FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Gotta Run
Quiz about Gotta Run

Gotta Run Trivia Quiz


These songs from the 60s and 70s all have the words "run" or "running" in the title. See how many you remember.

A multiple-choice quiz by fredsixties. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Daily Life in Songs
  8. »
  9. Walking and Running in Songs

Author
fredsixties
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1275
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. This is a 1977 tune sung by Jackson Browne. Which one is it? Hint


Question 2 of 10
2. Paul McCartney and his group had this 'running' 1974 hit. Name it. Hint


Question 3 of 10
3. This song was a minor hit for The Four Seasons. Who did they want to "Come Running"? Hint


Question 4 of 10
4. The BeeGees wanted you the run in the fall of 1972. "Run to" whom? Hint


Question 5 of 10
5. Creedence Clearwater Revival wanted you to run through somewhere in 1970. Where were you to run? Hint


Question 6 of 10
6. A song by the British rock band Sweet fits the category of this quiz. What song am I looking for now? Hint


Question 7 of 10
7. This entry into the quiz was a hit by two different artists in two different decades. It was done by the Rascals in 1966, and again by Pat Benatar in 1980. What's the song? Hint


Question 8 of 10
8. Martha Reeves had you running in 1965. Where were you running? Hint


Question 9 of 10
9. The Beatles entry in this quiz is off the "Rubber Soul" album from 1965. What song is this one? Hint


Question 10 of 10
10. The Eagles wrote and sang, "Who can go the distance? We'll find out in ...." Finish the lyric. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Guest 66: 5/10
Feb 26 2024 : Guest 108: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This is a 1977 tune sung by Jackson Browne. Which one is it?

Answer: Running On Empty

"Running On Empty" was the title track on the 1977 Jackson Browne album of the same name. Its theme is that of a musician's life on the road. It peaked at number 11 on the Billboard U.S. charts in May of 1978.
2. Paul McCartney and his group had this 'running' 1974 hit. Name it.

Answer: Band On The Run

"Band On The Run" was the title track from McCartney and Wings 1974 smash album of the same name. The song was a number one hit on the U.S. Billboard charts in June of 1974.
3. This song was a minor hit for The Four Seasons. Who did they want to "Come Running"?

Answer: Girl

"Girl Come Running" was a 1965 release by the group which didn't do as well as some of their prior hits. It was an original song, co-written by group member Bob Gaudio, and producer Bob Crewe. It could only muster a peak ranking of number 30 on the Billboard charts.
4. The BeeGees wanted you the run in the fall of 1972. "Run to" whom?

Answer: Me

"Run To Me" was a very successful single for the BeeGees in 1972. It was off the "To Whom It May Concern" album and reached number 16 in the U.S, as well as becoming a number nine hit in the U.K.
5. Creedence Clearwater Revival wanted you to run through somewhere in 1970. Where were you to run?

Answer: Through The Jungle

"Run Through The Jungle" was off their majorly successful "Cosmo's Factory" album which was probably their biggest album ever. It contained the hits "Looking Out My Back Door", "Travelin' Band", and "Up Around The Bend", as well as the aforementioned "Run Through The Jungle" which was released as the flip-side to "Up Around The Bend".

The double sided release went to number four on the Billboard charts.
6. A song by the British rock band Sweet fits the category of this quiz. What song am I looking for now?

Answer: Fox On The Run

This song, which allegedly dealt with groupies, was actually recorded twice, first in 1974, and then completely re-recorded again in 1975. The 1975 song was the one that busted the charts and became a worldwide hit for this British hardrock/metal band.

The song went number two in the U.K, number five in the U.S., number two in both Norway and The Netherlands, and number one in Germany and Australia.
7. This entry into the quiz was a hit by two different artists in two different decades. It was done by the Rascals in 1966, and again by Pat Benatar in 1980. What's the song?

Answer: You Better Run

This was the 2nd top 20 hit for The Rascals in the spring of 1966. It reached number 20 on the Billboard charts, and was a follow up to the number one hit "Good Lovin". Benatar's version, released in 1980, didn't do nearly as well, only reaching number 42 in the U.S.
8. Martha Reeves had you running in 1965. Where were you running?

Answer: Nowhere

"Nowhere To Run" shot up the charts in 1965 and peaked at number eight on the U.S. pop charts, as well as number 26 in the U.K. and number 11 on the Black Singles charts. It is generally recognized as one of Martha and the Vandellas' signature songs along with "Dancing In The Street" and "Heat Wave". Something unusual about this song.

When it was recorded the percussion section consisted of tambourines, drums, and snow chains, which gave the background its unique sound.
9. The Beatles entry in this quiz is off the "Rubber Soul" album from 1965. What song is this one?

Answer: Run For Your Life

Although never released as a single, this is a well known tune from the "Rubber Soul" album, and was written by John Lennon. The eerie lyrics "I'd rather see you dead little girl than to be with another man" reflected on Lennon's take on male-female relationships at the time. Allegedly, Lennon said it was his least favorite Beatles song, and he actually regretted writing it.
10. The Eagles wrote and sang, "Who can go the distance? We'll find out in ...." Finish the lyric.

Answer: The Long Run

The title track from "The Long Run" album which was released in 1979, the song was the second single from the album, following "Heartache Tonight". The song itself reached number eight on the Billboard charts. It was written by the dynamic combo of Glenn Frey and Don Henley.
Source: Author fredsixties

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us