FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Musically in Heaven
Quiz about Musically in Heaven

Musically in Heaven Trivia Quiz


Some artists take us musically to Heaven. See what you know about these songs and their artists.

A multiple-choice quiz by bradez. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
bradez
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,839
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
287
- -
Question 1 of 10
1. British band Led Zeppelin released a song in 1971 that was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1994 as one of the "500 Songs that shaped Rock and Roll." What was it called? Hint


Question 2 of 10
2. Meatloaf released the album "Bat Out of Hell" in 1977 which featured a song with Heaven in the title.


Question 3 of 10
3. The song "Knockin' on Heaven's Door" was originally released by which artist in 1973? Hint


Question 4 of 10
4. Which artist released a song simply called "Heaven" from his 1984 album "Reckless"? Hint


Question 5 of 10
5. The diminutive US artist Bruno Mars released a Heaven themed song from his 2012 album "Unorthodox Jukebox." What was it called? Hint


Question 6 of 10
6. In 2001, a song was released from the album "Invincible" with the title "Heaven can Wait." Who was the artist? Hint


Question 7 of 10
7. British rock band Black Sabbath released an album and a song with Heaven in the title in 1980. Can you name it? Hint


Question 8 of 10
8. Former lead singer of The Go-Go's, Belinda Carlisle had a hit with a song with a heavenly title. What was it? Hint


Question 9 of 10
9. Which heavily-covered song achieved its major success when Bing Crosby recorded it in 1936? Hint


Question 10 of 10
10. Which musical features the song "Thank Heaven for Little Girls"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. British band Led Zeppelin released a song in 1971 that was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1994 as one of the "500 Songs that shaped Rock and Roll." What was it called?

Answer: Stairway to Heaven

The song was released on the album "Led Zeppelin IV" in 1971. It did not achieve any mainstream success at first; in fact when it was played for the first time at a concert the crowd didn't receive it well and wanted to hear something they knew. It started to gain popularity since then and is now considered one of the best rock and roll songs of all time.
2. Meatloaf released the album "Bat Out of Hell" in 1977 which featured a song with Heaven in the title.

Answer: True

In contrast to the title name, the album did indeed feature a song called "Heaven Can Wait" a poignant song possibly about a dying man showing his affections for his partner. It is in contrast to the rest of the album's hellish imagery and has a hypnotic melody rather than the rock based aspects of most of the songs on the album.
3. The song "Knockin' on Heaven's Door" was originally released by which artist in 1973?

Answer: Bob Dylan

Dylan wrote the song for the film "Pat Garrett and Billy the Kid." Though it did not perform highly on the music charts around the globe, it has been covered many times and used in soundtrack on various tv shows and movies.
4. Which artist released a song simply called "Heaven" from his 1984 album "Reckless"?

Answer: Bryan Adams

Adams released this song as a single from the album "Reckless" in 1984. It performed well and achieved number one position on the Billboard Hot 100. It featured as a soundtrack to the film "A Night in Heaven." It has also been covered most notably by DJ Sammy in 2001.
5. The diminutive US artist Bruno Mars released a Heaven themed song from his 2012 album "Unorthodox Jukebox." What was it called?

Answer: Locked Out Of Heaven

Mars released this song as the lead single from the album. It performed well in the charts peaking at number one in the US and number two in the UK. It has featured on various adverts for Nissan cars in the UK and is a very upbeat song with a fast tempo.
6. In 2001, a song was released from the album "Invincible" with the title "Heaven can Wait." Who was the artist?

Answer: Michael Jackson

Though one of his lesser known songs, this is a poignant love song by Jackson. It is one of his slower songs at 59 beats per minute. It was never released as a single but is a significant love song from the album.
7. British rock band Black Sabbath released an album and a song with Heaven in the title in 1980. Can you name it?

Answer: Heaven and Hell

The album was the ninth studio album released by Black Sabbath. The album was the highest charting of Black Sabbath; it reached number nine in the UK. Though their music was not the most popular in this quiz, the album still went platinum in both the UK and the US.
8. Former lead singer of The Go-Go's, Belinda Carlisle had a hit with a song with a heavenly title. What was it?

Answer: Heaven is a Place on Earth

"Heaven is a Place on Earth" is a karaoke classic that is widely performed around the world today. As for Carlisle, the song was a massive success reaching number one in the charts in both the UK and the US. It was Carlisle's only number one selling single in the US in her career.
9. Which heavily-covered song achieved its major success when Bing Crosby recorded it in 1936?

Answer: Pennies From Heaven

Originally written and performed for the film of the same name, it became immensely popular when Crosby performed it in 1936. It topped the charts of the day for ten weeks. It has been heavily covered since especially by Jazz performers including Louis Armstrong and Frank Sinatra.
10. Which musical features the song "Thank Heaven for Little Girls"?

Answer: Gigi

The song was originally performed in 1958 by Maurice Chevalier. It featured in the 1958 film of "Gigi" and in all performances of the show since.
Source: Author bradez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us