FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavenly Songs
Quiz about Heavenly Songs

Heavenly Songs Trivia Quiz


Each of these songs contain the word heaven in their titles. How many of these songs do you know?

A photo quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
373,088
Updated
Sep 06 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
935
Last 3 plays: chianti59 (10/10), forus919 (9/10), Hayes1953 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. This Eric Clapton song was written with his son in mind. Which song is it? Hint


Question 2 of 10
2. All I need to say about this song is it's one of Led Zeppelin's greatest hits. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. Where did Belinda Carlisle tell us heaven was a place on? Hint


Question 4 of 10
4. According to the song by the Travares, what must heaven be missing? Hint


Question 5 of 10
5. The movie and stage version of "Jesus Christ Superstar" contains a song that fits into this category. What is it? Hint


Question 6 of 10
6. What dance number was in the show "Anything Goes"? Hint


Question 7 of 10
7. Gloria Estefan sings that heaven is what she...what? Hint


Question 8 of 10
8. Maurice Chevalier sung this song about heaven in the musical "Gigi". What is it? Hint


Question 9 of 10
9. This song from "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" there is one more of these in heaven. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. This song from "Prince of Egypt" reminds us to view ourselves through what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 08 2024 : chianti59: 10/10
Jul 04 2024 : forus919: 9/10
Jun 29 2024 : Hayes1953: 10/10
Jun 26 2024 : Guest 97: 10/10
May 29 2024 : Guest 66: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Eric Clapton song was written with his son in mind. Which song is it?

Answer: "Tears in Heaven"

"Tears in Heaven" was recorded in 1991 and released in 1992. He wrote this song after his four year old son fell out of the window to his death. His son Conor fell out of a 53 story building window, Clapton got there shortly after it happened. In the song, Clapton sings:

"Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?

I must be strong
And carry on,
'Cause I know I don't belong
Here in heaven.

Would you hold my hand
If I saw you in heaven?
Would you help me stand
If I saw you in heaven?

I'll find my way
Through night and day,
'Cause I know I just can't stay
Here in heaven.

Time can bring you down,
Time can bend your knees.
Time can break your heart,
Have you begging please, begging please.

Beyond the door,
There's peace I'm sure,
And I know there'll be no more
Tears in heaven.

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?

I must be strong
And carry on,
'Cause I know I don't belong
Here in heaven."
2. All I need to say about this song is it's one of Led Zeppelin's greatest hits. What is it?

Answer: "Stairway to Heaven"

"Stairway to Heaven" was recorded in 1970 by British band, Led Zeppelin. In 2000, VH1's "Greatest Rock Songs of all Time" voted "Stairway to Heaven" in at number 3.
3. Where did Belinda Carlisle tell us heaven was a place on?

Answer: Earth

"Heaven is a Place on Earth" was recorded in 1987. This was her only chart topping song without the Go-go's of whom she was lead singer.
4. According to the song by the Travares, what must heaven be missing?

Answer: angel

"Heaven Must Be Missing an Angel" was recorded in 1976. It is a disco song and was written by Freddie Perren and Keni St. Lewis.
5. The movie and stage version of "Jesus Christ Superstar" contains a song that fits into this category. What is it?

Answer: "Heaven on Their Minds"

"Jesus Christ Superstar" is a rock musical written by Andrew Lloyd Webber and Tim Rice. The song "Heaven on Their Minds" was song by Judas Iscariot. It is the first song of the show/movie that is song.
6. What dance number was in the show "Anything Goes"?

Answer: "Heaven Hop"

"Anything Goes" is a Cole Porter musical. "Heaven Hop" is song by Bonnie who is one of the women on the ship and Moonface's girlfriend. Moonface is a gangster.
7. Gloria Estefan sings that heaven is what she...what?

Answer: feels

"Heaven's What I Feel" was recorded between 1997 and 1998. The song was originally recorded by Celine Dion, but she didn't feel it was right for her so she gave it to Estefan to record on her album "gloria". (Note the name of the album is not capitalized on purpose).
8. Maurice Chevalier sung this song about heaven in the musical "Gigi". What is it?

Answer: "Thank Heaven For Little Girls"

"Gigi" is a Lerner and Loewe musical. The movie came out in 1958. Maurice Chevalier was born in France in 1888. He died at age 83 in 1972.
9. This song from "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" there is one more of these in heaven. What is it?

Answer: angel

"Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" is another musical by Andrew Lloyd Webber and Tim Rice. In fact, it was their first musical written and preformed. "One More Angel in Heaven" is song by the brothers after Joseph is sold into slavery. They are telling their father, Jacob, that Joseph died by telling him "There's One More Angel in Heaven".

However, when Jacob isn't looking they are all doing a happy dance about it.
10. This song from "Prince of Egypt" reminds us to view ourselves through what?

Answer: heaven's eyes

"Prince of Egypt" came out in 1998. It tells the story of Moses who went from being a prince in Egypt, to going to be with his people, the Hebrews, thus becoming a slave of Egypt. Moses then helps to free his people from bondage.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Music Time:

Quizzes I have done on songs.

  1. Complete the Lyrics: Carman Style Average
  2. Let's Have a Sing-A-Long Hymn Style Average
  3. Hymns I Grew Up With Average
  4. Colorful Songs Easier
  5. Disney Songs I Love Easier
  6. Mixture of Musicals Average
  7. "The Kelly Song" Average
  8. Heavenly Songs Easier
  9. Mary Did You Know? Average
  10. 'Til I Hear You Sing Average

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us