Quiz about Alice Cooper
Quiz about Alice Cooper

Tough Music Trivia: Alice Cooper | 10 Questions


All you Alice Cooper fans, here's an assortment of Alice Cooper questions, guaranteed to make you think. 'Is my head screwed on tight?'

A multiple-choice quiz by kachinafry. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alice Cooper

Author
kachinafry
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,507
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1889
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 81 (7/10), Guest 71 (1/10), Guest 174 (2/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the snake appearing on the cover of the classic 1971 album 'Killer'? Hint

Mistress
Julius Squeezer
Elvira
Kachina

2. What song had the phrase 'klaatu barada nikto' in the background? Hint

School's Out
My Stars
I'm Eighteen
Feed My Frankenstein

3. Who was Dwight Fry? Hint

school mate of Alice's
Alice's psychiatrist
1930's actor
Neal Smith's brother in law

4. From the song 'Public Animal 9' who was not gonna confess, me and........? Hint

G. B.
Dennis
Neal
Bruce

5. What movie did Alice NOT appear in? Hint

Friday the 13th
Monster Dog
Roadie
Diary of a Mad Housewife

6. What was the final album with all the members of the original Alice Cooper Band? Hint

Schools's Out
Easy Action
Billion Dollar Babies
Muscle of Love

7. Who was Alice's alter ego on the 'Lace and Whiskey' tour? Hint

Apocolypse Alice
Killer Alice
Maurice Escargot
Teenage Frankenstein

8. Who does the world know Alice as? Hint

Rob Zombie's son
The Master of Shock Rock
King Snake
Rock and Roll Degenerate

9. On 'Feed My Frankenstein' who is the woman that says, 'He's such a psycho...........' Hint

Britney Spears
Alice's wife
Elvira
Marilyn Manson

10. From 'Brutal Planet' who is the song 'Cold Machines' referring to? Hint

Marilyn Manson
Hillary Clinton
Tipper Gore
Madonna


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the snake appearing on the cover of the classic 1971 album 'Killer'?

Answer: Kachina

Kachina would be brought out in concert to wrap around Alice's neck during the bands playing of 'Be My Lover'.
2. What song had the phrase 'klaatu barada nikto' in the background?

Answer: My Stars

From the movie 'The Day The Earth Stood Still'.
3. Who was Dwight Fry?

Answer: 1930's actor

Dwight Frye was actually an actor that played in a lot of old horror movies. Legend has it, he went insane, who knows for sure?
4. From the song 'Public Animal 9' who was not gonna confess, me and........?

Answer: G. B.

G.B. refers to for Glen Buxton, lead guitar player.
5. What movie did Alice NOT appear in?

Answer: Friday the 13th

6. What was the final album with all the members of the original Alice Cooper Band?

Answer: Muscle of Love

The band split because of musical differences.
7. Who was Alice's alter ego on the 'Lace and Whiskey' tour?

Answer: Maurice Escargot

This tour had Alice fighting with huge alcohol bottles while battling his own personal battle with alcoholism. Interesting.
8. Who does the world know Alice as?

Answer: The Master of Shock Rock

Mention to anyone in the free world 'THE MASTER OF SHOCK ROCK' and believe me, they definitely know who you are talking about!
9. On 'Feed My Frankenstein' who is the woman that says, 'He's such a psycho...........'

Answer: Elvira

Marilyn Manson could EVER be so lucky to be on an Alice recording. Ha Ha.
10. From 'Brutal Planet' who is the song 'Cold Machines' referring to?

Answer: Marilyn Manson

Seriously, he stated in his own words on a foreign interview.
Source: Author kachinafry

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 81: 7/10
Jan 15 2023 : Guest 71: 1/10
Dec 30 2022 : Guest 174: 2/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us