Quiz about Best Lyrics Of The Doors
Quiz about Best Lyrics Of The Doors

Best Lyrics Of The Doors Trivia Quiz


Here are some lyrics from ten of the Doors' best songs. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,813
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3465
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: chang50 (7/10), Guest 108 (8/10), Guest 199 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the Doors' best known songs has the famous line "Girl, we couldn't get much higher"? Hint

Break On Through
Hello, I Love You
Light My Fire
L.A. Woman

2. Which song has these lyrics: "Sidewalk crouches at her feet, like a dog that begs for something sweet, do you hope to make her see, you fool, do you hope to pluck this dusty jewel"? Hint

Hello, I Love You
The Soft Parade
Love Her Madly
Touch Me

3. What song starts with these lyrics: "You know the day destroys the night, night divides the day, tried to run, tried to hide"? Hint

Break On Through
The Crystal Ship
Alabama Song
Five To One

4. How about this one: "I see your hair is burning, hills are filled with fire, if they say I never loved you, you know they are a liar"? Hint

Wild Child
Riders On The Storm
Twentieth Century Fox
L.A. Woman

5. What song are these lyrics from: "Girl you gotta love your man, take him by the hand, make him understand"? Hint

Spanish Caravan
Riders on The Storm
Waiting For The Sun
The Unknown Soldier

6. Which song has these lyrics: "Now, I'm gonna love you till the heavens stop the rain, I'm gonna love you till the stars fall from the sky on you and I"? Hint

Roadhouse Blues
The Soft Parade
Touch Me
Not To Touch The Earth

7. In one of the Doors more famous songs, how many times do they want to be loved? Hint

50
100
27
2

8. How about this one "Faces look ugly when you're alone, women seem wicked when you're unwanted, streets are uneven when you're down"? Hint

Strange Days
People Are Strange
Moonlight Drive
Horse Latitudes

9. Which lengthy song has these lyrics: "Music is your special friend, dance on fire as it intends, music is your only friend, until the end"? Hint

When The Music's Over
Roadhouse Blues
The End
Shaman Blues

10. Which song has the lyrics "The killer awoke before dawn, put his boots on, he took a face down the ancient gallery and he walked down the hall"? Hint

Back Door Man
I Looked At You
End Of The Night
The End


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the Doors' best known songs has the famous line "Girl, we couldn't get much higher"?

Answer: Light My Fire

When the Doors appeard on 'The Ed Sullivan Show', They were asked to change this line. Sullivan's producers found the line offensive. After receiving assurance from Jim Morrison that they would abide, he sang the line anyway, causing disgust for the producer and led to the group getting banned from Sullivan's show. Morrison smugly replied "So what, we already did The Ed Sullivan Show".
2. Which song has these lyrics: "Sidewalk crouches at her feet, like a dog that begs for something sweet, do you hope to make her see, you fool, do you hope to pluck this dusty jewel"?

Answer: Hello, I Love You

"Hello, I Love You" was released on the group's 1968 CD "Waiting For The Sun", and was the Doors' second number 1 hit in America, after "Light my Fire".
3. What song starts with these lyrics: "You know the day destroys the night, night divides the day, tried to run, tried to hide"?

Answer: Break On Through

"Break On Through' was the first single released by The Doors.
4. How about this one: "I see your hair is burning, hills are filled with fire, if they say I never loved you, you know they are a liar"?

Answer: L.A. Woman

"L.A. Woman" was one of the last songs the group recorded with Jim Morrison. It also has the anagram Mr. Mojo Risin.
5. What song are these lyrics from: "Girl you gotta love your man, take him by the hand, make him understand"?

Answer: Riders on The Storm

"Riders On The Storm" was from the group's 1971 CD "L.A. Woman". Drummer John Densmore named his autoboigraphical book after this song.
6. Which song has these lyrics: "Now, I'm gonna love you till the heavens stop the rain, I'm gonna love you till the stars fall from the sky on you and I"?

Answer: Touch Me

"Touch Me" was from the group's 1969 CD "The Soft Parade". It was released as a single and went to number 3 on the American billboard charts.
7. In one of the Doors more famous songs, how many times do they want to be loved?

Answer: 2

"Love Me Two Times" was from the group's 1967 CD "Strange Days".
8. How about this one "Faces look ugly when you're alone, women seem wicked when you're unwanted, streets are uneven when you're down"?

Answer: People Are Strange

This was also from the CD "Strange Days". Other well-known lyrics to this song are "When you're strange, no one remembers your name when you're strange, faces come out of the rain when you're strange".
9. Which lengthy song has these lyrics: "Music is your special friend, dance on fire as it intends, music is your only friend, until the end"?

Answer: When The Music's Over

When The Music's Over" was released on the CD "Strange Days". It also has the famous line "turn out the lights".
10. Which song has the lyrics "The killer awoke before dawn, put his boots on, he took a face down the ancient gallery and he walked down the hall"?

Answer: The End

This 10 minute epic was one of the most controversial songs the group played.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stuthehistoryguy before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : chang50: 7/10
Jan 28 2023 : Guest 108: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 199: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 92: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 47: 8/10
Jan 23 2023 : Guest 217: 7/10
Jan 23 2023 : Guest 168: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 178: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Some guy named Diamond Jim:

A mix of popular quizzes from the prolific Diamond Jim (He has posted no quiz lists of his own as of yet so here's an assortment to claim)

  1. Jesse James Average
  2. "JFK" - The Movie Average
  3. Best Lyrics Of The Doors Easier
  4. A Peanuts Quiz Average
  5. Famous Comedians Easier

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us