FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Elton John Lyric Attack 2
Quiz about Elton John Lyric Attack 2

Elton John Lyric Attack! #2 Trivia Quiz


My second Elton John quiz. Slightly different from the first.

A multiple-choice quiz by snotele. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. John, Elton
  8. »
  9. Elton John Lyrics

Author
snotele
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
263,033
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
467
- -
Question 1 of 10
1. "But what I'm told is never for certain." What song does this line come from? Hint


Question 2 of 10
2. What's the missing word? "Another glimpse of the ... across the water"

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. "Burn Down The Misson" was on the 'Tumbleweed Connection' album released in 1971.


Question 4 of 10
4. What word is missing in this song title? "Captain Fantastic and the ... Dirt Cowboy?"

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. In the song "The Captain and The Kid," who is the captain and who is the kid? Hint


Question 6 of 10
6. In 1987 one album by Elton John was released. It was a live album. What was its name? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these songs appeared on the 2001 album 'Songs From The West Coast'? Hint


Question 8 of 10
8. What album was withdrawn and renamed 'Chartbusters Go Pop?' Hint


Question 9 of 10
9. Name the 1994 movie Elton John provided music to, together with Tim Rice.

Answer: (Three Words)
Question 10 of 10
10. Finally, what song does this line come from? "You're all I've ever needed,
Baby you're the one."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "But what I'm told is never for certain." What song does this line come from?

Answer: Take Me To The Pilot

"Well I know he's not old
And I'm told he's a virgin
For he may be she
But what I'm told is never for certain"

This is from the self entitled 'Elton John' album released in 1970.
2. What's the missing word? "Another glimpse of the ... across the water"

Answer: madman

"We'll come again next Thursday afternoon
The in-laws hope they'll see you very soon
But is it in your conscience that you're after
Another glimpse of the madman across the water"

"Madman Across the Water" is also the name of the album from which the song is taken. More lyrics from Bernie Taupin.
3. "Burn Down The Misson" was on the 'Tumbleweed Connection' album released in 1971.

Answer: False

It was actually released one year earlier, in 1970. The song is found on the 'Tumbleweed Connection' album.
4. What word is missing in this song title? "Captain Fantastic and the ... Dirt Cowboy?"

Answer: brown

This was not just a song title, but the name of Elton John and Bernie Taupin's first biographical album released in 1975.
5. In the song "The Captain and The Kid," who is the captain and who is the kid?

Answer: Elton John and Bernie Taupin

The Captain, a.k.a Captain Fantastic, is Elton John. The Kid is Bernie Taupin. Nigel Olssen is the drummer, Davey Johnstone is the lead guitarist and John Mahon is the percussionist.
6. In 1987 one album by Elton John was released. It was a live album. What was its name?

Answer: Live In Australia With The Melbourne Symphony Orchestra

The album was 'Live In Australia With The Melbourne Symphony Orchestra.'
'11-17-70' was released in 1971 after a concert in 1970, hence the album's name, and 'One Night Only' was a concert in 2000.
7. Which of these songs appeared on the 2001 album 'Songs From The West Coast'?

Answer: This Train Don't Stop There Anymore

"Live Like Horses" was from 'The Big Picture' - 1997. "Old '67" is from 'The Captain and The Kid' - 2006. "Turn The Lights Out When You Leave" is from 'Peachtree Road' - 2004.
8. What album was withdrawn and renamed 'Chartbusters Go Pop?'

Answer: Reg Dwight's Piano Goes Pop

'Reg Dwight's Piano Goes Pop' is referring to himself. Elton John's birth name is Reginald Dwight. This album was originally released in 1994.
9. Name the 1994 movie Elton John provided music to, together with Tim Rice.

Answer: The Lion King

The soundtrack to the movie contains both the cast versions and Elton John's versions of many of the songs in the movie. Tim Rice and Elton John worked together again on the movie 'The Road To El Dorado.'
10. Finally, what song does this line come from? "You're all I've ever needed, Baby you're the one."

Answer: The One

"The One" is a beautiful song. All the songs here are from the 1992 album 'The One.'
Source: Author snotele

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us