Quiz about Famous Comedians
Quiz about Famous Comedians

Famous Comedians Trivia Quiz


Here is a general quiz on some of the funniest men and women in show business. Good luck with the quiz.

A multiple-choice quiz by diamondjim68. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Mixture
  8. »
  9. Comedians Mixture

Author
diamondjim68
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,574
Updated
Aug 31 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11290
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: SkipToggle (10/10), chang50 (7/10), Guest 165 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. This legendary comedian was given mainly to racial jokes. He starred with Gene Wilder in a 1980 movie about two innocent men doing time for bank robbery. Who is this? Hint

George Carlin
Richard Pryor
Nick Nolte
Eddie Murphy

2. Which of these comedic dynamos started his career on a very popular 1970's sitcom as an alien from another planet? Hint

Phil Hartman
Robin Williams
Andy Kaufman
Michael McKean

3. This controversial comedian was a former evangelical preacher who performed the darker side of comedy. He was notorious for shouting and going on diatribes with his humor. Who is this? Hint

Andrew "Dice" Clay
Bobcat Goldthwait
Denis Leary
Sam Kinison

4. This comic was the star of one of the most popular sitcoms of the 1990s. He was paid a whopping $1,000,000 per episode for his show which was about nothing. Who is this? Hint

Jerry Seinfeld
Paul Reiser
Tim Allen
Kelsey Grammer

5. This extremely funny lady had her own 1990s sitcom originally titled "These Friends Of Mine", which was changed to her first name. Her announcement that she was gay in April, 1997 caused ratings to go through the roof. Who is she? Hint

Julia Louis-Dreyfus
Ellen DeGeneres
Roseanne Barr
Reba McIntyre

6. One of my favorite comedians was a regular on "In Living Color". He starred in a 1994 movie about two intellectually challenged friends, one more than the other. Who is this? Hint

David Alan Grier
Jamie Foxx
Jim Carrey
Jeff Daniels

7. This comedian was a regular on "Saturday Night Live". He made a string of movies since the 1990s, including one from 1996 about a washed-up hockey player turned golfer? Who is this comedy sensation? Hint

Jon Stewart
Adam Sandler
Rob Schneider
Kevin Nealon

8. Here is a former member of "Saturday Night Live". He had an autobiographical show in the mid 2000s about his childhood. Who is he? Hint

Damon Wayans
Tim Meadows
Chris Rock
Tracy Morgan

9. This obese former Saturday Night Live regular appeared in several 1990s movies, one in 1995 as a recent college graduate who just inherited his late father's business, and another in 1996 as a confused young man whose brother ran for state governor. Who was this comedy great? Hint

David Spade
John Candy
Chris Farley
Norm MacDonald

10. This "Saturday Night Live" alumnus starred in a popular 1992 movie based on one of his "SNL" characters. He later starred in a trilogy about a mysterious British spy, and his evil nemesis. Who is this dynamic comedian? Hint

Mike Myers
Will Farrell
Dana Carvey
Ben Stiller


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This legendary comedian was given mainly to racial jokes. He starred with Gene Wilder in a 1980 movie about two innocent men doing time for bank robbery. Who is this?

Answer: Richard Pryor

Pryor starred in the 1980 movie "Stir Crazy", with Gene Wilder. Pryor had a credit of comedy dating back to the 1960s; he made his breakthrough in the late 1970s and early 1980s. He also had a long history of drug abuse, almost burning himself to death in June, 1980. He died in December, 2005, of a heart attack at age 65.
2. Which of these comedic dynamos started his career on a very popular 1970's sitcom as an alien from another planet?

Answer: Robin Williams

Williams guest starred as Mork From Ork on 'Happy Days' in 1978. That fall, he was given his own show. Two years later, he starred in the film 'Popeye' (1980). Williams made a host of other successful movies, including 'Good Morning, Vietnam' (1987), 'Mrs. Doubtfire' (1993), 'Jack' (1996) and 'Good Will Hunting' (1997).
3. This controversial comedian was a former evangelical preacher who performed the darker side of comedy. He was notorious for shouting and going on diatribes with his humor. Who is this?

Answer: Sam Kinison

Kinison had his own show on HBO tiled "Sam Kinison: Breaking The Rules" which aired in 1987. He also appeared in the 1988 Bon Jovi video "Bad Medicine", before making his own video for the classic rock song "Wild Thing" (1988). He was killed in a tragic car accident on his way to Los Angeles from Las Vegas in April, 1992, at age 38.
4. This comic was the star of one of the most popular sitcoms of the 1990s. He was paid a whopping $1,000,000 per episode for his show which was about nothing. Who is this?

Answer: Jerry Seinfeld

"Seinfeld" aired from 1989 to 1998. Seinfeld played an aspiring stand-up comedian and the stories revolved around his adventures and misadventures with his friends. Seinfeld decided to leave the show in 1998. The final episode, which aired in May, 1998, had him and his co-stars arrested for failing to honor a good neighbor law.

They were sent to prison for a year for other past shenanigans.
5. This extremely funny lady had her own 1990s sitcom originally titled "These Friends Of Mine", which was changed to her first name. Her announcement that she was gay in April, 1997 caused ratings to go through the roof. Who is she?

Answer: Ellen DeGeneres

"These Friends Of Mine" debuted in 1994 and was shortened to the name, "Ellen" that fall. DeGeneres starred as a phobic bookstore owner and the plots dealt mainly with her life with her friends. Ellen DeGeneres is well-known for her same-sex orientation. Sadly, the exposure of her character's newfound lifestyle caused to show to be cancelled in 1998. DeGeneres had a new show in the early 2000s, titled "The Ellen Show".
6. One of my favorite comedians was a regular on "In Living Color". He starred in a 1994 movie about two intellectually challenged friends, one more than the other. Who is this?

Answer: Jim Carrey

Carrey starred in the 1994 movie "Dumb And Dumber" with Jeff Daniels, as a goofy limousine driver. Some of Carrey's other movies included "The Cable Guy" (1996), "Liar Liar" (1997), "Me, Myself and Irene" (2000) and "Bruce Almighty" (2003).
7. This comedian was a regular on "Saturday Night Live". He made a string of movies since the 1990s, including one from 1996 about a washed-up hockey player turned golfer? Who is this comedy sensation?

Answer: Adam Sandler

Sandler starred as the hapless "Happy Gilmore" in 1996. he played a violent, abrasive, yet frustrated failed hockey player who was always ready to apologize for his offenses. Many other great movies by Sandler included "The Wedding Singer" (1998), "The Waterboy" (1998), "Big Daddy" (1999) and "Mr. Deeds" (2002).
8. Here is a former member of "Saturday Night Live". He had an autobiographical show in the mid 2000s about his childhood. Who is he?

Answer: Chris Rock

Rock was the narrator for his 2005 sitcom "Everybody Hates Chris". It revolved around the troubled childhood Rock experienced as the only black student at a white school, and about his clashes with his over-strict parents. Rock also appeared in the 1998 movie "Lethal Weapon 4", with Mel Gibson, Danny Glover and Joe Pesci.
9. This obese former Saturday Night Live regular appeared in several 1990s movies, one in 1995 as a recent college graduate who just inherited his late father's business, and another in 1996 as a confused young man whose brother ran for state governor. Who was this comedy great?

Answer: Chris Farley

Farley's 1995 movie, "Tommy Boy" and his 1996 movie, "Black Sheep" were not favorites among critics. Farley's last movie, "Almost Heroes" was released in 1998, after his untimely death at age 33.
10. This "Saturday Night Live" alumnus starred in a popular 1992 movie based on one of his "SNL" characters. He later starred in a trilogy about a mysterious British spy, and his evil nemesis. Who is this dynamic comedian?

Answer: Mike Myers

Myers first movie "Wayne's World" (1992) was based on his "SNL" character, Wayne Campbell, a cool dude who had his own access cable talk show. Dana Carvey co-starred as his semi-nerdy best friend and sidekick, Garth Algar. The movie was followed by a 1993 sequel. "Austin powers: International Man Of Mystery" debuted in 1997 and starred Myers as the agent and as Dr.Evil, a mad scientist with a scheme to take over the world for a huge ransom.

This was followed by two sequels, one in 1999 and the other in 2002. Myers also starred in a host of other movies, including "So I Married An Axe Murderer" (1993) and the "Shrek" trilogy, which began in 2001.
Source: Author diamondjim68

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : SkipToggle: 10/10
Today : chang50: 7/10
Nov 27 2022 : Guest 165: 8/10
Nov 27 2022 : Guest 68: 10/10
Nov 26 2022 : Guest 146: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 83: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 86: 7/10
Nov 25 2022 : teachdpo: 10/10
Nov 25 2022 : Guest 68: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Some guy named Diamond Jim:

A mix of popular quizzes from the prolific Diamond Jim (He has posted no quiz lists of his own as of yet so here's an assortment to claim)

  1. Jesse James Average
  2. "JFK" - The Movie Average
  3. Best Lyrics Of The Doors Easier
  4. A Peanuts Quiz Average
  5. Famous Comedians Easier

11/28/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us