sickly? Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of Theoden's niece, a new character in this movie? Hint


Question 4 of 10
4. Gollum, introduced in the first movie, becomes a major character in this one. Who did Gollum's voice?

Answer: (Two Words, or just surname)
Question 5 of 10
5. True or False: We meet Boromir's father in this movie (This question pertains only to the cinematic version).


Question 6 of 10
6. At one point in the movie, Gimli has to jump across a space that is too wide for him, so he says to Aragorn, "Toss me!" What statement is he contradicting from the previous movie? Hint


Question 7 of 10
7. Merry and Pippin start out as captives of the Uruk-hai. They run away, and nearly make it, but there is one orc left following them. Who saves them from the orc? Hint


Question 8 of 10
8. Where was the major battle scene in this movie fought? (The one with Aragorn, Legolas, and Gimli.) Hint


Question 9 of 10
9. What makes the Nazgul even more frightening in this movie than in the one before? Hint


Question 10 of 10
10. Where does Faramir take Frodo and Sam? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 13 2024 : Guest 159: 10/10
Apr 12 2024 : Guest 173: 7/10
Mar 27 2024 : Guest 165: 9/10
Mar 21 2024 : Guest 65: 10/10
Mar 19 2024 : Guest 97: 8/10
Mar 06 2024 : Guest 121: 9/10
Feb 28 2024 : Guest 62: 9/10
Feb 25 2024 : Guest 178: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Did Boromir permanently die in the first movie?

Answer: Yes

However, another important character that we thought was gone for good, Gandalf, does come back to help Aragorn, Legolas, and Gimli.
2. When we first meet King Theoden, why does he look so old and sickly?

Answer: Saruman had cast a spell over him

Not only had Saruman cast a spell over him, but Grima Wormtongue, a man allied with Saruman, was poisoning his mind.
3. What is the name of Theoden's niece, a new character in this movie?

Answer: Eowyn

Éowyn is played by the talented actress Miranda Otto.
4. Gollum, introduced in the first movie, becomes a major character in this one. Who did Gollum's voice?

Answer: Andy Serkis

Not only did Andy Serkis do the voice for Gollum, but he also acted on the set so that the visual effects crew could model Gollum's motion on a real person.
5. True or False: We meet Boromir's father in this movie (This question pertains only to the cinematic version).

Answer: False

We don't meet Denethor, Boromir's father, but we do meet Faramir, Boromir's brother. However, in the extended edition of "The Two Towers" we do in fact meet Denethor.
6. At one point in the movie, Gimli has to jump across a space that is too wide for him, so he says to Aragorn, "Toss me!" What statement is he contradicting from the previous movie?

Answer: "Nobody tosses a dwarf!"

When he asks Aragorn to toss him, he also asks him not to tell Legolas, because it would be too embarassing. Aragorn replies by saying, "Not a word."
7. Merry and Pippin start out as captives of the Uruk-hai. They run away, and nearly make it, but there is one orc left following them. Who saves them from the orc?

Answer: Treebeard

Treebeard is an ent, a sheperd of the trees. Treebeard, also known as Fangorn, is one of the oldest ents to walk Middle Earth.
8. Where was the major battle scene in this movie fought? (The one with Aragorn, Legolas, and Gimli.)

Answer: Helm's Deep

The filming of Helm's Deep took four months of shooting at night.
9. What makes the Nazgul even more frightening in this movie than in the one before?

Answer: They ride fell beasts

Fell beasts are great winged creatures, kind of like dragons.
10. Where does Faramir take Frodo and Sam?

Answer: Osgiliath

Fangorn is the forest in which the ents live, Isenguard is the home of Saruman, and Angmar is on the other end of Middle Earth! Osgiliath is an old city of Gondor that holds the river near Mordor.
Source: Author LuthienT

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rj211 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us