FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Music Paradise
Quiz about Music Paradise

Music Paradise Trivia Quiz


Paradise is a popular destination in music- did you ever notice how many songs have the word "paradise" in the title? Obviously, I did. See how many you know.

A multiple-choice quiz by bullymom. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
bullymom
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,865
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1112
- -
Question 1 of 10
1. This lovely song called simply "Paradise" was a hit in 1988. Who was the singer? Hint


Question 2 of 10
2. This singer found his "Paradise by the Dashboard Light" in 1977.

Answer: (Two words)
Question 3 of 10
3. Remember the cheesy 80s love song "Almost Paradise"? It was from a movie- which one? Hint


Question 4 of 10
4. Who had "Two Tickets to Paradise" in 1977? Hint


Question 5 of 10
5. This party band has a song called "Paradise...", featured on their 1998 album, "The Party Album". Hint


Question 6 of 10
6. What rap artist found "Gangsta's Paradise" in 1995? Hint


Question 7 of 10
7. According to Guns N Roses, in this place "the grass is green and the girls are pretty".

Answer: (Two Words- name of song)
Question 8 of 10
8. Paradise seems to be a good place to find fools. Which of these artists did NOT record a song called "Fool's Paradise"? Hint


Question 9 of 10
9. This country diva travelled down "Paradise Road" in 1998. Hint


Question 10 of 10
10. Jimmy Buffett sang about finding one of these in paradise. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This lovely song called simply "Paradise" was a hit in 1988. Who was the singer?

Answer: Sade

Sade is actually a band, fronted by Nigerian-born Helen Folesade Adu, aka Sade. Their debut album, "Diamond Life", was released in 1984. "Paradise", an exotic song with Latin rhythms, appears on 1988's "Stronger than Pride".
2. This singer found his "Paradise by the Dashboard Light" in 1977.

Answer: Meat Loaf

Marvin Lee Aday, better known as Meat Loaf, is a chubby guy from Texas who had a hit with his first album, "Bat out of Hell", in 1977. The popular song "Paradise..." is about a teenage sexual encounter in a car.
3. Remember the cheesy 80s love song "Almost Paradise"? It was from a movie- which one?

Answer: Footloose

The soundtrack of the 1984 comedy "Footloose" contained many hits, such as this one by Ann Wilson and Mike Reno. Also popular was "Footloose" by Kenny Loggins.
4. Who had "Two Tickets to Paradise" in 1977?

Answer: Eddie Money

This song was on Eddie's self-titled debut album in 1977. Interestingly, Eddie was a police recruit before he turned to music.
5. This party band has a song called "Paradise...", featured on their 1998 album, "The Party Album".

Answer: Vengaboys

The Vengaboys are a Spanish dance group consisting of Kim, Robin, Roy, Denice, Danski, and Delmundo. More well-known in Europe than the US, their first hit was "Up and Down" in 1997. Their most popular song is probably the aptly titled "We Like to Party" ("the Venga bus is coming...")
6. What rap artist found "Gangsta's Paradise" in 1995?

Answer: Coolio

Californian Artis Ivey, Jr., better known as Coolio, was never actually in a gang, despite the title of his hit single. The song, from the album of the same name, was one of 1995's biggest hits.
7. According to Guns N Roses, in this place "the grass is green and the girls are pretty".

Answer: Paradise City

"Paradise City" is from GNR's 1987 album "Appetite for Destruction", which also featured the hits "Sweet Child O'Mine" and "Welcome to the Jungle". The band, formed in the mid-80s, consisted of lead singer Axl Rose (Bill Bailey), guitarists Slash (Saul Hudson) and Izzy Stradlin (Jeff Isabelle), bassist Michael "Duff" McKagan, and drummer Steven Adler.
8. Paradise seems to be a good place to find fools. Which of these artists did NOT record a song called "Fool's Paradise"?

Answer: Jackson 5

Don McLean, of "American Pie" fame, performs his "Fool's Paradise" on his 1997 "Greatest Hits Live". Sam Cooke is an American soul singer who was shot to death under controversial circumstances in 1964. "Fool's Paradise" was on his 1963 album, "Sam Cooke's Night Beat". California band Oingo Boingo performed their "Fool's Paradise" on their 1985 album, "Dead Man's Party".

Other artists who have sung about a "Fool's Paradise" include Motorhead and Buddy Holly.
9. This country diva travelled down "Paradise Road" in 1998.

Answer: Dolly Parton

The big-bosomed blonde legend wrote all of the songs on her 1998 album, "Hungry Again", by herself. Born in Tennessee in 1946, Dolly has produced more than 70 hits.
10. Jimmy Buffett sang about finding one of these in paradise.

Answer: cheeseburger

Jimmy Buffett's "Cheeseburger in Paradise" appears on his 2003 album, "Meet Me in Margaritaville: The Ultimate Collection". The song, which originally appeared on the 1978 album "Son of a Son of a Sailor", reached the US Top 40.
Source: Author bullymom

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us