FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ten Walking Songs
Quiz about Ten Walking Songs

Ten Walking Songs Trivia Quiz


All these songs have "Walking" or "Walkin'" in the title. See if you can "Walk" though them without missing a step! Simply match the song and the artist. Good Luck.

A matching quiz by Alba66. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Daily Life in Songs
  8. »
  9. Walking and Running in Songs

Author
Alba66
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
382,925
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
998
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Walking in Memphis"  
  Toby Keith
2. "I'm Walkin'"  
  Fats Domino
3. "Walking in the Sunshine"  
  Roger Miller
4. "Dream Walking"  
  Patsy Cline
5. "Walking the Blues"  
  Marc Cohn
6. "Walking to New Orleans"  
  Rufus Thomas
7. "Walking the Dog"  
  The Ronettes
8. "Walking In The Rain"   
  Craig David
9. "Walkin' After Midnight"  
  Johnny Cash
10. "Walking Away"   
  Fats Domino





Select each answer

1. "Walking in Memphis"
2. "I'm Walkin'"
3. "Walking in the Sunshine"
4. "Dream Walking"
5. "Walking the Blues"
6. "Walking to New Orleans"
7. "Walking the Dog"
8. "Walking In The Rain"
9. "Walkin' After Midnight"
10. "Walking Away"

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Walking in Memphis"

Answer: Marc Cohn

Marc Cohn's song is from his self titled album released in 1991. The song has been remade by Cher and Lonestar and, in 1991, reached number 13 on the Billboard Hot 100.
2. "I'm Walkin'"

Answer: Fats Domino

"I'm Walkin" dates back to 1957. The song was written by Fats Domino, together with Dave Bartholomew. The "B" side of the single was "I'm in the Mood for Love".
3. "Walking in the Sunshine"

Answer: Roger Miller

Roger Mille wrote the song "Walking in the Sunshine" (again spelling it "Walkin in the Sunshine". A lifelong cigarette smoker, Roger Miller died of lung and throat cancer in 1992, at age 56.
4. "Dream Walking"

Answer: Toby Keith

Released June 24, 1997, is the title track of the fourth studio album by Toby Keith. Besides being a country music singer, and a songwriter, Keith is also an actor and a record producer.
5. "Walking the Blues"

Answer: Johnny Cash

Johnny Cash wrote the song "Walking the Blues" together with R. Lunn. It was recorded on August 8, 1958, in Nashville, TN. The first lines are:

"Old Apache squaw how many long lean years you saw
How many bitter winter nights shiverin' in a cold teepee shiverin' in a cold teepee".
6. "Walking to New Orleans"

Answer: Fats Domino

"Walking to New Orleans" was written in 1960 by Bobby Charles for his friend Fats Domino who recorded it in June of the same year. The song was very popular and sold over 2,000,000 copies.
7. "Walking the Dog"

Answer: Rufus Thomas

"Walking the Dog" was Rufus Thomas' signature hit. It was from his album of the same name, released in September 1963. Aerosmith, John Cale, Roger Daltrey, Green Day, Hans Theessink, the Flamin' Groovies, the Kingsmen, the Sonics, Ace Cannon, Jackie Shane, the Trashmen, Luv'd Ones, Bob Paisley and the Southern Grass and Ratt and more artists also recorded the song.
8. "Walking In The Rain"

Answer: The Ronettes

"Walking In The Rain" was written by Barry Mann, Phil Spector, and Cynthia Weil, and was originally released in 1964 by The Ronettes.
9. "Walkin' After Midnight"

Answer: Patsy Cline

"Walkin' After Midnight" was written by Alan Block and Donn Hecht and recorded by Patsy Cline in 1957. "Walkin' After Midnight" was Patsy Cline's first major hit single; it reached the second place on the Billboard country music chart.
10. "Walking Away"

Answer: Craig David

Craig David is am English singer who had a hit with "Walking Away", written by David and Mark Hill. The song was released 31 October 2000 and is from the album "Born to Do It".
Source: Author Alba66

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Walking on a Cloud Easier
2. Walking To The Beat Easier
3. Just Walkin' in a Song... Easier
4. Run to You Easier
5. Songs About Walking Average
6. "Wok This Way" Revisited Average
7. Gotta Run Average
8. Take A "Walk" Average
9. Christopher Walkin' Average
10. Walk This Way Average
11. Stepping up the Charts Average
12. Walking & Running Through The '60s Vol.1 Average

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us