FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  Songs With Heaven in the Title
Quiz about  Songs With Heaven in the Title

Songs With Heaven in the Title Quiz


Songs With "Heaven" in the title match artists with their songs. I hope you enjoy figuring out who goes where.

A matching quiz by honeybee4. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
honeybee4
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,226
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
317
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Heaven  
  Bob Dylan
2. Stairway to Heaven  
  Black Sabbath
3. Made in Heaven  
  Kiss
4. Wrong Side of Heaven   
  John Legend
5. Knockin' on Heaven's Door   
  Queen
6. Tears in Heaven  
  Slayer
7. Breath of Heaven  
  Amy Grant
8. Heavens on Fire  
  Five Finger Death Punch
9. Heaven and Hell  
  Eric Clapton
10. South of Heaven  
  Led Zeppelin





Select each answer

1. Heaven
2. Stairway to Heaven
3. Made in Heaven
4. Wrong Side of Heaven
5. Knockin' on Heaven's Door
6. Tears in Heaven
7. Breath of Heaven
8. Heavens on Fire
9. Heaven and Hell
10. South of Heaven

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Heaven

Answer: John Legend

"Heaven" is from the album "Once Again" {2006}. It was written and produced by Kanye West and sung by John Legend. The genre is R&B. I found it interesting that John Legend eats half of a rotisserie chicken before each performance.
2. Stairway to Heaven

Answer: Led Zeppelin

This is a 1971 song by Led Zeppelin. It was composed by Jimmy Page and sung by Robert Plant. The genre is rock. It is said that Robert Plant came up with the lyrics one night by a log fire while searching for spiritual perfection.
3. Made in Heaven

Answer: Queen

This is the final album by Queen. It debuted in 1995 at number one in the UK and went five times platinum. The genre is rock.
4. Wrong Side of Heaven

Answer: Five Finger Death Punch

This is a sad song by Five Finger Death Punch that deals with PTSD in our veterans. It was considered right to go to war for your country but having to deal with the killings and atrocities later is what the song is about.
5. Knockin' on Heaven's Door

Answer: Bob Dylan

This song was written and sung by Bob Dylan for the soundtrack "Pat Garrett and Billy the Kid". It was released as a single. It is in the folk genre. It is one of the most covered songs of all time.
6. Tears in Heaven

Answer: Eric Clapton

"Tears in Heaven" was inspired by the death of Eric Clapton's son Conor who was killed, falling from an apartment window. The genre is soft rock. Eric Clapton was the first person inducted into the Rock and Roll Hall of Fame three times.
7. Breath of Heaven

Answer: Amy Grant

This is a Christmas album by Vince Gill. The song "Breath of Heaven" was sung by his wife Amy Grant. The genre is country. The song is on the soundtrack of the 2006 movie "The Nativity Movie".
8. Heavens on Fire

Answer: Kiss

This is by a glam metal, heavy metal band, Kiss. The vocals and rhythm guitarist is Paul Stanley. The band is known for their outlandish make-up and actions on-stage.
9. Heaven and Hell

Answer: Black Sabbath

"Heaven and Hell" is a song by Black Sabbath and it features Ronnie James Dio who replaced Ozzy Osbourne in 1979. Ronnie James Dio popularized the "devils horns" hand gesture used in the metal world.
10. South of Heaven

Answer: Slayer

From Slayer's fourth studio album released July 5, 1988. The genre is thrash metal. This was their first album to move away from the Satanic themes of their first two albums.
Source: Author honeybee4

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us