Quiz about Im Having a Green Day
Quiz about Im Having a Green Day

I'm Having a Green Day Trivia Quiz


Hi! This is my first ever quiz and it's on one of my favourite bands. Some of the questions might be a bit difficult if you're not as big a Green Day fan as I am but I hope you enjoy it anyway.

A multiple-choice quiz by beee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
beee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,549
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
5618
Last 3 plays: Guest 71 (1/10), Guest 76 (6/10), Guest 68 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What do the bands 'Pinhead Gunpowder' and 'Green Day' have in common? Hint

Both bands released an album with the same name
Nothing
Billie Joe Armstrong is a member of both bands
It's the same band, they just changed the name

2. In which year was the Green Day album 'Warning' released? Hint

1997
1991
2004
2000

3. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt and Tre Cool all have children.

True
False

4. What are the missing words in the following Green Day lyric? "Well I've got some _____ lying on my bedroom floor". Hint

old love letters
cuddly toys
scattered pictures
cans of lager

5. What was the band Green Day originally called? Hint

J.A.R
Sweet Children
They've always been called Green Day
Blue Day

6. Green Day have released an album called '2,000 Light Years Away'.

True
False

7. What is drummer Tre Cool's given name? Hint

That is his real name
Frank Edwin Wright III
Marvin Lee Aday
John Kiffmeyer

8. In what year was the Green Day single 'Good Riddance (Time of Your Life)' released in the US? Hint

1993
1995
1997
1999

9. On which of Green Day's albums would you find a song containing the line "Another sentimental argument and bitter love'? Hint

Nimrod
Shenanigans
Warning
American Idiot

10. How many drummers had been in the band Green Day by the time they recorded the album 'American Idiot'? Hint

3
5
2
4


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What do the bands 'Pinhead Gunpowder' and 'Green Day' have in common?

Answer: Billie Joe Armstrong is a member of both bands

The line up of Pinhead Gunpowder consists of members of four other bands. Apart from Billie Joe the members are: Bill Schneider from Monsular, Jason White from Chino Horde and Aaron Cometbus from Crimpshrine.
2. In which year was the Green Day album 'Warning' released?

Answer: 2000

The band released albums in all of those years: 'Kerplunk' in 1991, 'Nimrod' in 1997 and 'American Idiot' in 2004.
3. Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt and Tre Cool all have children.

Answer: True

Billie Joe's two sons are Joseph Marciano and Jakob Danger, Tre Cool also has two children, Ramona and Frankito and Mike has a daughter named Estelle Desiree.
4. What are the missing words in the following Green Day lyric? "Well I've got some _____ lying on my bedroom floor".

Answer: scattered pictures

It's a line from a song called 'Scattered' which appears on the 'Nimrod' album.
5. What was the band Green Day originally called?

Answer: Sweet Children

The first album the band recorded was '1,000 Hours' In early 1989. They were still called Sweet Children then but by the time it came out in April 1989 they had changed their name to Green Day. This all happened before Tre Cool joined the band. Tre was in The Lookouts until the Summer of 1990 and joined Green Day in November 1990.

'J.A.R' is actually the title of one of Green Day's songs.
6. Green Day have released an album called '2,000 Light Years Away'.

Answer: False

'2,000 Light Years Away' is actually a song by the band. It appears on the album 'Kerplunk.'
7. What is drummer Tre Cool's given name?

Answer: Frank Edwin Wright III

Marvin Lee Aday is Meatloaf's real name and John Kiffmeyer was the drummer before Tre Cool took over, back when the band was called Sweet Children.
8. In what year was the Green Day single 'Good Riddance (Time of Your Life)' released in the US?

Answer: 1997

Though "Good Riddance" was also the B-side to the German import version of "Brain Stew/Jaded" in 1995, it was released as a single in the US in 1997. It appears on the album 'Nimrod' and is probably the band's best known song.
9. On which of Green Day's albums would you find a song containing the line "Another sentimental argument and bitter love'?

Answer: Nimrod

The song is 'Worry Rock'.
10. How many drummers had been in the band Green Day by the time they recorded the album 'American Idiot'?

Answer: 3

After Al Sobrante left the band Dave EC played with them for 2 weeks. He didn't play on any of the albums though.
Source: Author beee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 71: 1/10
Jan 19 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 7/10
Jan 08 2023 : Guest 72: 8/10
Jan 08 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 02 2023 : Guest 172: 9/10
Dec 30 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 25 2022 : Guest 90: 7/10
Dec 22 2022 : Guest 172: 0/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us