FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Heavens To Murgatroyd
Quiz about Heavens To Murgatroyd

Heavens To Murgatroyd! Trivia Quiz


With inspiration from one of cartoon favorite Snagglepuss's catchphrases, this quiz will ask you to name ten artists who have songs with "heaven" in the title. Each artist's name starts with one of the letters in "Murgatroyd".

A multiple-choice quiz by scurvine. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
scurvine
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
383,768
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
355
- -
Question 1 of 10
1. M - "Sky Fits Heaven" is a song by which Michigan native singer, actor and fashion icon who first hit the American Top 40 with "Holiday" in 1983? Hint


Question 2 of 10
2. U - "Heaven's Rain" is a song by which English rock band named after a character in the Charles Dickens novel David Copperfield? Hint


Question 3 of 10
3. R - "Green Heaven" is a track from the debut album of which Los Angeles band that features Flea on bass? Hint


Question 4 of 10
4. G - "As Heaven Is Wide" features the vocals of Shirley Manson, leader of which "trashy" band? Hint


Question 5 of 10
5. A - "Heaven's Dead" features vocalist Chris Cornell of Soundgarden and members of Rage Against The Machine. What band name did they choose for their collaboration? Hint


Question 6 of 10
6. T - "Say Hello 2 Heaven" was dedicated to Andrew Wood, a Seattle-based vocalist who died of a heroin overdose. What band name did his friends and Seattle scenemates choose for the project featuring this song? Hint


Question 7 of 10
7. R - "Near Wild Heaven" was recorded by what Athens, Georgia-based Grammy-winning group? Hint


Question 8 of 10
8. O - "Heaven Must Be Like This" was recorded by what popular "state"-named band? Hint


Question 9 of 10
9. Y - "We Have Heaven" is a comparatively short song (1:40) by what progressive-rock band known for extended pieces featuring complex arrangements and instrumentation? Hint


Question 10 of 10
10. D - "Hungry For Heaven" was recorded by what heavy metal band featuring a vocalist known for flashing the "devil horns" sign while onstage? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. M - "Sky Fits Heaven" is a song by which Michigan native singer, actor and fashion icon who first hit the American Top 40 with "Holiday" in 1983?

Answer: Madonna

From the 1998 album "Ray Of Light". A shift in style toward the electronica genre, the album won four Grammy awards.
2. U - "Heaven's Rain" is a song by which English rock band named after a character in the Charles Dickens novel David Copperfield?

Answer: Uriah Heep

From the album "Wake The Sleeper". By 2015, Uriah Heep has been active for more than 45 years.
3. R - "Green Heaven" is a track from the debut album of which Los Angeles band that features Flea on bass?

Answer: Red Hot Chili Peppers

Bassist Flea and vocalist Anthony Kiedis have been with the band since they formed in 1983. They performed with Bruno Mars at the Super Bowl XLVIII halftime show.
4. G - "As Heaven Is Wide" features the vocals of Shirley Manson, leader of which "trashy" band?

Answer: Garbage

Drummer Butch Vig produced Nirvana's hit album "Nevermind". He contacted Shirley Manson and asked her to join Garbage after noticing her work in the band Angelfish.
5. A - "Heaven's Dead" features vocalist Chris Cornell of Soundgarden and members of Rage Against The Machine. What band name did they choose for their collaboration?

Answer: Audioslave

Audioslave released three albums in their six-year existence. In 2005 the band played a free show in Havana, Cuba to a crowd of approximately 50,000.
6. T - "Say Hello 2 Heaven" was dedicated to Andrew Wood, a Seattle-based vocalist who died of a heroin overdose. What band name did his friends and Seattle scenemates choose for the project featuring this song?

Answer: Temple Of The Dog

Temple Of The Dog recorded one album, released in 1991. The band, featuring members of Soundgarden and Pearl Jam, toured for the first time in 2016.
7. R - "Near Wild Heaven" was recorded by what Athens, Georgia-based Grammy-winning group?

Answer: R.E.M.

From the 1991 album "Out Of Time". This song has a lead vocal by bassist Mike Mills instead of usual vocalist Michael Stipe.
8. O - "Heaven Must Be Like This" was recorded by what popular "state"-named band?

Answer: Ohio Players

The Ohio Players formed in 1959 in Dayton, Ohio. Their hits included "Love Rollercoaster" and "Funky Worm".
9. Y - "We Have Heaven" is a comparatively short song (1:40) by what progressive-rock band known for extended pieces featuring complex arrangements and instrumentation?

Answer: Yes

From the 1971 album "Fragile". Yes hit number one on the American singles chart with their 1983 release "Owner Of A Lonely Heart".
10. D - "Hungry For Heaven" was recorded by what heavy metal band featuring a vocalist known for flashing the "devil horns" sign while onstage?

Answer: Dio

From the 1985 album "Sacred Heart". Lead singer Ronnie James Dio also sang for the bands Elf, Rainbow, and Black Sabbath.
Source: Author scurvine

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Devil in Song Average
2. Music Paradise Average
3. Musical Devils Average
4. Songs With Heaven And Hell In The Title Easier
5. Heavenly Songs Easier
6. Angels on My Shoulder Easier
7. Devil or Angel Tough
8. Bigger than Jesus? Average
9. Heaven or Hell? Very Easy
10. Angel of Harlem Average
11. Songtitles : Heaven and Hell Difficult
12. Rockin' "Angels" Tough

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us