Quiz about Nimrod
Quiz about Nimrod

Nimrod Trivia Quiz


This is a quiz about the album "Nimrod". It`ll be easy, if you own the CD. :)

A multiple-choice quiz by psychomonkey. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Green Day

Author
psychomonkey
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,619
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2285
Last 3 plays: Guest 68 (7/10), Guest 98 (7/10), Guest 211 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What song is this from? "What comes around is comin' back and haunting you." Hint

Take Back
Platypus (I Hate You)
All the Time
The Grouch

2. What song has the line "Another sentimental argument and bitter love"? Hint

Nice Guys Finish Last
Worry Rock
Take Back
Reject

3. What year was "Nimrod" released? Hint

1996
1997
1998
1999

4. What song sound like it came straight from a circus? Hint

King For A Day
Worry Rock
Redundant
Prosthetic Head

5. What song is this from? "Walk on eggshells on my old stomping ground." Hint

Walking Alone
Jinx
Haushinka
Uptight

6. The song "Tight Wad Hill" is on this CD.

True
False

7. What song has the line, "Open the past and present now and we are there"? Hint

Good Riddance
All the Time
Last Ride In
Scattered

8. What band member plays the baseball bat? Hint

Mike
Tre'
Billie Joe
None of them

9. What song did Mike write? Hint

Hitchin' A Ride
Take Back
None of them
Prosthetic Head

10. The song "The Grouch" is on this album.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What song is this from? "What comes around is comin' back and haunting you."

Answer: Platypus (I Hate You)

This song has a really long line of curse words near the end. That`s one of the best parts.
2. What song has the line "Another sentimental argument and bitter love"?

Answer: Worry Rock

"Yelling at brick walls and punching windows made of stone.
The worry rock has turned to dust and fallen on our pride."
3. What year was "Nimrod" released?

Answer: 1997

Two years after "Insomniac" and three years before "Warning".
4. What song sound like it came straight from a circus?

Answer: King For A Day

"King For A Day" is about being a drag queen. It has lots of trumpets and stuff, making it sound circusy.
5. What song is this from? "Walk on eggshells on my old stomping ground."

Answer: Walking Alone

Billie Joe`s dad died when Billie was ten. The last gift his dad gave him was a Fender Stratocaster guitar, which Billie Joe named "Blue".
6. The song "Tight Wad Hill" is on this CD.

Answer: False

"Tight Wad Hill" is actually on the album "Insomniac".
7. What song has the line, "Open the past and present now and we are there"?

Answer: Scattered

Both Mike and Billie Joe suffer panic attacks.
8. What band member plays the baseball bat?

Answer: Mike

Mike also does vocals, and bass on this album.
9. What song did Mike write?

Answer: None of them

All the song on this album are written by Billie Joe.
10. The song "The Grouch" is on this album.

Answer: True

It`s the third song on the album.
Source: Author psychomonkey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : Guest 68: 7/10
Jan 13 2023 : Guest 98: 7/10
Dec 23 2022 : Guest 211: 7/10
Dec 16 2022 : Guest 99: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 98: 8/10

Score Distribution

quiz
1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us