Quiz about All About Alice Cooper
Quiz about All About Alice Cooper

All About Alice Cooper Trivia Quiz


How much do you know about Alice Cooper, the band and the person and the lyrics?

A multiple-choice quiz by rockerdude95. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Alice Cooper

Author
rockerdude95
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,871
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
297
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Alice Cooper's real name? Hint

Damion Vincent Funier
Vincent Damon Furnier
Vinnie Damion Furnier
Henry James Furnier

2. Why did the band change its name from The Nazz to Alice Cooper? Hint

They thought it would be a good idea to name the band after the lead singer
They didn't like the original name
There was already a band called The Nazz
They weren't allowed to use the name The Nazz

3. Complete this line from the song "Poison":
"I want to hurt you just to hear you screaming my name
Don't want to touch you but you're under my skin
I want to kiss you but your lips are venomous poison. . ."
Hint

"You're poison running through my veins"
"Poison"
"You're poison, I don't wanna break these chains"
"I want to love you but I better not touch"

4. What American government organisation is mentioned in the song "Dirty Diamonds"? Hint

CIA
FBI
NYPD
LAPD

5. Who played the drums in the album "Pretties For You"? Hint

Dennis Dunaway
Michael Bruce
Glen Buxton
Neal Smith

6. What year was the album "School's Out" released? Hint

1970
1974
1978
1972

7. What sport did Alice Cooper use to help him overcome his addiction to alcohol? Hint

Golf
Hockey
Football (Soccer)
Tennis

8. Why did "Alice Cooper" change his name to Alice Cooper? Hint

Many fans stated to think that the band was named after the lead singer
He changed it bescaue he thought it would make him look better when he was on stage
He didn't like his birth name
So the band could be named after him

9. What year did the original Alice Cooper band start? (under the name of The Spiders) Hint

1970
1964
1960
1965

10. Complete this line from the song "Give the Radio Back":
"Don't call no cops or the state police
Don't break up this blown out symphony
You think I'm wasting all my precious time . . ."
Hint

"Yeah, give the radio back to the maniacs"
"You say my music outta be a crime"
"Ain't gonna take it no more"
"Well, there's a party going on outside"


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Alice Cooper's real name?

Answer: Vincent Damon Furnier

Alice Cooper changed his name to the band's name because the band realized that a man playing the part of a female witch would cause media attention, and put them in the headlines.
2. Why did the band change its name from The Nazz to Alice Cooper?

Answer: There was already a band called The Nazz

The band was previously known as The Spiders and then The Nazz but they found out that there was another band called Nazz so they changed their band name to Alice Cooper.
3. Complete this line from the song "Poison": "I want to hurt you just to hear you screaming my name Don't want to touch you but you're under my skin I want to kiss you but your lips are venomous poison. . ."

Answer: "You're poison running through my veins"

The song was originally released as a single in 1989 and can now be found on the album "Trash", and many of Alice Cooper's greatest hits albums and other such albums.
4. What American government organisation is mentioned in the song "Dirty Diamonds"?

Answer: FBI

The album reached number 17 on the American charts; this is was the highest chart position for Alice Cooper for 11 years.
5. Who played the drums in the album "Pretties For You"?

Answer: Neal Smith

Dennis Dunaway was the bass guitarist, Glen Buxton was the lead guitarist, and Michael Bruse was the rhythm player.
6. What year was the album "School's Out" released?

Answer: 1972

Alice Cooper was inspired to write the song by the last few minutes of school before the summer holidays. The song also features lines that show a school child's wish at the end of the school year or at anytime during the school year, that school is over for ever and that you don't have to go back to it.
7. What sport did Alice Cooper use to help him overcome his addiction to alcohol?

Answer: Golf

Since 1997 Alice Cooper has hosted a yearly golf tournament called "Alice Cooper Celebrity AM Golf Tournament"; all the money that is made from the tournament goes to his charity.
8. Why did "Alice Cooper" change his name to Alice Cooper?

Answer: Many fans stated to think that the band was named after the lead singer

Alice Cooper used his birth name for a while. When they were at a show, fans started to call him Alice thinking that the band's name was his name.
9. What year did the original Alice Cooper band start? (under the name of The Spiders)

Answer: 1964

The band named themselves The Spiders after they won a competition under the name of The Earwigs; at this time none of them knew how to play an instrument. For the competition the dressed up like The Beatles and mimed some of their songs. After winning the competition the band members decided to learn to play the instruments they had mimed playing.

They then changed their name to The Spiders.
10. Complete this line from the song "Give the Radio Back": "Don't call no cops or the state police Don't break up this blown out symphony You think I'm wasting all my precious time . . ."

Answer: "You say my music outta be a crime"

The song is from the album "Raise Your Fist and Yell" which was released in 1987.
Source: Author rockerdude95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us