Quiz about Green Day Nimrod Lyrics
Quiz about Green Day Nimrod Lyrics

Green Day "Nimrod" Lyrics Trivia Quiz


I am a huge Green Day fan and their album "Nimrod" is one of my favorites. Let's see if you know the lyrics as well as I do. Enjoy!

A multiple-choice quiz by msblack12. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
msblack12
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,054
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2916
Last 3 plays: Guest 71 (0/10), Guest 68 (10/10), Guest 98 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the song these lyrics belong to..."Choreographed and lack of passion. Prototypes of what we were." Hint

Hitchin' a Ride
Redundant
Reject
Good Riddance (Time of Your Life)

2. What is the next word of this Green Day song ("Time of Your Life"): "So take the photographs and still frames in your ______." Hint

mind
brain
head
heart

3. Who wrote the lyrics to "Hitchin' a Ride"? Hint

Green Day
Tre Cool
Billie Joe
Mike Dirnt

4. Name the song these lyrics belong to..."Broke my engagement with myself. Perfect picture of bad health, another notch scratched on my belt." Hint

Uptight
Walking Alone
Worry Rock
Nice Guys Finish Last

5. Which song is not on the album "Nimrod"? Hint

Waiting
Haushinka
Reject
Prosthetic Head

6. What is the next word of this Green Day song? ("Scattered"): "I've got some scattered pictures lying on my bedroom floor. Reminds me of the times we ______." Hint

had
shared
experienced
played

7. What is the first line of the song "The Grouch"? Hint

I was a young boy that had big plans
I had a young and optimistic point of view
I drank a six pack of apathy
I don't have fun and i hate everything

8. The song "All the Time" starts out with what three words? Hint

I need it
New Year's Resolution
Promises, stupid promises
All the time

9. In the song "King for a Day", how old does Billie Joe say he started at? Hint

10
4
15
6

10. What year was the album "Nimrod" released? Hint

2002
1994
1997
2000


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the song these lyrics belong to..."Choreographed and lack of passion. Prototypes of what we were."

Answer: Redundant

Besides the guitar, Billie Joe also plays the harmonica, mandolin, drums, and the piano.
2. What is the next word of this Green Day song ("Time of Your Life"): "So take the photographs and still frames in your ______."

Answer: mind

"So take the photographs and still frames in your mind. Hang it on a shelf of good health and good time..."
3. Who wrote the lyrics to "Hitchin' a Ride"?

Answer: Billie Joe

Billie Joe wrote every song on the album "Nimrod." The music was written by all three band members: Billie Joe, Mike Dirnt, and Tre Cool.
4. Name the song these lyrics belong to..."Broke my engagement with myself. Perfect picture of bad health, another notch scratched on my belt."

Answer: Uptight

If you look closely on the album "Nimrod", you can see that all the words that are scratched out in the entire booklet simply say "Delete This. Delete This. Delete This. Delete This." over and over again.
5. Which song is not on the album "Nimrod"?

Answer: Waiting

"The Grouch", "Haushinka", and "Prosthetic Head" are all songs from "Nimrod" whereas "Waiting" is off Green Day's album "Warning".
6. What is the next word of this Green Day song? ("Scattered"): "I've got some scattered pictures lying on my bedroom floor. Reminds me of the times we ______."

Answer: shared

"I've got some scattered pictures lying on my bedroom floor. Reminds me of times we shared. Makes me wish that you were here..."
7. What is the first line of the song "The Grouch"?

Answer: I was a young boy that had big plans

The other three incorrect lines are lyrics in the song, but not the first line.
8. The song "All the Time" starts out with what three words?

Answer: All the time

The first line goes "All the time, everytime I need it."
9. In the song "King for a Day", how old does Billie Joe say he started at?

Answer: 4

The song begins "Started at the age of 4. My mother went to the grocery store..."
10. What year was the album "Nimrod" released?

Answer: 1997

The album "Dookie" was released in '94, "Nimrod" was released in '97, "Warning" was released in 2000, "Shenanigans" was released in 2002, and "American Idiot" was released in 2004
Source: Author msblack12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 71: 0/10
Jan 13 2023 : Guest 68: 10/10
Jan 08 2023 : Guest 98: 9/10
Dec 22 2022 : SeverinaStar: 10/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 10/10
Dec 12 2022 : Guest 145: 8/10
Dec 09 2022 : G0atMan182: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us