FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Devil in Song
Quiz about The Devil in Song

The Devil in Song Trivia Quiz


For such an unpleasant fellow, the Devil sure pops up a lot in pop music. I'll give you the lyrics, you give me the artist.

A multiple-choice quiz by john_sunseri. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
john_sunseri
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
318,441
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1724
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. "And as the flames climbed high into the night
To light the sacrificial rite,
I saw Satan laughing with delight
The day the music died" (1971)

Which performer(s) sang the song this selection is from?
Hint


Question 2 of 10
2. "Just as every cop is a criminal
And all the sinners saints,
As heads is tails just call me Lucifer
'cause I'm in need of some restraint" (1968)

Which band sang these lines?
Hint


Question 3 of 10
3. "The Devil went down to Georgia
And he was lookin' for a soul to steal" (1979)

Which act performed this song?
Hint


Question 4 of 10
4. "Ran into the devil, babe, he loaned me twenty bills
I spent the night in Utah in a cave up in the hills.
Set out runnin' but I take my time, a friend of the devil is a friend of mine,
If I get home before daylight, I just might get some sleep tonight." (1970)

From which band comes this selection?
Hint


Question 5 of 10
5. "I live my life like there's no tomorrow
and all I've got, I had to steal
least I don't need to beg or borrow
yes I'm livin' at a pace that kills
oooh, yeah
runnin' with the devil" (1978)

Which rock act sang these words?
Hint


Question 6 of 10
6. "Shout shout shout
Shout at the devil
Shout shout shout
Shout at the devil" (1983)

Which band performed this song?
Hint


Question 7 of 10
7. "The devil inside
The devil inside
Every single one of us the devil inside" (1988)

Who sang these lines?
Hint


Question 8 of 10
8. "She's got bracelets on her fingers, now, and everything
She's the devil with the blue dress, blue dress, blue dress,
Devil with the blue dress on." (1966)

Which act sang these lines?
Hint


Question 9 of 10
9. "The elves are dressed in leather
And the angels are in chains
(Christmas with the Devil)
The sugar plums are rancid
And the stockings are in flames
(Christmas with the Devil)
There's a demon in my belly
And a gremlin in my brain
There's someone up the chimney hole
And Satan is his name" (1984)

Which band performed this heartwarming Christmas classic?
Hint


Question 10 of 10
10. "Mamma mia, mamma mia, mamma mia, let me go!
Beelzebub has a devil put aside for me, for me, for me." (1975)

Who sang this selection?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "And as the flames climbed high into the night To light the sacrificial rite, I saw Satan laughing with delight The day the music died" (1971) Which performer(s) sang the song this selection is from?

Answer: Don McLean

"American Pie" is about the plane crash that killed Buddy Holly, The Big Bopper and Ritchie Valens, though when asked about what the song meant, McLean said "It means I never have to work again."
2. "Just as every cop is a criminal And all the sinners saints, As heads is tails just call me Lucifer 'cause I'm in need of some restraint" (1968) Which band sang these lines?

Answer: The Rolling Stones

Mick Jagger said that he wrote this song ("Sympathy for the Devil") "as sort of like a Bob Dylan song". It appeared on the album "Beggars Banquet". In 1994, Guns 'n' Roses covered the song and that version appeared in Neil Jordan's "Interview With the Vampire".
3. "The Devil went down to Georgia And he was lookin' for a soul to steal" (1979) Which act performed this song?

Answer: The Charlie Daniels Band

Charlie Daniels said, of "The Devil Went Down to Georgia" that "it may have come from an old poem called 'The Mountain Whippoorwill' that Stephen Vincent Benét wrote..." He also once performed the song on "The Muppet Show".
4. "Ran into the devil, babe, he loaned me twenty bills I spent the night in Utah in a cave up in the hills. Set out runnin' but I take my time, a friend of the devil is a friend of mine, If I get home before daylight, I just might get some sleep tonight." (1970) From which band comes this selection?

Answer: The Grateful Dead

"Friend of the Devil" appeared on the Grateful Dead's album "American Beauty", and (like most of the songs on the record) is acoustic. The singer's got a wife in Chino and one in Cherokee.
5. "I live my life like there's no tomorrow and all I've got, I had to steal least I don't need to beg or borrow yes I'm livin' at a pace that kills oooh, yeah runnin' with the devil" (1978) Which rock act sang these words?

Answer: Van Halen

"Running' With the Devil" was the first song on the first album by Van Halen, and was the theme music of professional wrestler Davey Richards. The effect at the beginning of the song was the band members' car horns wired together.
6. "Shout shout shout Shout at the devil Shout shout shout Shout at the devil" (1983) Which band performed this song?

Answer: Motley Crue

"Shout at the Devil" took some fire from Christian organizations, but Nikki Sixx denied that it had anything to do with Devil worship and the brouhaha receded. "Looks That Kill" and "Too Young to Fall in Love" were the other hits from the album.
7. "The devil inside The devil inside Every single one of us the devil inside" (1988) Who sang these lines?

Answer: INXS

"Devil Inside" appeared in the 2001 Mark Wahlberg movie "Rock Star". Band member Kirk Pengilly said the video for the tune was "too American", which isn't surprising considering that Joel Schumacher ("The Lost Boys", "Batman Forever") directed it.
8. "She's got bracelets on her fingers, now, and everything She's the devil with the blue dress, blue dress, blue dress, Devil with the blue dress on." (1966) Which act sang these lines?

Answer: Mitch Ryder and the Detroit Wheels

"Devil With the Blue Dress On" was written by Shorty Long in 1964, but was a hit for Mitch Ryder (it went to #4). Actress Winona Ryder (nee Winona Laura Horowitz) took her stage name from seeing it on one of Mitch's albums.
9. "The elves are dressed in leather And the angels are in chains (Christmas with the Devil) The sugar plums are rancid And the stockings are in flames (Christmas with the Devil) There's a demon in my belly And a gremlin in my brain There's someone up the chimney hole And Satan is his name" (1984) Which band performed this heartwarming Christmas classic?

Answer: Spinal Tap

Spinal Tap has gone through 22 drummers, all of whom died or disappeared under suspicious circumstances (including spontaneous combustion and being eaten by pet pythons). The band has penned such deathless classics as "Tonight I'm Gonna Rock You Tonight" and "Nice 'N' Stinky".
10. "Mamma mia, mamma mia, mamma mia, let me go! Beelzebub has a devil put aside for me, for me, for me." (1975) Who sang this selection?

Answer: Queen

In context, it's apparent that Queen means Beelzebub to be Satan, though in other usages he's just another demon. In any case, he's apparently got management powers to allocate resources. This song was popular upon its release, and then had a revival when it was featured in 1992's "Wayne's World".
Source: Author john_sunseri

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us