Quiz about Green Day21st Century Breakdown
Quiz about Green Day21st Century Breakdown

Green Day-21st Century Breakdown Quiz


This is my first quiz. I hope you enjoy it. This quiz is about the album "21st Century Breakdown".

A multiple-choice quiz by baddog2086. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
baddog2086
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,198
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1790
Last 3 plays: Guest 71 (4/10), Guest 68 (10/10), Guest 159 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song starts off "I text a postcard, sent to you, did it go through"? Hint

Know Your Enemy
Peacemaker
The Static Age
Last Night On Earth

2. "Horseshoes And Handgrenades" includes the lyrics:
"Want you to slap me around
Want you to knock me out
Well you missed me, kissed me
Now you you better kick me down".

True
False

3. Does "Peacemaker" have these lyrics:
"Don't test me
Second guess me
Protest me, you will disappear"?

Yes
No

4. What song ends with "sing us a song for me"? Hint

See The Light
Song Of The Century
Murder City
21 Guns

5. What lyrics do the song "Last of the American Girls" NOT include? Hint

She puts her makeup on
She is one of a kind
She won't cooperate
She smashed her knuckles into winter

6. There are only three ACTs on the album.

True
False

7. How many parts does the song "American Eulogy" have? Hint

six
four
two
one

8. What two songs start off with the same or similar guitar part? Hint

"Before The Lobotomy" and "21 Guns"
"Know Your Enemy" and "Horseshoes And Handgrenades"
"21st Century Breakdown" and "See The Light"
"American Eulogy" and "Last Night On Earth"

9. Who is the first Green Day member to come in on "Know Your Enemy"? Hint

Billie Joe Armstrong
Mike Dirnt
Slash
Tre Cool

10. The last song on "ACT II: Charlatans And Saints" is "Restless Heart Syndrome".

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song starts off "I text a postcard, sent to you, did it go through"?

Answer: Last Night On Earth

"Last Night On Earth" was the song. It is in "ACT I: Heroes And Cons".
2. "Horseshoes And Handgrenades" includes the lyrics: "Want you to slap me around Want you to knock me out Well you missed me, kissed me Now you you better kick me down".

Answer: true

"Horseshoes And Handgrenades" is featured in "ACT III: Horseshoes And Handgrenades".
3. Does "Peacemaker" have these lyrics: "Don't test me Second guess me Protest me, you will disappear"?

Answer: no

These lyrics are in "East Jesus Nowhere".
4. What song ends with "sing us a song for me"?

Answer: Song Of The Century

"Song Of The Century" is the first song on the album. It is also the shortest song on it too.
5. What lyrics do the song "Last of the American Girls" NOT include?

Answer: She smashed her knuckles into winter

"She smashed her knuckles into winter" comes off of "!Viva La Gloria!".
6. There are only three ACTs on the album.

Answer: true

The ACTs include "ACT I: Heroes And Cons", "ACT II: Charlatans And Saints", and "ACT III: Horseshoes And Handgrenades".
7. How many parts does the song "American Eulogy" have?

Answer: two

"Mass Hysteria" is the first part and "Modern World" is the second.
8. What two songs start off with the same or similar guitar part?

Answer: "21st Century Breakdown" and "See The Light"

"21st Century Breakdown" and "See The Light" sound similar for the first guitar notes.
9. Who is the first Green Day member to come in on "Know Your Enemy"?

Answer: Tre Cool

The drums start out on "Know Your Enemy". Since the drummer of Green Day is Tre Cool, he starts the song.
10. The last song on "ACT II: Charlatans And Saints" is "Restless Heart Syndrome".

Answer: true

"Restless Heart Syndrome" is the 13th song of "21st Century Breakdown".
Source: Author baddog2086

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 71: 4/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 10/10
Dec 19 2022 : Guest 159: 9/10
Dec 16 2022 : Guest 174: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 09 2022 : G0atMan182: 9/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us