FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Celtic Thunder
Quiz about Celtic Thunder

Celtic Thunder Trivia Quiz


This quiz is about the songs from Celtic Thunder's albums from "Celtic Thunder" up to "Storm".

A multiple-choice quiz by monstermoose. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. C

Author
monstermoose
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,914
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
162
- -
Question 1 of 10
1. From the album "It's Entertainment", what song is the band's version of a classic gospel hymn? Hint


Question 2 of 10
2. What song from the album "Take Me Home" contains the following lyrics?

"Did they beat the drum slowly, did they play the fife lowly,
Did they sound the dead-march as they lowered you down?"
Hint


Question 3 of 10
3. What song from the album "It's Entertainment" can also be found on the "Shrek" soundtrack? Hint


Question 4 of 10
4. Which song from "The Show" has been adopted as the official Irish National Rugby anthem? Hint


Question 5 of 10
5. From the album "Storm", which song contains these lyrics?

"I can sing a cappella,
I'm a hell of a fella"
Hint


Question 6 of 10
6. From the album "Act Two", which song contains these lyrics?

"Dark distant mountains with valleys of green
Past painted deserts, the sunsets on fire"
Hint


Question 7 of 10
7. Which song, sung by Ryan Kelly, is a remake of a Jim Croce song? Hint


Question 8 of 10
8. The song "Christmas 1915" appears on more than one Celtic Thunder CD.


Question 9 of 10
9. Which song has two different versions, one version on each of two separate CDs? Hint


Question 10 of 10
10. All of the members of Celtic Thunder are from Ireland.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : matthewpokemon: 8/10
Apr 27 2024 : GOOFY2024: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From the album "It's Entertainment", what song is the band's version of a classic gospel hymn?

Answer: Amazing Grace

This is the group's a cappella version of the hymn. It was originally written in 1779 by an English poet and clergyman. Some estimates say that the song is performed over 10,000,000 times per year all over the world.
2. What song from the album "Take Me Home" contains the following lyrics? "Did they beat the drum slowly, did they play the fife lowly, Did they sound the dead-march as they lowered you down?"

Answer: The Green Fields of France

The song "Green Fields of France" was written in 1976. It is also known as "No Man's Land" or "Willie McBride".
3. What song from the album "It's Entertainment" can also be found on the "Shrek" soundtrack?

Answer: Hallelujah

"Hallelujah" was originally written in 1984 by Leonard Cohen. The version in the movie is performed by John Cale.
4. Which song from "The Show" has been adopted as the official Irish National Rugby anthem?

Answer: Ireland's Call

The song was written by Phil Coulter in 1995. Coulter is also the man responsible for putting the group together. "Ireland's Call" has been adopted by the Irish Hockey, Cricket, Rugby League and A1GP teams.
5. From the album "Storm", which song contains these lyrics? "I can sing a cappella, I'm a hell of a fella"

Answer: Look At Me

"Storm" was meant to be an "opera" sort of production that tells a story. This song is an exchange between Damian and Keith. Damian is trying to explain to Keith that even though he is young, he is ready to take on the world.
6. From the album "Act Two", which song contains these lyrics? "Dark distant mountains with valleys of green Past painted deserts, the sunsets on fire"

Answer: Mull of Kintyre

"Mull of Kintyre" was originally written by Sir Paul McCartney in 1977. He states that he wrote the song as a tribute to the beauty of the Kintyre peninsula of Scotland.
7. Which song, sung by Ryan Kelly, is a remake of a Jim Croce song?

Answer: Bad, Bad Leroy Brown

This song was a hit for Croce in 1973. It has covered by more than ten artists, and is said to have inspired Freddy Mercury to write the song "Bring Back That Leroy Brown".
8. The song "Christmas 1915" appears on more than one Celtic Thunder CD.

Answer: True

It appears on "Celtic Thunder Christmas" as well as "Act Two". The song is a reference to the Christmas truces during World War I when soldiers from both sides would have a cease fire.
9. Which song has two different versions, one version on each of two separate CDs?

Answer: Heartland

"Heartland" is on the "Celtic Thunder" album, while "Heartland (Extended Version)" is on the "Act Two" album. The main difference is a monologue at the beginning of the song. This is the monologue:
Out of the mists of time, it comes.
"Older than the oldest rhyme, it comes.
Coursing through our veins, it comes.
Pulsing through our brains, it comes.
Crashing like a thunder roll,
Echoing in our very soul.
Listen for it as it comes.
The pure and primal sound of...
Drums!"
10. All of the members of Celtic Thunder are from Ireland.

Answer: False

All of the members are from Ireland or Northern Ireland, except one. Daniel, Damian, Emmet, Neil, Paul and Keith are all from Ireland. Ryan is from Northern Ireland. George, however, is from Glasgow, Scotland.
Source: Author monstermoose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us