Quiz about Green Day Lyrics for Green Day Fans
Quiz about Green Day Lyrics for Green Day Fans

Green Day Lyrics for Green Day Fans Quiz


Are you a Green Day "Nimrod"? Or are you just an "Idiot"? Take the quiz to see how well you know Green Day lyrics, from all albums!

A multiple-choice quiz by cupcake94. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
cupcake94
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,593
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
877
Last 3 plays: Guest 71 (3/10), Guest 67 (5/10), Guest 82 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Can you complete this line from a popular Green Day song:
"I walk this empty street, on the __________"?
Hint

streets of shame
boulevard of broken dreams
East 12th Street
lanes of paradise

2. "I got a fever, a _______." Can you fill in the blank to this Green Day song? Hint

Nuclear bomb
Really bad disease
Non-believer
Problem

3. "There's a boy who fogs his world and now he's getting lazy,
There's no motivation and frustration makes him crazy."
Who is Billie Joe Armstrong singing about in this song?
Hint

None of these
Jesus Of Suburbia
St. Jimmy
Christian

4. Can you complete the line from this Green Day song:
"It's comedy and tragedy, it's..."?
Hint

Jesus of Suburbia
The class of '13
You, my dear
St. Jimmy

5. "It makes me wonder when I come to be that age." Which Green Day song from the early 90s are these lyrics from? Hint

80
Road To Acceptance
16
None of these

6. "What's the difference between you and me?
I do what I want, and you do _____"
Fill in the blank to this Green Day song from 1997.
Hint

What you're told
What you must
What they make you do
What you can

7. Which of the following lyrics is NOT from the song "When I come around" by Green Day? Hint

"I'm a loser and a user"
"I hope I won't be there in the end if you come around"
"So go do what you like"
"As you sit around feeling sorry for yourself"

8. "Princess in a schoolgirl's dream". Who is Billie Joe Armstrong thinking about in this Green Day song? Hint

The judge's daughter
Gloria
His wife
Whatsername

9. "Waste with me into nothing
Well now you're stuck with me"
Which Green Day song is this line from?
Hint

Stuck With Me
Do Da Da
Android
Geek Stink Breath

10. Fill in the missing lyrics to this Green Day song: "Today's the ___________. The night of the living dead is on its way." Hint

First day of the rest of our lives
Macy's Day parade
The end of the war
The Static Age


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Can you complete this line from a popular Green Day song: "I walk this empty street, on the __________"?

Answer: boulevard of broken dreams

"Boulevard of Broken Dreams" is the second single from the album "American Idiot" (2004). The video was directed by Samuel Bayer, who also directed "American Idiot", "Holiday", "Jesus of Suburbia" and "Wake Me Up When September Ends".
2. "I got a fever, a _______." Can you fill in the blank to this Green Day song?

Answer: Non-believer

These lyrics are from the song "Peacemaker" from the album "21st Century Breakdown" (2009). 21st Century Breakdown won the Grammy award for "Best Rock Album" in 2010.
3. "There's a boy who fogs his world and now he's getting lazy, There's no motivation and frustration makes him crazy." Who is Billie Joe Armstrong singing about in this song?

Answer: None of these

This is from the song "Who wrote Holden Caulfield" off the album "Kerplunk!" (1992). Holden Caulfield is a character from the book "The Catcher in the Rye". The song describes Holden, and how Billie sees him.
4. Can you complete the line from this Green Day song: "It's comedy and tragedy, it's..."?

Answer: St. Jimmy

"It's comedy and tragedy, it's St. Jimmy. And that's my name!"
From the song "St. Jimmy" off the album "American Idiot" (2004).

"...and don't wear it out!"
5. "It makes me wonder when I come to be that age." Which Green Day song from the early 90s are these lyrics from?

Answer: None of these

It's from the song "Android" off "Kerplunk!" (1992) The song is about being afraid of growing older, and being anxious about how life will turn out.
6. "What's the difference between you and me? I do what I want, and you do _____" Fill in the blank to this Green Day song from 1997.

Answer: What you're told

From the song "Reject" off the album "Nimrod" (1997).
"This song is about when a kid's mother wrote to Billie Joe complaining about the content on "Insomniac", which her son had received from his grandma for his birthday. Billie wrote a letter back to her and "Reject" is based on his letter."
Source: greendayauthority.com
7. Which of the following lyrics is NOT from the song "When I come around" by Green Day?

Answer: "I hope I won't be there in the end if you come around"

These lyrics are from "In The End". Both of these songs are from the album "Dookie" (1994).
Fun Fact: The video for "When I Come Around" features Jason White, a friend of the band who went on to become their second guitarist for live shows. He is the guy kissing his girlfriend on the bonnet of a car.
8. "Princess in a schoolgirl's dream". Who is Billie Joe Armstrong thinking about in this Green Day song?

Answer: The judge's daughter

The song "The Judge's Daughter" is off the album "1039/Smoothed Out Slappy Hours" (1991). "1039/Smoothed Out Slappy Hours" is Green Day's first album, which is a compilation of their EPs "1,000 Hours" and "Slappy", and their LP "39/Smooth".
9. "Waste with me into nothing Well now you're stuck with me" Which Green Day song is this line from?

Answer: Do Da Da

The song "Do Da Da" is from the album "Shenanigans" (2002).
The song was originally called "Stuck With Me" and the song, "Stuck With Me" (from the album "Insomniac" (1995)), was called "Do Da Da". However, there was an error on the computer, and the song from Insomniac was renamed "Stuck With Me". Fun fact!
10. Fill in the missing lyrics to this Green Day song: "Today's the ___________. The night of the living dead is on its way."

Answer: Macy's Day parade

The song "Macy's Day Parade" is off the album "Warning" (2000).
As Billie Joe Armstrong puts it:
"It's sort of about the lies and deceptions that you have growing up and how you have to find your own way around."
Source: songfacts.com
Source: Author cupcake94

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 71: 3/10
Jan 26 2023 : Guest 67: 5/10
Jan 14 2023 : Guest 82: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 10/10
Dec 27 2022 : skinnymelon: 2/10
Dec 15 2022 : Guest 171: 7/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 09 2022 : G0atMan182: 10/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us