FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Two Towers  Trivia
Quiz about The Two Towers  Trivia

'The Two Towers' Trivia Trivia Quiz


This is my all time favorite movie. I waited a year to see this movie, so be prepared to be stumped.

A multiple-choice quiz by ldybas. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Lord of the Rings
  8. »
  9. The Two Towers

Author
ldybas
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
115,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
9447
Last 3 plays: DeepHistory (8/10), Guest 108 (4/10), Guest 165 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. When Eomer remounts his horse, is his sword falling out of his scabbard?


Question 2 of 10
2. What were the colors of the three banners directly behind Theoden's throne, in Edoras? Hint


Question 3 of 10
3. Finish the quote: "They come with fire, they come with axes, gnawing, ________, breaking, hacking, burning. Destroyers and usurpers curse them".
Hint


Question 4 of 10
4. Name the person to which this quote belongs to: "Sauron's forces have begun their attack" Hint


Question 5 of 10
5. What was the horse's name that carried Eothain and Freda? Hint


Question 6 of 10
6. Finish the quote: "Farmers, __________, stable boys. These are no soldiers". Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the mother with the two children seen in the burning of the Westfold? Hint


Question 8 of 10
8. Is Amni Majus the white flower that grows on the hills of King Theoden's forebears?


Question 9 of 10
9. Does Viggo's son Henry play "Haleth, Son of Hama"?


Question 10 of 10
10. Where did Gandalf first stab the Balrog when the two were falling through the depths of Moria? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 02 2024 : DeepHistory: 8/10
Apr 01 2024 : Guest 108: 4/10
Mar 27 2024 : Guest 165: 7/10
Mar 21 2024 : Guest 65: 4/10
Mar 07 2024 : Guest 73: 7/10
Mar 06 2024 : ZEEVANDJONNY: 3/10
Mar 06 2024 : Guest 121: 8/10
Mar 01 2024 : Guest 93: 3/10
Feb 28 2024 : Guest 62: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Eomer remounts his horse, is his sword falling out of his scabbard?

Answer: Yes

There is a scene where Eomer and his men come upon Aragorn, Legolas, and Gimli. After talking to them, and giving them two horses, Eomer remounts his horse. As he does that, his sword slowly starts to fall out of his scabbard.
2. What were the colors of the three banners directly behind Theoden's throne, in Edoras?

Answer: Red, Black, & Blue

When Theoden is sitting in his throne, you can clearly see the colors of the banners if you watch closely.
3. Finish the quote: "They come with fire, they come with axes, gnawing, ________, breaking, hacking, burning. Destroyers and usurpers curse them".

Answer: biting

This quote comes from Treebeard right after he stepped on the orc that wanted to kill Merry. Treebeard thought Merry and Pippin were little orcs.
4. Name the person to which this quote belongs to: "Sauron's forces have begun their attack"

Answer: Gandalf

Gandalf says this while talking to the remaining fellowship and King Theoden in Edoras.
5. What was the horse's name that carried Eothain and Freda?

Answer: Garulf

Freda actually says the horse's name in the movie. She says, "But Papa says Eothain must not ride Garulf. He's too big for him!".
6. Finish the quote: "Farmers, __________, stable boys. These are no soldiers".

Answer: farriers

Aragorn said this while looking at all the people of Rohan that were asked to defend Helm's Deep.
7. What is the name of the mother with the two children seen in the burning of the Westfold?

Answer: Morwen

Her name is never said in the movie, however it is in the credits.
8. Is Amni Majus the white flower that grows on the hills of King Theoden's forebears?

Answer: No

It was Simbelmyne.
9. Does Viggo's son Henry play "Haleth, Son of Hama"?

Answer: No

In actuality the young boy who plays Haleth is screenwriter Philippa Boyens son. Viggo's son does have a small part playing the boy next to Haleth holding a sword.
10. Where did Gandalf first stab the Balrog when the two were falling through the depths of Moria?

Answer: Under the chin

In that scene Gandalf is falling, yet also going after the Balrog. As he reaches the Balrog you can see him take his first stab underneath its chin.
Source: Author ldybas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor robmeister before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us