FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Almost Angels  Angels in Song
Quiz about Almost Angels  Angels in Song

Almost Angels - Angels in Song Quiz


The Almost Angels are a team which is open to anyone and we love it that way. This is our homage to Angels in song. We hope you enjoy it!

A multiple-choice quiz by Team Almost Angels. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
maripp2002
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,922
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
453
- -
Question 1 of 10
1. '____________, a new mother cries
The moment she's been waiting for,
The angel opens her eyes (her eyes, her eyes)
pale blue color eyes'

Finish the lyric.
Hint


Question 2 of 10
2. Who sang the 1981 hit, "Angel of the Morning"? Hint


Question 3 of 10
3. 'Through the wind and the rain she stands hard as a stone
In a world that she can't rise above
But her dreams give her wings and she flies to a place
Where she's loved concrete angel.'

Who sings this song?
Hint


Question 4 of 10
4. From which Robbie Williams album was the song "Angels" lifted and released as a single? Hint


Question 5 of 10
5. What U.K. band's studio release was the album "Desolation Angels"? Hint


Question 6 of 10
6. On which Jimi Hendrix album was the single "Angel" released? Hint


Question 7 of 10
7. The Rolling Stones' song "Sweet Black Angel" was released on which album in 1972? Hint


Question 8 of 10
8. Christina sang the "Angel of Music" in the Phantom of the Opera. What is the name of the actress playing Christina in the movie? Hint


Question 9 of 10
9. The Irish Band, The Corrs, released a single titled "Angel" in 2004. This was a cover version of the song written by Sarah McLachlan which she had recorded on her album "Surfacing" and released as a single in 2002.


Question 10 of 10
10. Which all male musical group recorded the 1976 tune, "Heaven Must Be Missing An Angel"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. '____________, a new mother cries The moment she's been waiting for, The angel opens her eyes (her eyes, her eyes) pale blue color eyes' Finish the lyric.

Answer: Lightning Crashes

Live's song "Lightning Crashes" is about the circle of life. A young mother giving birth to a child while an old woman down the hall dies. The song was released on the album "Throwing Copper" in 1994 by the band Live.

(Submitted by maripp2002)
2. Who sang the 1981 hit, "Angel of the Morning"?

Answer: Juice Newton

Juice Newton, born Judith Kay Cohen in 1952, is best known for her top-ten pop hits, "Queen Of Hearts" and "Angel Of The Morning". Ms. Newton has earned numerous musical awards and nominations, and has sold over 10 million albums worldwide.

(Submitted by TheMan789)
3. 'Through the wind and the rain she stands hard as a stone In a world that she can't rise above But her dreams give her wings and she flies to a place Where she's loved concrete angel.' Who sings this song?

Answer: Martina McBride

"Concrete Angel" is a song performed by Martina McBride and co-produced by McBride and Paul Worley. Composed by Rob Crosby and Stephanie Bentley, the song was released in 2002, featured on McBride's 2001 Greatest Hits album. The song went on to reach #5 on the country music charts.

(Submitted by Devilishme)
4. From which Robbie Williams album was the song "Angels" lifted and released as a single?

Answer: Life Thru a Lens

"Life Thru a Lens" was Robbie Williams' first album after splitting with the successful boy band Take That. It was released in the UK in 1997 and peaked on the UK charts at number 4. There was some dispute as to who conceived the song. Credits are given to Robbie Williams and Guy Chambers but Ray Hefferman, an Irishman, Robbie met in a Dublin pub in 1996 claims that the original idea for the song came from him. Ray Hefferman received a waiver fee of around 7,500 a meager amount considering the success of the song.

(Submitted by rubytops)
5. What U.K. band's studio release was the album "Desolation Angels"?

Answer: Bad Company

Released in 1979, Paul Rogers revealed that the album's title came from the novel of the same name by Jack Kerouac. The album contains the hit "Rock 'n' Roll Fantasy".

(Submitted by Lazer58)
6. On which Jimi Hendrix album was the single "Angel" released?

Answer: The Cry of Love

"Angel" was released posthumously in 1971 as a single to promote the album "The Cry of Love". The album reached number 2 in the US and number 3 in the UK, but the single never got higher than 59 in the US.

(Submitted by Lazer58)
7. The Rolling Stones' song "Sweet Black Angel" was released on which album in 1972?

Answer: Exile on Main St.

"Sweet Black Angel" was a song written about Angela Davies who was a civil rights activist linked with the Black Panthers, facing charges of murder. The wording of the song tells the story and support of her by Mick Jagger and was recorded 1971/2.
A story about the campaign to free her was written by Sol Stern and printed in "The New York Times" June 27, 1971. Also a story of the acquittal by Earl Caldwell was published in "The New York Times" on June 5, 1972.

(Submitted by dizzybell)
8. Christina sang the "Angel of Music" in the Phantom of the Opera. What is the name of the actress playing Christina in the movie?

Answer: Emily Rossum

Miranda Richardson played the part of Madam Geery.
Sarah Brightman played Christina in the original London Stage production.
Minnie Driver played the part of Carlotta.

The original stage version of the musical "Phantom of the Opera" was written by Andrew Lloyd Webber and opened in London in 1986. As of 2010 it is in its 24th year. In 1988 it won seven "Tony" awards. It was subsequently made into a 2004 movie directed by Joel Schumacher.

The song is sung by Christina who has been coached by "The Angel of Music," she believes it is the spirit of her dead father but in reality it is the Phantom who "haunts" the opera house and is obsessed about by Christina.

(Submitted by Dizzybell)
9. The Irish Band, The Corrs, released a single titled "Angel" in 2004. This was a cover version of the song written by Sarah McLachlan which she had recorded on her album "Surfacing" and released as a single in 2002.

Answer: False

"Angel" was written by The Corrs and a totally different song. It was a track on their fourth album "Borrowed Heaven". Sarah McLachlan's "Angel" was written after reading of the death, by drug overdose, of the Smashing Pumpkins keyboard player Jonathon Melvoin.

(Submitted by Rubytops)
10. Which all male musical group recorded the 1976 tune, "Heaven Must Be Missing An Angel"?

Answer: Tavares

Tavares consisted of five brothers from Massachusetts. The line-up consisted of Ralph, Antone, Feliciano, Arthur and Perry. The family group won a Grammy for their musical version of "More Than a Woman," from the "Saturday Night Fever" soundtrack.

(Submitted by TheMan789)
Source: Author maripp2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us