Quiz about Alice Cooper
Quiz about Alice Cooper

10 Alice Cooper Questions | Music Trivia Quiz


Here are some some random trivia questions. See how many you can get.

A multiple-choice quiz by dave60. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alice Cooper

Author
dave60
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,435
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1132
Last 3 plays: Guest 90 (3/10), Guest 71 (2/10), Guest 79 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The song 'Desperado' is written about what rock musician? Hint

Jimi Hendrix
Kieth Moon
Janis Joplin
Jim Morrison

2. True or False: Alice Cooper released an album called 'School Days.'

True
False

3. Alice played what role in the movie 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'. Hint

Mean Mr. Mustard
Dr. Maxwell Edison
Father Sun
Billy Shears

4. Alice shared a joke with this comedy duo in the song 'King of the Silver Screen'? Hint

Crosby and Hope
Stan and Laurel
Abbot and Costello
Rowan and Martin

5. In the song 'It's the Little Things' "If you talk in the movies" what will Alice do? Hint

" I'll kill you right there."
" I'll get up and leave."
" I'll chop off your head."
" I'll dump popcorn on you."

6. In the song 'Pessi-mystic' what channel is Alice watching. Hint

HBO
TNN
CBS
CNN

7. "Ain't got a name. I don't have no face. No fingerprints, or DNA."
Who am I?
Hint

The Triggerman
The FBI
The CIA
The Invisible Man

8. Finish the lyrics and name the famous monster. "She wanted an Einstein. But she got a ____________."

Answer: (One word -- Boris Karloff played him)
9. This place is burned down in the song 'Inmates'. Hint

The Asylum
The Church
The Train
The Bus

10. In what city did Alice get a "job playing Santa"? Hint

Chicago
Boston
New York
Atlanta


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The song 'Desperado' is written about what rock musician?

Answer: Jim Morrison

In the late 60's the Alice Cooper Band then known as The Nazz was an opening act for the Doors.
2. True or False: Alice Cooper released an album called 'School Days.'

Answer: False

The album 'School Days' consisted of the band's first two albums 'Pretties For You' and 'Easy Action'. And was released by his record company.
3. Alice played what role in the movie 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

Answer: Father Sun

Alice sang 'Because' with the Bee Gees.
4. Alice shared a joke with this comedy duo in the song 'King of the Silver Screen'?

Answer: Crosby and Hope

From the 'Lace and Whiskey' album.
5. In the song 'It's the Little Things' "If you talk in the movies" what will Alice do?

Answer: " I'll kill you right there."

'It's the Little Things' is from the 'Brutal Planet' CD. And is the first part of Alice's trilogy of albums.
6. In the song 'Pessi-mystic' what channel is Alice watching.

Answer: CNN

"The daily news scares me to death."
7. "Ain't got a name. I don't have no face. No fingerprints, or DNA." Who am I?

Answer: The Triggerman

'Triggerman' from 'Dragontown' The second installment of Alice's trilogy. The third part is to be released in 2003.
8. Finish the lyrics and name the famous monster. "She wanted an Einstein. But she got a ____________."

Answer: Frankenstein

From the lyrics in 'Public Animal Number Nine'. Frankenstein also appear in the song 'Teen-age Frankenstein' , and 'Feed My Frankenstein'.
9. This place is burned down in the song 'Inmates'.

Answer: The Church

Dee Murrey, and Davy Johnstone of Elton John, and Wings fame play guitar on the 'From The Inside' CD.
10. In what city did Alice get a "job playing Santa"?

Answer: Atlanta

From 'No Mans Land' on the 'Dada' CD. "Got a job in Atlanta. In a mall playing Santa. Not because of any talent. But because I was the only one the suit would fit."
Source: Author dave60

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 21 2023 : Guest 90: 3/10
Jan 15 2023 : Guest 71: 2/10
Jan 03 2023 : Guest 79: 5/10
Dec 24 2022 : Guest 92: 5/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us