FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Doors
Quiz about The Doors

The Doors Trivia Quiz


Guess the title of the Doors song from the given lyrics.

A multiple-choice quiz by LzrdKing1990. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
LzrdKing1990
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,870
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
914
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 109 (8/10), Guest 193 (10/10), Guest 92 (8/10).
Question 1 of 10
1. Which song has these lyrics?

"Hey, all you people trying to sleep
I'm out to make it with my midnight dream, yeah"
Hint


Question 2 of 10
2. Name this song:

"She's walking down the street, blind to every eye she meets.
Do you think you'll be the guy, to make the queen of the angels sigh?"
Hint


Question 3 of 10
3. "Stronger than dirt".

This phrase is heard in which song?
Hint


Question 4 of 10
4. Which popular Doors song features these lyrics?

"You know the day destroys the night
Night divides the day, tried to run, tried to hide"
Hint


Question 5 of 10
5. Which song by the Doors has these lyrics?

"Your ballroom days are over, baby
Night is drawing near
Shadows of the evening, crawl across the years".
Hint


Question 6 of 10
6. Name the song:

"With hunger at her heels, freedom in her eyes
She dances on her knees, pirate prince at her side
Starin' into a hollow idol's eyes"
Hint


Question 7 of 10
7. "Well I woke up this morning, and got myself a beer" .

Which Doors song includes these lyrics?
Hint


Question 8 of 10
8. "Into this house we're born, into this world we're thrown
Like a dog without a bone, an actor out alone".

Which Doors song features these lyrics?
Hint


Question 9 of 10
9. "Peppermint, miniskirts, chocolate candy, champion sax and a girl named Sandy".

Which song is this line taken from?
Hint


Question 10 of 10
10. Which song includes the following lyrics?

"You know that it would be untrue, you know that I would be a liar
If I was to say to you, girl we couldn't get much higher"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 109: 8/10
May 16 2024 : Guest 193: 10/10
May 14 2024 : Guest 92: 8/10
May 11 2024 : Guest 23: 9/10
May 10 2024 : Guest 78: 6/10
May 09 2024 : Guest 24: 8/10
May 09 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 29 2024 : Guest 132: 5/10
Apr 24 2024 : Guest 73: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which song has these lyrics? "Hey, all you people trying to sleep I'm out to make it with my midnight dream, yeah"

Answer: Back Door Man

"Back Door Man" was actually a cover song, originally written by Willie Dixon for Howlin' Wolf. It appeared as a track on the Door's debut album in 1967.
2. Name this song: "She's walking down the street, blind to every eye she meets. Do you think you'll be the guy, to make the queen of the angels sigh?"

Answer: Hello, I Love You

When "Hello, I Love You" was released, it sold well over a million copies in the United States and became the first Doors hit in the United Kingdom. The last verse of the song was a poem verse that Jim Morrison wrote about a girl on Venice Beach three years prior to recording the song.
3. "Stronger than dirt". This phrase is heard in which song?

Answer: Touch Me

The line "stronger than dirt" was used in an Ajax commercial; the song "Touch Me" had the same last chords, so Jim Morrison decided to mock the slogan--and it worked. This song, along with a few others, has been among the most popular of the Doors' singles.
4. Which popular Doors song features these lyrics? "You know the day destroys the night Night divides the day, tried to run, tried to hide"

Answer: Break On Through

"Break On Through" was the Doors' first release, but was not initially very successful in the United States. However, it later became a hit at concerts. It was released on January 1, 1967.
5. Which song by the Doors has these lyrics? "Your ballroom days are over, baby Night is drawing near Shadows of the evening, crawl across the years".

Answer: Five To One

Depending on whom you asked, "Five To One" was about the ratio of whites to blacks, old to young, or non-marijuana smokers to smokers in the United States in 1967. This was a difficult song for the band to record because Jim Morrison was drunk most of the time and he kept messing up.
6. Name the song: "With hunger at her heels, freedom in her eyes She dances on her knees, pirate prince at her side Starin' into a hollow idol's eyes"

Answer: Wild Child

"Wild Child" was one of the songs featured on the album "Soft Parade" (1969). Most of the album "Soft Parade" consisted of orchestral music, but "Wild Child" was actually more like The Doors' original songs.
7. "Well I woke up this morning, and got myself a beer" . Which Doors song includes these lyrics?

Answer: Roadhouse Blues

This song reached number 50 on the US Billboard 100 chart and became a big concert hit for the band.
8. "Into this house we're born, into this world we're thrown Like a dog without a bone, an actor out alone". Which Doors song features these lyrics?

Answer: Riders on the Storm

"Riders on the Storm" was the last recorded song by The Doors. It was released right before Jim Morrison's death in 1971. It was on the album "L.A. Woman".
9. "Peppermint, miniskirts, chocolate candy, champion sax and a girl named Sandy". Which song is this line taken from?

Answer: The Soft Parade

This is a crazy song featuring verses that don't seem to go together in any way. "The Soft Parade" was released in 1969. It was one of the more psychedelic songs by The Doors.
10. Which song includes the following lyrics? "You know that it would be untrue, you know that I would be a liar If I was to say to you, girl we couldn't get much higher"

Answer: Light My Fire

"Light My Fire" was The Doors' first hit song written by Robby Krieger, the band's guitarist, but the members all agreed to credit the entire band for writing the song. The song has been featured on "Rolling Stones" top 500 list. The Doors performed "Light My Fire" on the Ed Sullivan show, and they were kicked off for saying the word "higher" on air.
Source: Author LzrdKing1990

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us