Quiz about Mr Mojo
Quiz about Mr Mojo

Mr. Mojo Trivia Quiz


Jim Morrison, 'Mr. Mojo' of the Doors, was a great man!

A multiple-choice quiz by bryceh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
bryceh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
62,775
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
498
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What college did Jim Morrison graduate from? Hint

Stanford
Florida State
Berkley
UCLA

2. With whom did Jim originally form his band 'The Doors' with? Hint

Ray
John
Robbie
Paul

3. What was the first club that the Doors performed in? Hint

The Whiskey A Go Go
The London Fog
The Forum
The Matrix

4. What was the occupation of Jim Morrison's father? Hint

Singer
Admiral
Writer
School teacher

5. What was Jim Morrison's major in college? Hint

Film
Math
English
Chemistry

6. Who was Jim's long-time girlfriend, and the inspiration for the song "Queen Of The Highway"? Hint

Mary Werbelow
Patricia Kennealy
Pamela Courson
Nico

7. Where was Jim arrested on stage? Hint

Miami
New York
L.A.
New Haven

8. What was the official cause of Jim's death? Hint

Heart attack
Drowning
Drug overdose
Suicide

9. What year did Jim die? Hint

1970
1971
1972
1973

10. Where is Jim buried? Hint

L.A.
London
Paris
Venice Beach


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Jim Morrison graduate from?

Answer: UCLA

This caused Jim to establish L.A. as his home town.
2. With whom did Jim originally form his band 'The Doors' with?

Answer: Ray

Ray and Jim decided to start The Doors, and then John and Robbie soon joined. Paul was not a member.
3. What was the first club that the Doors performed in?

Answer: The London Fog

The London Fog was a small, insignificant club where they first started.
4. What was the occupation of Jim Morrison's father?

Answer: Admiral

Like father, like son.
5. What was Jim Morrison's major in college?

Answer: Film

This is how Jim met Ray--they had some of the same classes.
6. Who was Jim's long-time girlfriend, and the inspiration for the song "Queen Of The Highway"?

Answer: Pamela Courson

Pamela was with Jim when he died.
7. Where was Jim arrested on stage?

Answer: New Haven

'Blood in the streets in the town of New Haven...'
8. What was the official cause of Jim's death?

Answer: Heart attack

Very unlikely, though.
9. What year did Jim die?

Answer: 1971

Same year as the death of Janis Joplin.
10. Where is Jim buried?

Answer: Paris

Major tourist attraction. May the spirit of Jim be with you always!
Source: Author bryceh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : Guest 98: 9/10
Dec 06 2022 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us