Quiz about Alice Cooper Solo Lyrics 19871994
Quiz about Alice Cooper Solo Lyrics 19871994

Alice Cooper Solo Lyrics: 1987-1994 Quiz


This period in time marks some great music that Alice Cooper created after his "rough patch" in the early '80s.

A multiple-choice quiz by clay4prez. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alice Cooper

Author
clay4prez
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,230
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
227
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which song off of "Trash" begins:

"You come on strong with a great big smile
- but your teeth are as sharp as a crocodile.
- You promise me the moon and the stars and the sun
- but you never did nothing for anyone."?
Hint

Spark in the Dark
Why Trust You
Poison
Trash

2. Which 1994 song starts with the lines:

"I can't get a girl 'cause I ain't got a car.
- I can't get a car 'cause I ain't got a job."?
Hint

Lost In America
Sideshow
It's Me
Stolen Prayer

3. Alice Cooper's 1987 song that begins with the phrase

"We the people of the United States,
in order to form a more perfect union!"

is named which of the following?
Hint

Roses On White Lace
Freedom
Step On You
Time To Kill

4. The song "Love's a Loaded Gun", from Alice Cooper's 1991 "Hey Stoopid" album, begins with which phrase? Hint

Somebody saw you at the station, you had a suitcase in your hand
Well I'm not evil, I'm just good-looking.
Hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey. Hey stoopid!
Dirty dreams, how you wanna do me?

5. Which 1989 song includes the phrase

"You can make me die.
I can make you cry.
Opposites attract, that's the reason why."?
Hint

House of Fire
Bed of Nails
I'm Your Gun
Only My Heart Talkin'

6. Finish the lyric from the 1987 song, "Chop, Chop, Chop".

"Some people call me the creeper,
'cause they don't know ___________________."
Hint

my mind or eyes
my cat or mouse
my name or face
my mom or dad

7. Which song off "The Last Temptation" begins:

"You, me. Understand.
Shake my Hand. Last chance, little man.
Ain't it grand."?
Hint

It's Me
You're My Temptation
Cleansed By Fire
Nothing's Free

8. Finish this lyric from the 1991 song "Wind-Up Toy":

"All my friends live on the floor.
Tiny legs and tiny eyes.
They're free to _______________."
Hint

run around the room
scuttle around lots
crawl under my bed
crawl under the door

9. Which 1987 song begins:

"Alice Cooper, you have been accused of mass mental cruelty.
How do you plead?"?
Hint

Lock Me Up
Give the Radio Back
Gail
Prince of Darkness

10. Finish the lyric from the 1989 song "Spark in the Dark":

"For a little spark in the dark,
just a little spark in the dark.
Don't matter where we __________,
don't matter where we ____________.
All we need is a spark, spark, spark in the dark."
Hint

dance, hark
sing, lark
wake, bark
sleep, park


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song off of "Trash" begins: "You come on strong with a great big smile - but your teeth are as sharp as a crocodile. - You promise me the moon and the stars and the sun - but you never did nothing for anyone."?

Answer: Why Trust You

"Trash" was released in 1989 and produced by Desmond Child.
2. Which 1994 song starts with the lines: "I can't get a girl 'cause I ain't got a car. - I can't get a car 'cause I ain't got a job."?

Answer: Lost In America

Alice Cooper released "The Last Temptation", on the Epic Record label, in 1994.
3. Alice Cooper's 1987 song that begins with the phrase "We the people of the United States, in order to form a more perfect union!" is named which of the following?

Answer: Freedom

"Raise Your Fist and Yell", Alice Cooper's 1987 album, was produced by none other than Alice himself.
4. The song "Love's a Loaded Gun", from Alice Cooper's 1991 "Hey Stoopid" album, begins with which phrase?

Answer: Somebody saw you at the station, you had a suitcase in your hand

Guitarists Joe Satriani, Vinnie Moore, Steve Vai, Slash, Nikki Sixx, and Mick Mars all guest-starred on "Hey Stoopid" in 1991.
5. Which 1989 song includes the phrase "You can make me die. I can make you cry. Opposites attract, that's the reason why."?

Answer: Bed of Nails

Steven Tyler of Aerosmith provided guest vocals on "Only My Heart Talkin'".
6. Finish the lyric from the 1987 song, "Chop, Chop, Chop". "Some people call me the creeper, 'cause they don't know ___________________."

Answer: my name or face

Eventual Winger frontman, Kip Winger, played bass guitar on "Raise Your Fist and Yell."
7. Which song off "The Last Temptation" begins: "You, me. Understand. Shake my Hand. Last chance, little man. Ain't it grand."?

Answer: Nothing's Free

"The Last Temptation" marked Kip Winger's last appearance on an Alice Cooper album.
8. Finish this lyric from the 1991 song "Wind-Up Toy": "All my friends live on the floor. Tiny legs and tiny eyes. They're free to _______________."

Answer: crawl under the door

This was fictional character Steven's first appearance on an album since "Welcome to My Nightmare".
9. Which 1987 song begins: "Alice Cooper, you have been accused of mass mental cruelty. How do you plead?"?

Answer: Lock Me Up

"Raise Your Fist and Yell" hit its peak on the U.S. Billboard 200 at number 73.
10. Finish the lyric from the 1989 song "Spark in the Dark": "For a little spark in the dark, just a little spark in the dark. Don't matter where we __________, don't matter where we ____________. All we need is a spark, spark, spark in the dark."

Answer: sleep, park

"Trash" hit its U.S. Billboard 200 peak at number 20.
Source: Author clay4prez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us