Quiz about The Punks Behind Green Day
Quiz about The Punks Behind Green Day

The Punks Behind Green Day Trivia Quiz


This is a quiz about the boys behind the great music. Have fun testing your knowledge of Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt, and Tre Cool!

A multiple-choice quiz by kiwibrrd33. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
kiwibrrd33
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,931
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5477
Last 3 plays: Guest 71 (3/10), Guest 195 (6/10), Guest 76 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which band member is the only one that uses his real name? Hint

Mike Dirnt
None of them use their real names
Tre Cool
Billie Joe Armstrong

2. Which band member was not one of the members of Green Day's precursor, Sweet Children? Hint

They were all original members
Billie Joe Armstrong
Tre Cool
Mike Dirnt

3. True or False? In the music video for "Walking Contradiction" the members of Green Day did all of their own stunts.

True
False

4. Which of these songs on the "Dookie" cd did Mike write? Hint

Burnout
Basket Case
Emenius Sleepus
When I Come Around

5. What was Green Day's original name? Hint

They were always called Green Day
Berkeley Sun
Purple Gravy
Sweet Children

6. The cover of "Dookie" reflects which band member's belief about dogs? Hint

Tre
Mike
A family friend of Billie Joe
Tre's wife at the time

7. Which of these instruments does Tre Cool play besides drums? Hint

Harmonica
Saxophone
Mandolin
Accordion

8. True or False? Tre has set a world record.

True
False

9. Billie Joe used to have a cat named Zero when he was a kid. How did Zero die? Hint

He got hit by a car
He had a large tumor in his stomach
When his mom wasn't looking, Zero jumped into the washing machine...you can guess the rest from there.
Old age

10. In the little booklet for "Kerplunk", it reads: "In loving memory of Gravy". Who is Gravy? Hint

Mike's cat who died
No one, they just made it up
The nickname of a friend of Tre's in high school who died in a car accident
The blob of gravy that Mike got stuck to the ceiling in his middle school cafeteria


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which band member is the only one that uses his real name?

Answer: Billie Joe Armstrong

Yep, Billie Joe is the only one. Many people assume it's short for something, but it's not.
2. Which band member was not one of the members of Green Day's precursor, Sweet Children?

Answer: Tre Cool

John Kriftmeyer, (aka Al Sobrante) was the original drummer for Sweet Children, which evolved into Green Day. Tre Cool was hired after Joh left the band. "We probably wouldn't have become famous if John had stayed" says Billie Joe.
3. True or False? In the music video for "Walking Contradiction" the members of Green Day did all of their own stunts.

Answer: True

Yes, Billie Joe really did walk across that street with all that traffic, he originally wasn't going to but Tre scared him into it.
4. Which of these songs on the "Dookie" cd did Mike write?

Answer: Emenius Sleepus

All of these other songs were written by Billie Joe, but "Emenius Sleepus" was written by Mike, about when you see a friend after a long time of being apart and they have changed or they haven't done anything with their life.
5. What was Green Day's original name?

Answer: Sweet Children

The name "Green Day" came about when the boys were watching Sesame Street. Ernie mentioned the words "green day" and they thought that was funny. They used it as an inside joke, but decided to use it for the band name. That's why on the original copies of Dookie, there is a picture of Ernie. Unfortunately, Sesame Street threatened to sue so they took it off.
6. The cover of "Dookie" reflects which band member's belief about dogs?

Answer: Mike

Mike has stated in several interviews that he believes dogs will eventually take over the world. The cover was designed depicting his strange but funny belief.
7. Which of these instruments does Tre Cool play besides drums?

Answer: Accordion

The rest of these are instruments that Billie Joe plays in certain songs.
8. True or False? Tre has set a world record.

Answer: True

Yep! Tre is the first person to ever climb the Universal Studios ball in Orlando Florida (their trade mark). While Green Day was being interviewed for the 1998 MTV Music Awards (held in Orlando Florida), Tre just decided that he would climb it. It made for a great and memorable award show moment!
9. Billie Joe used to have a cat named Zero when he was a kid. How did Zero die?

Answer: When his mom wasn't looking, Zero jumped into the washing machine...you can guess the rest from there.

Green Day makes a brief reference to this incident in the song "Deadbeat Holiday". The first two lines are, "Wake up the house's on fire, and the cat's caught in the dryer".
10. In the little booklet for "Kerplunk", it reads: "In loving memory of Gravy". Who is Gravy?

Answer: Mike's cat who died

Tre seems to be the only one without a dead cat :)
Source: Author kiwibrrd33

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 25 2023 : Guest 195: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 7/10
Jan 16 2023 : Guest 91: 8/10
Jan 15 2023 : Guest 50: 7/10
Jan 08 2023 : Guest 72: 7/10
Jan 08 2023 : Guest 98: 9/10
Dec 31 2022 : Guest 82: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 172: 0/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us