FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Claude Francois Forever
Quiz about Claude Francois Forever

Claude Francois Forever Trivia Quiz


Hi. This quiz is all about my favourite entertainer Claude Francois. He co-wrote the famous song "My way". See if you can answer these few questions about him. Have fun.

A multiple-choice quiz by nolia. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. International Music
  8. »
  9. French Music

Author
nolia
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,808
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
366
- -
Question 1 of 10
1. Where was Claude Francois born? Hint


Question 2 of 10
2. When was Claude born? Hint


Question 3 of 10
3. Claude played several musical instruments, what was his favourite? Hint


Question 4 of 10
4. Where was Claude's only concert in the United Kingdom held?
Hint


Question 5 of 10
5. What is Claude's full name? Hint


Question 6 of 10
6. Claude presented the programme "Avec Le Coeur", who did he present it with? Hint


Question 7 of 10
7. Did Claude Francois ever marry?


Question 8 of 10
8. What position did "Tears on the Telephone" reach in the U.K. Pop charts? Hint


Question 9 of 10
9. "Comme d'Habitude" was translated into English and became which famous song? Hint


Question 10 of 10
10. What are the names of Claude's two sons? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Claude Francois born?

Answer: Egypt

Claude was born in Egypt as his father worked there on the Suez Canal.
They moved to France in 1956. Another famous singer in France was Dalida, like Claude she was born in Egypt of Italian parents.
2. When was Claude born?

Answer: 1st February 1939

Claude was quite a big baby, in fact his mother was told she might be expecting twins.
3. Claude played several musical instruments, what was his favourite?

Answer: Drums

Claude loved playing the drums, but his father wanted him to learn a proper instrument, Claude was promised a dog if he learned the violin, as he wanted a dog very much he learned it very quickly, and very good he was too.
4. Where was Claude's only concert in the United Kingdom held?

Answer: Royal Albert Hall England

The concert was on January 16th 1978 only two months before he died.
More than 6,000 people attended the concert, and it was the first time a French singer had filled the Albert Hall.
Also performing with him were his dancers "The Clodettes" they were very famous, one of the ex-Clodettes called Prisca, has a dance school and teaches children Claude's routines.
5. What is Claude's full name?

Answer: Claude Marie Antoine Francois

Claude's father wanted him to be called Antoine, as all the male members of his family had names beginning with the letter A, but his mother Chouffa insisted on Claude.
6. Claude presented the programme "Avec Le Coeur", who did he present it with?

Answer: Michel Drucker

The famous French television presenter Michel Drucker was a great friend of Claude's. Claude was to have recorded the show "Rendezvous de Dimanche" a Christmas special with Michel, but sadly this never happened as Claude died that day, on March 11th 1978.
7. Did Claude Francois ever marry?

Answer: Yes

Claude married an English woman called Janet Woollacott, she was a dancer. She left Claude for another famous French singing star called Gilbert Becaud.
8. What position did "Tears on the Telephone" reach in the U.K. Pop charts?

Answer: 35

This song was originally released in France, it was called "Le telephone pleure". It was a massive hit, and sold around 2 million records.
9. "Comme d'Habitude" was translated into English and became which famous song?

Answer: My Way

By Gilles Thibault (1927-2000), Claude Francois (1939-1978), and Jacques Revaux (b. 1945), English lyrics by Paul Anka (b.1941), Published in 1967. Originally written in French as "Comme d'Habitude" ("As Usual"). The song first appeared on the 1969 Sinatra album, "My Way".
This song has been recorded by hundreds of singers.
These include Elvis Presley, the Sex Pistols, and of course Frank Sinatra.
The original song 'Comme d'Habitude is still played a lot in France, and another famous French singer Michel Sardou includes it in his concerts.
10. What are the names of Claude's two sons?

Answer: Claude and Mark

Claude had two sons Claude Junior and Marc, their mother is Isabelle.
Claude Junior now runs Claude's record company "Fleche"
Source: Author nolia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us