Quiz about Green Day American Idiot
Quiz about Green Day American Idiot

Green Day- American Idiot Trivia Quiz


Match the lyrics with the song from Green Day's album, "American Idiot".

A multiple-choice quiz by ssteph89. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
ssteph89
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
198,134
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
16116
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 138 (10/10), Guest 71 (3/10), Guest 176 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "Up on the boulevard like a zip gun on parade." What song is this line from? Hint

Letterbomb
Boulevard of Broken Dreams
St. Jimmy
Extraordinary Girl

2. "I'm walking down the line that divides me somewhere in my mind." Which song is this line from? Hint

Give Me Novacaine
Holiday
Wake Me Up When September Ends
Boulevard of Broken Dreams

3. "But there's nothing wrong with me, this is how I'm supposed to be." Which song is this line from? Hint

American Idiot
Letterbomb
Jesus of Suburbia
St. Jimmy

4. "This dirty town was burning down in my dreams." Which song is this line from? Hint

Boulevard Of Broken Dreams
Homecoming
She's A Rebel
Are We The Waiting

5. "Now everybody do the propaganda." Which song is this line from? Hint

Are We The Waiting
Homecoming
St. Jimmy
American Idiot

6. "Some days he feels like dying, she gets so sick of crying." Which song is this line from? Hint

Whatsername
She's A Rebel
Extraordinary Girl
Boulevard Of Broken Dreams

7. "Drain the pressure from the swelling, the sensations overwhelming." Which song is this line from? Hint

Extraordinary Girl
Holiday
Are We The Waiting
Give Me Novacaine

8. "I beg to dream and differ from the hollow lies, This is the dawning of the rest of our lives." Which song is this line from? Hint

Holiday
Whatsername
Boulevard of Broken Dreams
Are We The Waiting

9. "...and she's holding on my heart like a hand grenade." Which song is this line from? Hint

She's A Rebel
Give Me Novacaine
Whatsername
Extraordinary Girl

10. "You're not the Jesus of Surburbia,
The St. Jimmy's figment of your Father's rage and your Mother's love,
That's made the idiot America."
Which song is this line from?
Hint

American Idiot
St. Jimmy
Letterbomb
Jesus Of Suburbia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Up on the boulevard like a zip gun on parade." What song is this line from?

Answer: St. Jimmy

This album was written as a rock opera. The song "St Jimmy" is describing one of the characters in this opera.
2. "I'm walking down the line that divides me somewhere in my mind." Which song is this line from?

Answer: Boulevard of Broken Dreams

"Boulevard of Broken Dreams" is the second music video Green Day has made from the "American Idiot" CD.
3. "But there's nothing wrong with me, this is how I'm supposed to be." Which song is this line from?

Answer: Jesus of Suburbia

"Jesus of Suburbia" is a five part song and totals nine minutes.
4. "This dirty town was burning down in my dreams." Which song is this line from?

Answer: Are We The Waiting

This song tells how the "Jesus of Suburbia" starts to lose his mind.
5. "Now everybody do the propaganda." Which song is this line from?

Answer: American Idiot

The album "American Idiot" was released in 2004.
6. "Some days he feels like dying, she gets so sick of crying." Which song is this line from?

Answer: Extraordinary Girl

This song talks about the same girl that is in the songs "She's a Rebel" and "Whatsername".
7. "Drain the pressure from the swelling, the sensations overwhelming." Which song is this line from?

Answer: Give Me Novacaine

Jimmy introduces the Jesus of Suburbia to drugs and this song is about his experience.
8. "I beg to dream and differ from the hollow lies, This is the dawning of the rest of our lives." Which song is this line from?

Answer: Holiday

In an interview with MTV, Billie Joe said that "Holiday" is a prequel to "Boulevard of Broken Dreams".
9. "...and she's holding on my heart like a hand grenade." Which song is this line from?

Answer: She's A Rebel

This is the line that inspired the idea for the cover of "American Idiot".
10. "You're not the Jesus of Surburbia, The St. Jimmy's figment of your Father's rage and your Mother's love, That's made the idiot America." Which song is this line from?

Answer: Letterbomb

Visit Green Day's website at www.greenday.com
Source: Author ssteph89

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 138: 10/10
Jan 27 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 25 2023 : Guest 176: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 76: 5/10
Jan 24 2023 : Guest 151: 10/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 9/10
Jan 19 2023 : Skdnddj: 9/10
Jan 19 2023 : Guest 193: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us