FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Doors  LA Woman
Quiz about The Doors  LA Woman

The Doors "L.A. Woman" Trivia Quiz


This Quiz features questions about the Doors album, "L.A. Woman."

A multiple-choice quiz by hockeygirly. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
hockeygirly
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,918
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1653
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: kingkai (7/10), Guest 173 (7/10), blondeee1419 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. "L.A. Woman" is The Doors' sixth and final studio album. When was it released on vinyl? Hint


Question 2 of 10
2. This song was inspired by a 1966 novel written by Richard Farina. Hint


Question 3 of 10
3. Which of these was the last song that Jim Morrison recorded? Hint


Question 4 of 10
4. This song is actually a spoken word piece of Jim Morrison's poetry, which he wrote years before it was recorded and released. Hint


Question 5 of 10
5. This song was released as the B-side of "Riders On The Storm". Hint


Question 6 of 10
6. In this song, Morrison's vocals were recorded in the studio bathroom to get a fuller sound. Hint


Question 7 of 10
7. The lyrics to this song were written by guitarist Robby Krieger. Hint


Question 8 of 10
8. This song was not recorded for this album, it was actually intended for the movie, "Zabriskie Point." Hint


Question 9 of 10
9. The Doors' first five studio albums were produced by Paul Rothchild, however, Rothchild didn't produce this album. The Doors produced it themselves along with whom? Hint


Question 10 of 10
10. The following are lyrics from which song:
"I need a brand new friend who doesn't bother me
I need a brand new friend who doesn't trouble me
I need someone and who doesn't need me"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : kingkai: 7/10
Apr 10 2024 : Guest 173: 7/10
Mar 29 2024 : blondeee1419: 4/10
Mar 25 2024 : HartoTarto: 5/10
Mar 09 2024 : Guest 51: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 68: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "L.A. Woman" is The Doors' sixth and final studio album. When was it released on vinyl?

Answer: April 1971

"L.A. Woman" was released on vinyl by Elektra Records April of 1971.
2. This song was inspired by a 1966 novel written by Richard Farina.

Answer: Been Down So Long

This song was inspired by Richard Farina's novel, "Been Down So Long It Looks Like Up To Me", which was published only two days before Farina died in a motorcycle accident.
3. Which of these was the last song that Jim Morrison recorded?

Answer: Riders On The Storm

"Riders On The Storm" was the last song Morrison ever recorded, the single was released in June 1971, shortly before his death.
4. This song is actually a spoken word piece of Jim Morrison's poetry, which he wrote years before it was recorded and released.

Answer: The Wasp (Texas Radio And The Big Beat)

"The Wasp" is a spoken word piece by Morrison, which is accompanied by John Densmore's synthesized drums.
5. This song was released as the B-side of "Riders On The Storm".

Answer: The Changeling

A 'changeling' is a mythological creature who is substituted for a human baby. The changeling was usually an outcast.
6. In this song, Morrison's vocals were recorded in the studio bathroom to get a fuller sound.

Answer: L.A. Woman

Morrison got the idea for the "City of Night" lyric from John Rechy's 1963 book of the same name.
7. The lyrics to this song were written by guitarist Robby Krieger.

Answer: Love Her Madly

Guitarist, Krieger, wrote this song about the numerous times his girlfriend tried to leave him.
8. This song was not recorded for this album, it was actually intended for the movie, "Zabriskie Point."

Answer: L'America

"L'America" was intended for the film, but director Michelangelo Antonioni rejected the song, so The Doors decided to put it on the album.
9. The Doors' first five studio albums were produced by Paul Rothchild, however, Rothchild didn't produce this album. The Doors produced it themselves along with whom?

Answer: Bruce Botnick

Rothchild did not like the songs on this album, therefore he refused to produce it. The Doors produced it with the help of their engineer, Bruce Botnick.
10. The following are lyrics from which song: "I need a brand new friend who doesn't bother me I need a brand new friend who doesn't trouble me I need someone and who doesn't need me"?

Answer: Hyacinth House

Hyacinthus was a young love of the Greek God Apollo. Apollo accidentally killed him, and from his blood sprang the hyacinth, a plant with a fragrant cluster of flowers.
Source: Author hockeygirly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us