FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Doors  Strange Days
Quiz about The Doors  Strange Days

The Doors - "Strange Days" Trivia Quiz


This quiz features questions about The Doors' album "Strange Days."

A multiple-choice quiz by hockeygirly. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
hockeygirly
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
250,250
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
847
- -
Question 1 of 10
1. When was the album "Strange Days" released on vinyl? Making it The Doors' second studio album. Hint


Question 2 of 10
2. Jim Morrison was a poet long before he became a rock star. Morrison recited one of his poems to Ray Manzarek, who felt that it would make a great song. What song was it? Hint


Question 3 of 10
3. The following lyrics are from what song?
"I think that you know what to do
Impossible? Yes, but it's true
I think that you know what to do, yeah
I'm sure that you know what to do"
Hint


Question 4 of 10
4. This song was performed many times live, early in The Doors' career when they were the house band at The Whiskey-A-Go-Go...it was not released on an album until "Strange Days," a year later. Hint


Question 5 of 10
5. This song features one of the earliest uses of the Moog synthesizer. Hint


Question 6 of 10
6. Robbie Krieger, The Doors' guitarist, wrote the music for this song and managed to do his guitar solo in only one take. Hint


Question 7 of 10
7. In this song, Ray Manzarek played the piano backwards, while listening to it in reverse. Hint


Question 8 of 10
8. The lyrics to this song were written by guitarist Robby Krieger; the theme of this song is "sex as a way to survive in strange times." Hint


Question 9 of 10
9. Some of the sound effects used in this song were created by dropping a Coke bottle in a garbage can and beating coconut shells on a tile floor. Hint


Question 10 of 10
10. This was one of the first songs ever written by The Doors, it was written in Ray Manzarek's parents' garage. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : HartoTarto: 5/10
Feb 20 2024 : DeepHistory: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was the album "Strange Days" released on vinyl? Making it The Doors' second studio album.

Answer: October 1967

"Strange Days," The Doors second studio album was released October of 1967 on the Elektra Label.
2. Jim Morrison was a poet long before he became a rock star. Morrison recited one of his poems to Ray Manzarek, who felt that it would make a great song. What song was it?

Answer: Moonlight Drive

While on Venice Beach, Ray Manzarek approached Jim Morrison whom he recognized from his film class...when Manzarek asked about Morrison's poetry, Morrison recited the poem "Moonlight Drive".
3. The following lyrics are from what song? "I think that you know what to do Impossible? Yes, but it's true I think that you know what to do, yeah I'm sure that you know what to do"

Answer: You're Lost Little Girl

The lyrics that you might recognize..."You're lost little girl. You're lost little girl. You're lost tell me who are you. I think that you know what to do. Impossible, yes but it's true. I think that you know what to do, yeah. I'm sure that you know what to do."
4. This song was performed many times live, early in The Doors' career when they were the house band at The Whiskey-A-Go-Go...it was not released on an album until "Strange Days," a year later.

Answer: When The Music's Over

The lyric, "Scream of the Butterfly," actually is a reference to an adult film.
5. This song features one of the earliest uses of the Moog synthesizer.

Answer: Strange Days

Jim Morrison's vocals were also heavily processed in "Strange Days."
6. Robbie Krieger, The Doors' guitarist, wrote the music for this song and managed to do his guitar solo in only one take.

Answer: People Are Strange

The lyrics of this song, written by Morrison, are about feeling alienated and were written when Jim realized he was depressed.
7. In this song, Ray Manzarek played the piano backwards, while listening to it in reverse.

Answer: Unhappy Girl

Later, this track was played forward and overdubbed in.
8. The lyrics to this song were written by guitarist Robby Krieger; the theme of this song is "sex as a way to survive in strange times."

Answer: Love Me Two Times

This song was actually banned by some radio stations because of its suggestive lyrics.
9. Some of the sound effects used in this song were created by dropping a Coke bottle in a garbage can and beating coconut shells on a tile floor.

Answer: Horse Latitudes

'Horse Latitudes' are ocean regions between 30 and 35 latitude which tend to contain calm waters and light winds.
10. This was one of the first songs ever written by The Doors, it was written in Ray Manzarek's parents' garage.

Answer: My Eyes Have Seen You

This song was one of six songs recorded for a demo at Aura Records in 1965.
Source: Author hockeygirly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us