Quiz about Welcome To His Nightmare
Quiz about Welcome To His Nightmare

Welcome To His Nightmare Trivia Quiz


This quiz is all about one of my favorite performers ever,Alice Cooper. It's just a general info quiz about him so, have fun and, welcome to his nightmare!

A multiple-choice quiz by jamc100. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alice Cooper

Author
jamc100
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,084
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
870
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who does Alice say we should pledge allegiance to?

Answer: (2 words or 3 with The)
2. Alice Cooper has many all-star albums. Which song and album can you find Aerosmith's Steven Tyler singing backing vocals? Hint

"Feed My Frankenstein", Hey Stoopid
"Hey Stoopid", Hey Stoopid
"Only My Heart Talking", Trash
"Trash", Trash

3. Opening lyric: "Stop pretending that you've never been bad
You're never wrong and you've never been dirty."
What song is this from?
Hint

"Freedom"
"Gail"
"Lock Me Up"
"Step On You"

4. Album Covers: This cover has Alice in his classic make-up, with a snake wrapped around his neck. What the name of the album though? Hint

"Love It To Death"
"Goes To Hell"
"Killer"
"Constrictor"

5. How did Alice Cooper get his name? Hint

One night the guys in the group were playing with a Ouija board and it spelled A-L-I-C-E C-O-O-P-E-R.
"The name started simply as a spit in the face of society. With a name like Alice Cooper, we could really make 'em suffer."
Because it had "a Baby-Jane/Lizzie-Borden-sweet-and-innocent-with-a-hatchet-behind-the-back kind of rhythm to it."
All of these

6. Alice Cooper said this, "The sicker our fans get, the sicker we'll get."

True
False

7. Who speaks the Monologue on the "Welcome to my Nightmare" album? Hint

Vincent Price
Alice Cooper
Vincent Furnier
None of these

8. Is Alice Cooper his legal name?

Yes
No

9. Word play: think of the opposite of each word to come up with the name of a very popular Cooper song. "Yes Less Mrs. Mean Girl"

Answer: (5 Words)
10. Even the biggest rockers have their softer sides. On which album can you find this lyric?
"I wish I could tell you something you didn't know
I wish I could give you something you didn't own
I wish I could tell you a joke to make you smile
And I could be with you awhile"
Hint

Flush the Fashion
The Eyes of Alice Cooper
Muscle Of Love
Da Da


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who does Alice say we should pledge allegiance to?

Answer: The Black Widow

"...We're all humanary stew if
We don't pledge allegiance to
The Black Widow"
Dontcha just love it!
2. Alice Cooper has many all-star albums. Which song and album can you find Aerosmith's Steven Tyler singing backing vocals?

Answer: "Only My Heart Talking", Trash

The other songs have special guests on them as well. "Hey Stoopid" features Ozzy Osbourne, "Trash" has Jon Bon Jovi, and it is rumored that Elvira is on "Feed My Frankenstein".
3. Opening lyric: "Stop pretending that you've never been bad You're never wrong and you've never been dirty." What song is this from?

Answer: "Freedom"

From "Raise Your Fist and Yell." This is the ultimate rebel song. The other song names were also on this album.
4. Album Covers: This cover has Alice in his classic make-up, with a snake wrapped around his neck. What the name of the album though?

Answer: "Constrictor"

This album, released in 1986, features the song from "Friday the 13th Part VI: Jason Lives", "He's Back (The Man Behind the Mask)".
5. How did Alice Cooper get his name?

Answer: All of these

Most people believe it is the one about the Ouija board. However, as the bio on his website states, "Then again, Alice has been known to change his stories from time to time. . ." Therefore all three stories are unconfirmed.
6. Alice Cooper said this, "The sicker our fans get, the sicker we'll get."

Answer: True

Here's another quote, found at IMDb (www.imdb.com): "I have never made fun of religion. Religion is something I don't even want to mess with, because I am really afraid of the clouds opening up and my being struck by lightning. Satanism is something else I don't mess with. I think that the heavy metal bands that do are playing with fire. I have never influenced people in a negative way, and I'm not about to start now."
7. Who speaks the Monologue on the "Welcome to my Nightmare" album?

Answer: Vincent Price

Of course it's Vincent Price! Vincent Furnier and Alice Cooper are one and the same. (Vincent Furnier was Alice Cooper's born-name, but it is no longer his name, since he changed it officially sometime in the 70's)
8. Is Alice Cooper his legal name?

Answer: Yes

Having changed it in 1974, it actually is. He was born Vincent Furnier. As his official website says, "Alice Cooper ... is his real and legal name."
9. Word play: think of the opposite of each word to come up with the name of a very popular Cooper song. "Yes Less Mrs. Mean Girl"

Answer: No More Mister Nice Guy

The song peaked at number 25 on the singles charts. The song can be found on the "Billion Dollar Babies" album as well as greatest hits albums.
10. Even the biggest rockers have their softer sides. On which album can you find this lyric? "I wish I could tell you something you didn't know I wish I could give you something you didn't own I wish I could tell you a joke to make you smile And I could be with you awhile"

Answer: The Eyes of Alice Cooper

This great album by Alice was just released in September 2003. For all you fans, if you haven't already got it get it now, you won't be disappointed!
Source: Author jamc100

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us