FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Wok This Way Revisited
Quiz about Wok This Way Revisited

"Wok This Way" Revisited Trivia Quiz


My first quiz titled "Wok this Way" was actually about the cooking instrument. This time, I'm adding a twist; the word "wok" is inserted into song lyrics to replace a homonym for "wok." Here's hoping you have lots of pun!

A multiple-choice quiz by bigtim64. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Daily Life in Songs
  8. »
  9. Walking and Running in Songs

Author
bigtim64
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,754
Updated
Mar 05 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
369
- -
Question 1 of 10
1. I didn't know there was supposed to be a difference in cooking techniques from one gender to another, but which "Jersey Boys" told us in 1963 to "Wok Like a Man"? Hint


Question 2 of 10
2. Apparently late-night Asian-style cooking was popular in the 50's. What American country singer told us in 1957 that he/she liked to go "Wokkin' After Midnight"? Hint


Question 3 of 10
3. The author of this quiz does not condone using a wok while in motion, but what 1980 Queen song begins with the lyric "(Let's go!) Steve woks warily down the street with his brim pulled way down low"? Hint


Question 4 of 10
4. The title of this song implies that we're about to get some instructions on proper wok usage, but the song itself seems to just be about girls. Who told us to "Wok This Way" in 1975? Hint


Question 5 of 10
5. I wasn't aware that Asian cooking techniques were this popular in the American south. Who sang about "Wokking in Memphis" in 1991? Hint


Question 6 of 10
6. Not that wearing someone else's footwear will have any effect on the quality of the food being prepared, but what band suggested in 1993 that the listener try "Wokking in My Shoes"? Hint


Question 7 of 10
7. Sometimes people just give up and leave the kitchen (Author's Note: for safety reasons, we advise removing the pan from its heat source before leaving it unattended). What band in 1971 observed "Seems to me, you just turn your pretty head and wok away"? Hint


Question 8 of 10
8. This song must be a fantasy because there isn't any oxygen in space to feed the fire for cooking. What band sang about "Wokking on the Moon" in 1979? Hint


Question 9 of 10
9. Indoors seems like a logical place for cooking in general. What group encouraged us all to "Wok Right In" in 1962? Hint


Question 10 of 10
10. They'll make fashion accessories for any occasion these days! Who told us in 1966 that "These Boots are Made for Wokkin'"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I didn't know there was supposed to be a difference in cooking techniques from one gender to another, but which "Jersey Boys" told us in 1963 to "Wok Like a Man"?

Answer: The Four Seasons

According to Wikipedia, "Walk Like a Man" was a #1 hit on the Hot 100 in 1963.
2. Apparently late-night Asian-style cooking was popular in the 50's. What American country singer told us in 1957 that he/she liked to go "Wokkin' After Midnight"?

Answer: Patsy Cline

"Walkin' After Midnight" is from Cline's self-titled album.
3. The author of this quiz does not condone using a wok while in motion, but what 1980 Queen song begins with the lyric "(Let's go!) Steve woks warily down the street with his brim pulled way down low"?

Answer: Another One Bites the Dust

From the 1980 album "The Game." Also the source for one of my favorite Weird Al Yankovic parodies.
4. The title of this song implies that we're about to get some instructions on proper wok usage, but the song itself seems to just be about girls. Who told us to "Wok This Way" in 1975?

Answer: Aerosmith

"Walk This Way" is from Aerosmith's "Toys in the Attic". This song was a hit again in 1986 for Run DMC with Aerosmith recording new tracks for this cover.
5. I wasn't aware that Asian cooking techniques were this popular in the American south. Who sang about "Wokking in Memphis" in 1991?

Answer: Marc Cohn

"Walking in Memphis" from Cohn's self-titled debut album.
6. Not that wearing someone else's footwear will have any effect on the quality of the food being prepared, but what band suggested in 1993 that the listener try "Wokking in My Shoes"?

Answer: Depeche Mode

"Walking in My Shoes" is from their album, titled "Songs of Faith and Devotion"
7. Sometimes people just give up and leave the kitchen (Author's Note: for safety reasons, we advise removing the pan from its heat source before leaving it unattended). What band in 1971 observed "Seems to me, you just turn your pretty head and wok away"?

Answer: The James Gang

"Walk Away" is from the album "Thirds" and features Joe Walsh on guitar and vocals.
8. This song must be a fantasy because there isn't any oxygen in space to feed the fire for cooking. What band sang about "Wokking on the Moon" in 1979?

Answer: The Police

"Walking on the Moon" is from their "Regatta de Blanc" album.
9. Indoors seems like a logical place for cooking in general. What group encouraged us all to "Wok Right In" in 1962?

Answer: The Rooftop Singers

According to Wikipedia, "Walk Right In" was first recorded in 1929 by Gus Cannon's Jug Stompers.
10. They'll make fashion accessories for any occasion these days! Who told us in 1966 that "These Boots are Made for Wokkin'"?

Answer: Nancy Sinatra

"These Boots are Made for Walkin'" was also recorded in 2005 (with additional lyrics) by Jessica Simpson for the "Dukes of Hazzard" soundtrack.
Source: Author bigtim64

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Songs About Walking Average
2. Run to You Easier
3. Just Walkin' in a Song... Easier
4. Walking on a Cloud Easier
5. Take A "Walk" Average
6. Walking To The Beat Easier
7. Gotta Run Average
8. Running Down the Charts Tough
9. Stepping up the Charts Average
10. Walking & Running Through The '60s Vol.2 Average
11. Ten Walking Songs Average
12. Run! Run! Run! Tough

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us