FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Doors Career
Quiz about The Doors Career

The Doors' Career Trivia Quiz


One of the most famous bands in history is The Doors. With their many hit singles, they became famous in the 1960s. Do you know their work? Good luck!

A multiple-choice quiz by SGTShaw. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Doors

Author
SGTShaw
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,372
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
491
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The Doors had many singles, including "Light My Fire". There are only a few lines in the song, so it should be easy to know what they are. Which one of these is one of the few lines in the song? Hint


Question 2 of 10
2. When The Doors played the infamous concert at New Haven Arena in New Haven, Connecticut, how did it abruptly end? Hint


Question 3 of 10
3. The Doors wrote a song called "Riders On the Storm" which became a hit single. What is the song about? Hint


Question 4 of 10
4. From March 7th to the 11th, in 1967, The Doors performed at which club in San Francisco, California? Hint


Question 5 of 10
5. Over their career, The Doors played with many famous musicians/groups. Can you name two of them? Hint


Question 6 of 10
6. What city did The Doors originate in? Hint


Question 7 of 10
7. What incident involving Jim Morrison happened in November of 1969? Hint


Question 8 of 10
8. Jim Morrison wrote a song called "Peace Frog", which has nothing to do with peace or a frog. The song is about something that actually happened to Jim Morrison. What was it? Hint


Question 9 of 10
9. In 1971, Jim Morrison announced that he was going away for a while. Where was he going? Hint


Question 10 of 10
10. What was Jim Morrison's reported cause of death? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 15 2024 : Guest 65: 10/10
Apr 02 2024 : Smudge111: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Doors had many singles, including "Light My Fire". There are only a few lines in the song, so it should be easy to know what they are. Which one of these is one of the few lines in the song?

Answer: The time to hesitate is through

"Her arms are wicked and her legs are long" is from their hit single "Hello, I Love You". "Television children fed" is from their hit single "The Unknown Soldier". "This is the strangest life I have ever known" is from their hit single "Waiting For the Sun".
2. When The Doors played the infamous concert at New Haven Arena in New Haven, Connecticut, how did it abruptly end?

Answer: Jim Morrison was arrested onstage

The lead singer, Jim Morrison, was arrested. He was the first rocker to be arrested in the middle of a concert.
3. The Doors wrote a song called "Riders On the Storm" which became a hit single. What is the song about?

Answer: A killer hitchhiker

"Riders On the Storm" is the fifth track on the album "The Doors Greatest Hits".
4. From March 7th to the 11th, in 1967, The Doors performed at which club in San Francisco, California?

Answer: The Matrix Club

The recordings at The Matrix Club are the earliest of the band's to circulate. A compilation of the recordings called, "Live at the Matrix 1967" was published on November 18, 2008.
5. Over their career, The Doors played with many famous musicians/groups. Can you name two of them?

Answer: Leonard Cohen and Sly and the Family Stone

The Doors also played with The Who, Joni Mitchell, and Miles Stone. They never played with John Lennon, George Harrison, Johnny Cash, Sweet, The Trashmen or Elvis Presley.
6. What city did The Doors originate in?

Answer: Los Angeles, California

The band formed in Los Angeles, California by lead singer Jim Morrison and keyboardist Ray Manzarek.
7. What incident involving Jim Morrison happened in November of 1969?

Answer: Morrison harassed a flight staff on an airplane

Morrison and his friend, Tom Baker, were charged with "interfering with the flight of an intercontinental aircraft and public drunkenness". If he was convicted, Morrison would have gone to federal prison for ten years. The flight staff member said she mistakenly identified Morrison as Baker, so he did not go to jail.
8. Jim Morrison wrote a song called "Peace Frog", which has nothing to do with peace or a frog. The song is about something that actually happened to Jim Morrison. What was it?

Answer: A group of Indian workers got in a car crash

When Jim was little, he saw a group of Indian workers on a highway, bleeding to death. Probably because they hit another car.
9. In 1971, Jim Morrison announced that he was going away for a while. Where was he going?

Answer: Paris, France

Jim Morrison told the band one day that he was going to Paris for a little while. When he left, the band did not know that they would not see him again.
10. What was Jim Morrison's reported cause of death?

Answer: Heart failure

Jim Morrison died in Paris, France. He was in the bathtub when he had a heart attack and died. The reason for the heart attack was drugs and alcohol. After his death on July 3, 1971, The Doors realized that it wouldn't work out, so they released two more albums before disbanding in 1973.
Source: Author SGTShaw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us