Quiz about The Poetic Doors
Quiz about The Poetic Doors

The Poetic Doors Trivia Quiz


Jim Morrison was first and foremost a poet and as such, he wrote many of The Doors songs, although all the band collaborated on much of their material. Here are some of the lyrics, name the song.

A multiple-choice quiz by DoveHouse. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
DoveHouse
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,328
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
324
Last 3 plays: Guest 96 (10/10), Guest 173 (10/10), Guest 98 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the song which is from the Doors album 'The Soft Parade'.

'I'm gonna love you
Till the stars fall from the sky, for you and I...'
Hint

The End
Touch Me
Ship of Fools
Love Street

2. What song is this? It is on the Doors 'Morrison Hotel' album.

'Well I woke up this morning,
and I got myself a beer.
The Future's uncertain,
And the end is always near...'
Hint

Five to One
Roadhouse Blues
Break on Through
The Crystal Ship

3. From the Doors 'Strange Days' album, which song is this?

'Women seem wicked when you're unwanted
Streets are uneven when you're down...'
Hint

Moonlight Drive
Love Me Two Times
When The Music's Over
People Are Strange

4. Name this song from the Doors' album 'Waiting for the Sun'.

'Breakfast where the news is read,
Television children fed,
Unborn living, living dead...'
Hint

The Unknown Soldier
My Wild Love
Summer's Almost Gone
Yes The River Knows

5. This track is from The Doors album 'Waiting for the Sun', but which is it?

'House upon the hill,
Moon is lying still,
Shadows of the trees,
Witnessing the wild breeze,
C'mon baby run with me, let's run...'
Hint

Not to Touch the Earth
Wintertime Love
Love Street
My Wild Love

6. This was the 'B' side of the single released from the Doors album 'The Soft Parade'.

'All right
_____
_____ full of grace
Saviour of the human race
Your cool face
Natural child, terrible child
Not your mother's or your father's child...'
Hint

Touch Me
Wild Child
Shaman's Blues
Easy Ride

7. From 'Morrison Hotel' by the Doors, what track is this?

'Sign on the road said 'Take us to Madre'
No-one can save her, save the blind tiger
He was a monster, black dressed in leather,
She was a princess...'
Hint

Queen of the Highway
The Spy
Roadhouse Blues
Indian Summer

8. This track is from 'Waiting for the Sun' by the Doors. What is it?

She's walking down the street
Blind to every eye she meets,
Do you think you'll be the guy,
To make the queen of the angels sigh...'
Hint

Hello I Love You
Wintertime Love
Love Street
My Wild Love

9. This is the final track on 'Waiting for the Sun' by the Doors. What is it?

'No-one here gets out alive, now
You get yours, baby,
I'll get mine,
Gonna make it baby,
If we try...'
Hint

Yes the River Knows
We Could Be so Good Together
Five to One
Spanish Caravan

10. This track was issued as the 'B' side of another well known single of The Doors.
Can you name it?

'She has robes and she has monkeys
Lazy diamond studded flunkies
She has wisdom and knows what to do
She has me and she has you'
Hint

Summer's Almost Gone
Five to One
Love Street
Wintertime Love


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the song which is from the Doors album 'The Soft Parade'. 'I'm gonna love you Till the stars fall from the sky, for you and I...'

Answer: Touch Me

This was released in 1968 and featured on the Doors album 'The Soft Parade'.
It was written by Robbie Krieger, guitarist with the Doors.
It reached number three on the Billboard Hot 100.
2. What song is this? It is on the Doors 'Morrison Hotel' album. 'Well I woke up this morning, and I got myself a beer. The Future's uncertain, And the end is always near...'

Answer: Roadhouse Blues

This track is from 'Morrison Hotel' released in 1970 and all of the band collaborated on it. It was released as the 'B' side of 'You Make Me Real', and Lonnie Mack (guitar and bass) and John Sebastian (harmonica) joined in the recording sessions.
The song was used, as a cover version by The Jeff Healey Band, in the 1989 film 'Road House', starring Patrick Swayze.
3. From the Doors 'Strange Days' album, which song is this? 'Women seem wicked when you're unwanted Streets are uneven when you're down...'

Answer: People Are Strange

Besides being a track on their second album, 'Strange Days' and released as a single in 1967 it peaked at number twelve on the Hot 100 chart. This was also the title of a documentary about The Doors, in 2009, featuring some previously unseen footage of the band, narrated by Johnny Depp.
4. Name this song from the Doors' album 'Waiting for the Sun'. 'Breakfast where the news is read, Television children fed, Unborn living, living dead...'

Answer: The Unknown Soldier

This track was from the Doors third studio album, 'Waiting for the Sun' (1968). It was released as a single in the same year and reached number thirty-nine on the Hot 100.
The words were Morrison's protest against the Vietnam War, especially against the mundane way scenes of killing and maiming were mundanely presented by the media, in all homes across America.
5. This track is from The Doors album 'Waiting for the Sun', but which is it? 'House upon the hill, Moon is lying still, Shadows of the trees, Witnessing the wild breeze, C'mon baby run with me, let's run...'

Answer: Not to Touch the Earth

This track is an extract from Morrison's poem 'The Celebration of the Lizard King', all of which was recorded at the time, but only the shortened track 'Not to Touch the Earth' made it onto the album although the entire poem was printed on the album sleeve.
Morrison's inspiration for the track came from parts of 'The Golden Bough ( A Study in Magic and Religion)' written by James Frazer, a Scottish anthropologist, published in 1890. It is a study of mythology and religion.
6. This was the 'B' side of the single released from the Doors album 'The Soft Parade'. 'All right _____ _____ full of grace Saviour of the human race Your cool face Natural child, terrible child Not your mother's or your father's child...'

Answer: Wild Child

This track was released as the 'B' side of 'Touch Me' in 1969 and was written by Jim Morrison.
7. From 'Morrison Hotel' by the Doors, what track is this? 'Sign on the road said 'Take us to Madre' No-one can save her, save the blind tiger He was a monster, black dressed in leather, She was a princess...'

Answer: Queen of the Highway

This was the ninth track on 'Morrison Hotel'; the album was released in 1970.
Morrison wrote the track and it is believed to have been written about his girlfriend Pamela Courson, with whom he had quite a stormy relationship.
8. This track is from 'Waiting for the Sun' by the Doors. What is it? She's walking down the street Blind to every eye she meets, Do you think you'll be the guy, To make the queen of the angels sigh...'

Answer: Hello I Love You

This is the first track on 'Waiting for the Sun', released as a single in 1968, it sold over a million copies in the US and reached number one on the Billboard charts.
It was their first big hit in the UK reaching number fifteen on the UK Singles Chart, and in Canada, it got to number one as well.
The track was a collaboration of the whole band.
9. This is the final track on 'Waiting for the Sun' by the Doors. What is it? 'No-one here gets out alive, now You get yours, baby, I'll get mine, Gonna make it baby, If we try...'

Answer: Five to One

Much speculation surrounds the meaning of the lyrics. Some say it was the ratio of whites to blacks, others that it referred to the ratio of Vietcong troops to American troops, and others say it refers to the number of people not smoking 'pot' in relation to those that do.
Whatever the meaning, it is a great track, and Morrison always maintained that it had no political connotation.
10. This track was issued as the 'B' side of another well known single of The Doors. Can you name it? 'She has robes and she has monkeys Lazy diamond studded flunkies She has wisdom and knows what to do She has me and she has you'

Answer: Love Street

'Love Street' was released in 1968 from the 'Waiting for the Sun' album. It was the 'B' side of 'Hello I Love You, which reached number one in the US Billboard charts.
The song itself was originally a poem written by Morrison, written about the street in Laurel Canyon, California, where he used to live with his girlfriend, Pamela.
From their balcony, they could watch the innumerable hippies stroll past, hence the title 'Love Street'.
Source: Author DoveHouse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 21 2022 : Guest 96: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 173: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us