FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Doors Quizzes, Trivia and Puzzles
Doors Quizzes, Trivia

Doors Trivia

Doors Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G

Fun Trivia
28 Doors quizzes and 335 Doors trivia questions.
1.
  Mr. Mojo Rhymin'   best quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Greek mythology and imagery. California sun and fun. Psychedelia and all its causes and effects. The lyrics and poetry of Jim Morrison touched on all of that and more. Read the following Doors/Morrison words or lyrics and pick the line that comes next.
Average, 25 Qns, d2407, Jan 15 05
Average
d2407
4406 plays
2.
  Behind The Doors   great trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
For fans of the 60's rock group, movie buffs, and trivia lovers everywhere. Questions on Doors songs, literary influences on the Doors, and movies influenced by the Doors. A fun quiz about those Shiny Happy People known as the Doors.
Average, 20 Qns, Akhnaten, Oct 24 12
Average
Akhnaten
8408 plays
3.
  Jim Morrison and the Doors   best quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Any hardcore Doors fan will ace this, but someone mildly curious about Jim or the band will find it challenging and interesting.
Very Difficult, 15 Qns, d2407, Aug 22 08
Very Difficult
d2407
5840 plays
4.
  Best Lyrics Of The Doors   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some lyrics from ten of the Doors' best songs. Good luck with the quiz.
Easier, 10 Qns, diamondjim68, Mar 30 23
Easier
diamondjim68
Mar 30 23
3679 plays
5.
  Song by Song: "Light My Fire"    
Multiple Choice
 10 Qns
Coming in at number 35 on Rolling Stone magazine's 2004 list of the Greatest Songs of All Time is "Light My Fire" by the Doors. Learn a bit more about this song.
Easier, 10 Qns, skylarb, Nov 05 21
Easier
skylarb
Nov 05 21
268 plays
6.
  Break On Through: The Doors' First Album   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz on the 1967 debut album by The Doors. Good luck and have fun!
Average, 10 Qns, mrgrouchy, May 28 10
Average
mrgrouchy
684 plays
7.
  "Whadija say, Jim?" Mr. Morrison Misunderstood    
Multiple Choice
 10 Qns
I've really enjoyed playing the quizzes in the 'Misheard Lyrics' category, and thought it was time to make a contribution. This is also a tribute to my favorite band. "Ladies and Gentlemen, from Los Angeles, California...The Doors". Have fun!
Easier, 10 Qns, doorsfan58, Aug 28 10
Easier
doorsfan58
568 plays
8.
  The Lyrics & Poetry of The Doors    
Multiple Choice
 25 Qns
The Doors blurred the lines between driving rock lyrics and epic poetry. Provocative, daring, sometimes even bizarre, the work of the Doors has never truly been equaled. Try to match the lyrics to the song. Some are more well known than others...
Average, 25 Qns, savgmouse, Sep 12 17
Average
savgmouse
Sep 12 17
2627 plays
9.
  The Doors Lyrics!    
Multiple Choice
 10 Qns
If you love The Doors, this quiz is for you! Test your knowledge of their songs by filling in the blanks. Good luck!
Easier, 10 Qns, kryptokprior, Nov 02 12
Easier
kryptokprior
433 plays
10.
  The Doors   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Guess the title of the Doors song from the given lyrics.
Average, 10 Qns, LzrdKing1990, Aug 09 11
Average
LzrdKing1990
891 plays
trivia question Quick Question
Where is Jim Morrison's grave located?

From Quiz "Behind The Doors"




11.
  The Poetic Doors    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim Morrison was first and foremost a poet and as such, he wrote many of The Doors songs, although all the band collaborated on much of their material. Here are some of the lyrics, name the song.
Easier, 10 Qns, DoveHouse, Nov 17 11
Easier
DoveHouse gold member
336 plays
12.
  Doors Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are lyrics from one of the greatest rock n roll bands ever. I write a lyric, you give me the title of the song. Good Luck!!
Average, 10 Qns, mrm74, Aug 01 01
Average
mrm74
4508 plays
13.
  Classic Band Lyrics Vol 3: The Doors    
Multiple Choice
 10 Qns
"The music was new black polished chrome and came over the summer like liquid night." Jim Morrison. Love them or hate them. The Doors combined poetry, theater, and intelligence in their music. Thanks to all for playing 1 and 2 in this series. Enjoy.
Average, 10 Qns, dantecmdy, Jan 20 08
Average
dantecmdy
1168 plays
14.
  The Doors Lyrics Match    
Match Quiz
 15 Qns
Match the given lyrics to the correct song title. A few questions come from material released after Jim Morrison's death.
Average, 15 Qns, AlexT781, Jan 25 19
Average
AlexT781
Jan 25 19
164 plays
15.
  Obscure Doors' Tunes    
Multiple Choice
 10 Qns
Yes, we all love "Light My Fire" and "Hello I Love You"; but, how well do you know The Doors' songs that are not played on the radio?
Average, 10 Qns, star_gazer, May 08 18
Average
star_gazer
May 08 18
2642 plays
16.
  Ipod Shuffle 20: The Doors 01-Name the Album    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a simple quiz. I give you the name of a Doors song, you give me the correct studio album on which the song originally appeared. Only the 8 studio albums (6 with Morrison, 2 without) are covered.
Tough, 10 Qns, berenlazarus, Sep 06 11
Tough
berenlazarus
643 plays
17.
  Jim Morrison, the Lizard King    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to Jim Morrison, one of the greatest artists of all time. A singer and songwriter most famous about his work with "The Doors".
Average, 10 Qns, DeepHistory, Jan 13 19
Average
DeepHistory gold member
Jan 13 19
794 plays
18.
  Jim Morrison    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim Morrison was a superstar in the late 1960s, famous for being the lead signer of the band the Doors. He wrote brilliant poetry from which he crafted his songs. Jim Morrison was also quite enigmatic, and after much rebellion and drug excess, he died.
Average, 10 Qns, star_gazer, Nov 05 12
Average
star_gazer
350 plays
19.
  The Doors "L.A. Woman"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This Quiz features questions about the Doors album, "L.A. Woman."
Tough, 10 Qns, hockeygirly, Mar 20 08
Tough
hockeygirly
1647 plays
20.
  The Life of the Lizard King    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz will center on the intriguing life of Jim Morrison.
Average, 15 Qns, mamakin72, Mar 11 16
Average
mamakin72
1728 plays
21.
  The Doors' Career   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
One of the most famous bands in history is The Doors. With their many hit singles, they became famous in the 1960s. Do you know their work? Good luck!
Average, 10 Qns, SGTShaw, Nov 17 11
Average
SGTShaw
489 plays
22.
  The Doors - "Morrison Hotel"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features questions about The Doors' album "Morrison Hotel."
Tough, 10 Qns, hockeygirly, May 17 07
Tough
hockeygirly
1333 plays
23.
  The Doors vs You!    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey, all my Doors fans! If you like John's drums, Robby's strums,Ray's taps, and Jim's unpredictable vocals, as much as I do..then you should do just fine on this! Good Luck!
Average, 10 Qns, dixiechicklet, Jan 11 14
Average
dixiechicklet
1395 plays
24.
  The Doors - "Strange Days"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz features questions about The Doors' album "Strange Days."
Tough, 10 Qns, hockeygirly, Jan 20 07
Tough
hockeygirly
846 plays
25.
  The Lizard King    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey, here are ten questions about Jim Morrison and his music. Have fun.
Average, 10 Qns, thedisphoriac, Mar 12 08
Average
thedisphoriac
1352 plays
26.
  Ipod Shuffle 25: The Doors 02    
Multiple Choice
 10 Qns
My second quiz over one of the most influential bands on my own life, this iPod shuffle installment focuses on song triva from The Doors.
Difficult, 10 Qns, berenlazarus, Apr 24 10
Difficult
berenlazarus
317 plays
27.
  Mr. Mojo    
Multiple Choice
 10 Qns
Jim Morrison, 'Mr. Mojo' of the Doors, was a great man!
Average, 10 Qns, bryceh, Aug 06 09
Average
bryceh
505 plays
28.
  James Douglas Morrison, Poet    
Multiple Choice
 10 Qns
Perhaps one of the most gifted poets of his time. His words have always taken a back seat to the rock star. Hope you enjoy the words of the poet,as I have. "The ceremony is about to begin".
Difficult, 10 Qns, Dantecmdy, Jul 31 07
Difficult
Dantecmdy
749 plays
Related Topics
  Rock and Roll [Music] (400 quizzes)


Doors Trivia Questions

1. "Light My Fire" was the first song ever written by which Doors guitarist?

From Quiz
Song by Song: "Light My Fire"

Answer: Robby Krieger

Robby Krieger, reports Rolling Stone magazine, was the primary author of the song, but additional lyrics were added by frontman Jim Morrison and musical arrangements by the rest of the band, so the entire band is credited with authorship of the song. Kreiger would go on to co-write other Doors hits, including "Love Me Two Times" and "Love Her Madly."

2. Remember these lyrics? "People are strange, when you're a stranger. Faces look ugly, when you're alone. Women seem wicked, when you're unwanted. _______ ___ ______ when you're down."

From Quiz The Doors Lyrics!

Answer: streets are uneven

This verse is from the song 'People Are Strange' from The Doors album 'Strange Days' released in 1967. This song is interesting because it explores basic human nature and perception, a topic that The Doors and Jim Morrison were obsessed with. It deals with the feeling of being an 'outsider' of some kind, that being literal or metaphorical.

3. Name the song which is from the Doors album 'The Soft Parade'. 'I'm gonna love you Till the stars fall from the sky, for you and I...'

From Quiz The Poetic Doors

Answer: Touch Me

This was released in 1968 and featured on the Doors album 'The Soft Parade'. It was written by Robbie Krieger, guitarist with the Doors. It reached number three on the Billboard Hot 100.

4. Which song has these lyrics? "Hey, all you people trying to sleep I'm out to make it with my midnight dream, yeah"

From Quiz The Doors

Answer: Back Door Man

"Back Door Man" was actually a cover song, originally written by Willie Dixon for Howlin' Wolf. It appeared as a track on the Door's debut album in 1967.

5. "You know the day destroys the night Night divides the day..." Which song on the Doors' debut album opened with the above lyrics?

From Quiz Break On Through: The Doors' First Album

Answer: Break on Through

"Break on Through (To the Other Side)" was the opening track on "The Doors" album. It featured the driving keyboard sounds of Ray Manzarek as well as the powerful vocals of Jim Morrison. "Break on Through" was released as the band's first single in the USA, but it didn't even crack the Billboard Top 100 charts. Morrison sang these lyrics from the song's opening verse: "Tried to run, tried to hide Break on through to the other side Break on through to the other side..."

6. What song from "The Soft Parade" harkens back to an earlier Doors sound, largely forgoing the orchestra and symphony that largely characterized that album?

From Quiz Ipod Shuffle 25: The Doors 02

Answer: Shaman's Blues

"Shaman's Blues" does not feature all the additional instrumentation that made "The Soft Parade" such a departure from The Doors's other studio work. According to the book "No One Gets Out Alive", Morrison wanted "Easy Ride" to be pulled as an A-Side single, although this did not happen.

7. Jim Morrison supposedly wrote this song after he gazed into the eyes of a Guru to see if the Guru was happy. What is this song's title?

From Quiz Obscure Doors' Tunes

Answer: "Take It As It Comes"

Legend says that Jim Morrison attended a Transcendental Meditation meeting so he would be able to look into the eyes of the Maharishi and thereby see if he was happy. After Jim was able to gaze into the Guru's eyes he decided that his eyes were full of joy and happiness. Jim then wrote this song titled after one of the Maharishi's favorite sayings. The Ministry of Rock blog tells the story.

8. "Break On Through (To the Other Side)" was The Doors' first single; however, the song failed to chart in the singles chart. What album is it from?

From Quiz Ipod Shuffle 20: The Doors 01-Name the Album

Answer: The Doors

"Break on Through (To the Other Side)", now considered a classic rock song, was a bomb on the single charts. It wouldn't be until The Doors released "Light My Fire" that the band became well known.

9. "I found an island in your arms Country in your eyes Arms that chain Eyes that lie." Which one was number one?

From Quiz Classic Band Lyrics Vol 3: The Doors

Answer: Break On Through (To The Other Side)

"Break On Through (To The Other Side)" was the first song, and the first single off The Doors' debut album "The Doors" released in 1967. Despite friends, fans, and band members themselves calling local radio stations to request this new number, The Doors' first single peaked at number 106 on the U.S. Hot 100.

10. Where was Jim born?

From Quiz The Lizard King

Answer: Melbourne

He was born on the 8th of December 1943 in Melbourne, Florida.

11. According to The Doors' drummer, John Densmore, this song is the only song in which musically, the group let Jim down.

From Quiz The Doors - "Morrison Hotel"

Answer: Queen of the Highway

Some people believe this song is about Jim Morrison's relationship with Pamela Courson, while others believe it is related to Morrison's poetry and is about himself dressing up as a woman.

12. "L.A. Woman" is The Doors' sixth and final studio album. When was it released on vinyl?

From Quiz The Doors "L.A. Woman"

Answer: April 1971

"L.A. Woman" was released on vinyl by Elektra Records April of 1971.

13. When was the album "Strange Days" released on vinyl? Making it The Doors' second studio album.

From Quiz The Doors - "Strange Days"

Answer: October 1967

"Strange Days," The Doors second studio album was released October of 1967 on the Elektra Label.

14. James Douglas Morrison was born in which Florida city?

From Quiz James Douglas Morrison, Poet

Answer: Melbourne

James Douglas Morrison was born on December 8th, 1943.

15. What year, during World War II, was Jim Morrison born?

From Quiz The Life of the Lizard King

Answer: 1943

Jim was born on December 8, 1943.

16. What Doors lyrics follow these? "Don't ya love her madly Wanna be her daddy Don't ya love her face Don't ya love her as she's walkin' out the door"

From Quiz Mr. Mojo Rhymin'

Answer: Like she did one thousand times before

"Love Her Madly", from their final album before Jim died in 1971, "L.A. Woman." Actually, much of this song was written by guitarist Robby Krieger, inspired by the many times his girlfriend had left him and returned.

17. "Indians scattered on dawn's highway bleeding..." The incident described in this lyric occurred in what state?

From Quiz Jim Morrison and the Doors

Answer: New Mexico

On a family vacation in New Mexico in 1947, the Morrison's car came upon an accident involving a truckload of Indian workers. Seeing the scared and dying Indians affected Jim deeply - he said that the soul of one of them entered him - and he later incorporated the incident into the song "Peace Frog."

18. "By this time the weather Had changed one degree She asked for the people To let her go free..."

From Quiz The Lyrics & Poetry of The Doors

Answer: My Wild Love

From the album "Waiting For The Sun". Released 1968, this album featured softer, more pop-friendly sounds than the band's two previous albums, splitting fan opinions for years to come.

19. What college did Jim Morrison graduate from?

From Quiz Mr. Mojo

Answer: UCLA

This caused Jim to establish L.A. as his home town.

20. The Doors were formed in what West Coast city?

From Quiz Behind The Doors

Answer: Los Angeles

21. Which Doors keyboardist had his solo cut from the "Light My Fire" single?

From Quiz Song by Song: "Light My Fire"

Answer: Ray Manzarek

The song was cut down to approximately three minutes for the single. It ran approximately seven minutes on the LP. Robby Krieger also had his guitar solo cut from the single. Manzarek played a Vox Continental organ and piano bass on the song.

22. Can you fill in these lyrics? "She's walking down the street, blind to every eye she meets. Do you think you'll be the guy, to make the ______ __ ___ ______ _____?"

From Quiz The Doors Lyrics!

Answer: queen of the angels sigh

This is from the song "Hello, I Love You", from the album "Waiting for the Sun". Jim Morrison said he wrote part of this song about an African-American girl who he had dreamed about, three years before the song was recorded. This song reached number one on the charts in the US and Canada.

23. What song is this? It is on the Doors 'Morrison Hotel' album. 'Well I woke up this morning, and I got myself a beer. The Future's uncertain, And the end is always near...'

From Quiz The Poetic Doors

Answer: Roadhouse Blues

This track is from 'Morrison Hotel' released in 1970 and all of the band collaborated on it. It was released as the 'B' side of 'You Make Me Real', and Lonnie Mack (guitar and bass) and John Sebastian (harmonica) joined in the recording sessions. The song was used, as a cover version by The Jeff Healey Band, in the 1989 film 'Road House', starring Patrick Swayze.

24. What branch of the military was Jim's father in?

From Quiz Jim Morrison

Answer: Navy

George Stephen Morrison became a Rear Admiral in the US Navy. He was commander of the U.S. Naval Forces in the Gulf of Tonkin during the Gulf of Tonkin Incident of August 1964. It was that Incident that got US forces embroiled in the Viet Nam war.

25. When The Doors played the infamous concert at New Haven Arena in New Haven, Connecticut, how did it abruptly end?

From Quiz The Doors' Career

Answer: Jim Morrison was arrested onstage

The lead singer, Jim Morrison, was arrested. He was the first rocker to be arrested in the middle of a concert.

26. Name this song: "She's walking down the street, blind to every eye she meets. Do you think you'll be the guy, to make the queen of the angels sigh?"

From Quiz The Doors

Answer: Hello, I Love You

When "Hello, I Love You" was released, it sold well over a million copies in the United States and became the first Doors hit in the United Kingdom. The last verse of the song was a poem verse that Jim Morrison wrote about a girl on Venice Beach three years prior to recording the song.

27. Which type of alcohol was mentioned in the lyrics of "Alabama Song" by The Doors?

From Quiz Break On Through: The Doors' First Album

Answer: Whisky

The Doors' tune "Alabama Song" featured a catchy melody and a sing-along, tavern-style chorus. It was written circa 1930 by Bertolt Brecht and Kurt Weill. In "Alabama Song", Jim Morrison sang the following words: "Show me the way to the next whisky bar Oh, don't ask why; oh, don't ask why... For if we don't find the next whisky bar I tell you we must die, I tell you we must die..."

28. Although Morrison was the primary lyricist for The Doors, Robbie Krieger also wrote some lyrics, including the lyrics to what 1967 track that peaked at Number 25 on the Billboard Top 100 in the US?

From Quiz Ipod Shuffle 25: The Doors 02

Answer: Love Me Two Times

Krieger wrote "Love Me Two Times" from the perspective of a solider or sailor going to war, possibly Vietnam. In 1990, Aerosmith covered the song, dedicating their version to Jim Morrison. In 2001, Aerosmith released their cover on a greatest hits compilation. During the 1972 tour after Morrison's death, Manzarek sang lead vocals on this song.

This is category 1579
Last Updated Feb 24 2024 5:44 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.