FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Xanadu or Gehenna
Quiz about Xanadu or Gehenna

Xanadu or Gehenna? Trivia Quiz


How did songs about Heaven and Hell get into a "Something in Common" category? Here is a quiz about both. Maybe if we take them one at a time we can avoid a catastrophe.

A photo quiz by CmdrK. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
CmdrK
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
373,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
411
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Gumby1967 (9/10), Hayes1953 (10/10), parrotman2006 (8/10).
-
Question 1 of 10
1. The Rolling Stones had one of their most memorable songs about a certain person. Can you guess his name? Hint


Question 2 of 10
2. If you must go, at least enjoy the ride. Who sang about going to "Hell in a Bucket"? Hint


Question 3 of 10
3. If you were a fan of Donovan, you would know that he wanted you to wear something as though it were heaven. What is it?
Hint


Question 4 of 10
4. Getting to the afterlife in a roundabout way, this song, by the Righteous Brothers, envisioned a gathering of recording stars; where? Hint


Question 5 of 10
5. Robert Johnson is considered one the most influential American blues singers. One of his songs concerned something trailing him. What was it? Hint


Question 6 of 10
6. A psychedelic rock and gospel song from 1969, "Spirit in the Sky" became a big hit record, for whom? Hint


Question 7 of 10
7. If you followed Eddie Cochran for three steps where would you end up? Hint


Question 8 of 10
8. "Ask not for whom the bell tolls..." Who rang "Hells Bells"? Hint


Question 9 of 10
9. Uh oh, something's gone missing from heaven. What might it be? Hint


Question 10 of 10
10. Fats Domino took a song considered a standard and turned it into a '50s R&B hit. What is the missing word in "My ____ Heaven"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Gumby1967: 9/10
Jun 29 2024 : Hayes1953: 10/10
Jun 17 2024 : parrotman2006: 8/10
Jun 10 2024 : daveguth: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Rolling Stones had one of their most memorable songs about a certain person. Can you guess his name?

Answer: Devil

"Sympathy for the Devil" was on the Rolling Stones' "Beggar's Banquet" album. In a tongue-in-cheek interview on "Saturday Night Live" years ago, Mick Jagger (who has been called a Satanist) was asked what his role was in doing the devil's work. He replied: "Well, it's largely ceremonial".
2. If you must go, at least enjoy the ride. Who sang about going to "Hell in a Bucket"?

Answer: Grateful Dead

The Grateful Dead used the hell and bucket combination in a couple of their songs; this one was on their "In the Dark" album. It's a breakup song, as only the Dead could imagine one.
3. If you were a fan of Donovan, you would know that he wanted you to wear something as though it were heaven. What is it?

Answer: love

A song that well-matched the "Flower Power" movement, "Wear Your Love Like Heaven" was a 1967 Donovan song mostly concerning colors. It has been covered by singers from several genres including Richie Havens, Eartha Kitt and They Might Be Giants.
4. Getting to the afterlife in a roundabout way, this song, by the Righteous Brothers, envisioned a gathering of recording stars; where?

Answer: Rock and Roll Heaven

The last big hit for the Righteous Brothers (it reached number 3 on the "Billboard Hot 100"), the song remembered several deceased musicians from the 1970s. It was originally recorded by the band Climax from Los Angeles, California.
5. Robert Johnson is considered one the most influential American blues singers. One of his songs concerned something trailing him. What was it?

Answer: Hellhound

Though he recorded few songs, Robert Johnson has been a major influence on many musicians and on later styles of the blues and rock and roll. "Hellhound on My Trail" was the first single released from his recordings. His death at 27 likely made him the first member of the "27 Club", musicians who died at age 27.
6. A psychedelic rock and gospel song from 1969, "Spirit in the Sky" became a big hit record, for whom?

Answer: Norman Greenbaum

A seemingly simple song, it topped the record charts in the U.S. and most Commonwealth nations and is cited as one of the important songs of rock and roll. Greenbaum was never able to duplicate his success and so became a one-hit wonder.
7. If you followed Eddie Cochran for three steps where would you end up?

Answer: heaven

"Three Steps to Heaven" was a posthumous number one record in the United Kingdom in 1960, following the death of Eddie Cochran after a taxi accident in Wiltshire, England. Cochran had used the Crickets, Buddy Holly's band, on the record. Holly had died in a plane crash a year earlier.
8. "Ask not for whom the bell tolls..." Who rang "Hells Bells"?

Answer: AC/DC

Australia's hard rock band AC/DC released "Hells Bells" in 1980. It was one of their biggest hits in Australia and was moderately successful in the U.S.
9. Uh oh, something's gone missing from heaven. What might it be?

Answer: an angel

"Heaven Must be Missing an Angel (Part 1)" was a 1976 song by Tavares, five brothers from Providence, Rhode Island. The mid-1970s were their most successful period. An early drummer for the group, non-family member Joey Kramer, became the drummer for another New England group: Aerosmith.
10. Fats Domino took a song considered a standard and turned it into a '50s R&B hit. What is the missing word in "My ____ Heaven"?

Answer: blue

A lifelong New Orleans, Louisiana resident, Antoine "Fats" Domino has had 35 American Top 40 hit songs. He was one of the first rock and roll/rhythm and blues stars. "My Blue Heaven" (or hea-VON, as Fats pronounced it in his Creole accent) was released as the B-side of "I'm in Love Again", a number one song on the "Billboard Rhythm and Blues" charts in 1956, "My Blue Heaven" reached number 5. Domino was given the National Medal of Arts by President Bill Clinton in 1998; it was lost in the New Orleans flooding caused by Hurricane Katrina in 2005. President George W. Bush replaced it in 2006.
Source: Author CmdrK

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us