Quiz about Know the Lyrics Taylor Swift II
Quiz about Know the Lyrics Taylor Swift II

Know the Lyrics: Taylor Swift II Quiz


I'll give you a Taylor Swift lyric, and you fill in the blank. Songs from her first five CDs, including deluxe edition songs, along with individual singles and songs from soundtracks will be used. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. Taylor Swift

Author
zebra101
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,681
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
220
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. From "Picture to Burn": "I realize you love _____ more than you could ever love me."

What word(s) fills in the blank correctly?
Hint

your truck
your mom
that girl
yourself

2. From "White Horse": "This ain't _____, this is a small town."

Which of the following completes the lyric?
Hint

Hollywood
New York
L.A.
a fairy tale

3. From "Ours": "And any snide remarks from my father about your _____ will be ignored."

What word completes the lyric?
Hint

past
scars
tattoos
car

4. From "State of Grace": "Love is a _____ game, unless you play it good and right."

Which of the following completes the lyric?
Hint

cruel
vicious
dangerous
ruthless

5. From "I Know Places": "They are the hunters, we are the _____."

What word goes in the blank?
Hint

foxes
hunted
animals
prey

6. From "Safe & Sound": "Hold onto this _____ even when the music's gone."

What word completes this line?
Hint

melody
tune
song
lullaby

7. From "Mean": "You, with your words like knives and _____ and weapons that you use against me."

What word fills in the blank?
Hint

bombs
guns
arrows
swords

8. From "Everything Has Changed": "And all I've seen since eighteen hours ago is green eyes and _____ and your smile."

Which of the following goes in the blank?
Hint

sunlight
laughs
freckles
dimples

9. From "Today Was a Fairytale": "You were the prince, I used to be a _____ in distress."

Which word completes the line?
Hint

girl
lady
maiden
damsel

10. From "Ronan": "We're gonna fly away from here, out of this curtained room in this _____ grey, we'll just disappear."

What word fills in this blank?
Hint

cancer
sad
hospital
tragic

11. From "Come In With The Rain": "But I'll leave my window open, cause I'm too tired at night for all these _____."

Which of the following words goes in the blank?
Hint

lies
games
fights
tears

12. From "The Moment I Knew": "And there in the bathroom, I try not to fall apart, and the _____ feeling starts."

What word fills in the blank?
Hint

tragic
hopeless
sinking
betrayed

13. From "Wildest Dreams": "I thought _____ can't help me now."

What word(s) go in the blank?
Hint

the lord
no one
heaven
nothing

14. From "Invisible": "She can't see the way your eyes light up when you _____."

What word completes the line?
Hint

laugh
smile
flirt
speak

15. From "22": "It feels like a perfect night to dress up like _____."

What word completes the lyric?
Hint

hipsters
princesses
celebs
queens


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From "Picture to Burn": "I realize you love _____ more than you could ever love me." What word(s) fills in the blank correctly?

Answer: yourself

"Picture to Burn" is from Taylor's first album. The self-titled country CD was released in 2006. Taylor not only sings, but also writes songs. All of her songs are at least co-written by her. She often draw inspiration from real-life relationships for her songs. "Picture to Burn" is about a relationship that ended badly.

She described the boy as "a redneck heartbreak who's really bad at lying".
2. From "White Horse": "This ain't _____, this is a small town." Which of the following completes the lyric?

Answer: Hollywood

"White Horse" is from Taylor's second CD, "Fearless", which came out in 2008. The song was one of the album's singles. It reached number two on the Billboard U.S. Hot Country Songs list. The song is about a girl realizing that a relationship was not a fairytale and that the guy was not a prince.
3. From "Ours": "And any snide remarks from my father about your _____ will be ignored." What word completes the lyric?

Answer: tattoos

"Ours" is from the deluxe version of Taylor's third CD, "Speak Now". The album was released in 2010. "Ours" became one of the album's singles. The song is about a good relationship. It claims that "life makes love look hard", but it's worth it despite people who "throw rocks at things that shine".
4. From "State of Grace": "Love is a _____ game, unless you play it good and right." Which of the following completes the lyric?

Answer: ruthless

"State of Grace" is from Taylor's fourth album, "Red", which came out in 2012. The song is about a good relationship. The deluxe edition of the CD has an acoustic version of "State of Grace".
5. From "I Know Places": "They are the hunters, we are the _____." What word goes in the blank?

Answer: foxes

"I Know Places" is from Taylor's fifth CD, "1989". This album, named after the year Taylor was born, was released in 2014. The CD's deluxe edition has three other songs plus recorded voice memos of Taylor talking about her song writing process for three songs from the album, including "I Know Places". "I Know Places" is about being in a relationship while avoiding the media and naysayers.
6. From "Safe & Sound": "Hold onto this _____ even when the music's gone." What word completes this line?

Answer: lullaby

"Safe & Sound" is from "The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond", which is the soundtrack for the hit 2012 movie "The Hunger Games". The movie is based on the book of the same title by Suzanne Collins. The song is a slow and haunting tune based on the events of "The Hunger Games". The song features the duo The Civil Wars.
7. From "Mean": "You, with your words like knives and _____ and weapons that you use against me." What word fills in the blank?

Answer: swords

"Mean", from "Speak Now", tells the story of one of Taylor's critics. In the song, she calls him out on his cruel words, claiming that he is nothing but "a liar, and pathetic, and alone in life, and mean". She sings about rising beyond his negativity. The song was one of the album's singles and reached number two on the Billboard U.S. Hot Country Songs list.
8. From "Everything Has Changed": "And all I've seen since eighteen hours ago is green eyes and _____ and your smile." Which of the following goes in the blank?

Answer: freckles

The song "Everything Has Changed" is from "Red". It was written and performed with fellow singer Ed Sheeran. The duet is about a new relationship and wanting to know each other better. The music video for the song features two young children, who look like Taylor and Ed, skipping class to play together.

At the end of the video, it is revealed that Taylor is the girl's mom and Ed is the boy's dad when they pick them up from school.
9. From "Today Was a Fairytale": "You were the prince, I used to be a _____ in distress." Which word completes the line?

Answer: damsel

"Today Was a Fairytale" is from the soundtrack of the 2010 movie "Valentine's Day". The movie was a romantic comedy full of stars, such as Patrick Dempsey, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, and Julia Roberts. Taylor made her movie acting debut by playing a high school girl named Felicia who was dating Willy, played by Taylor Lautner, whom Taylor had dated.
10. From "Ronan": "We're gonna fly away from here, out of this curtained room in this _____ grey, we'll just disappear." What word fills in this blank?

Answer: hospital

"Ronan" was written about a four-year-old boy named Ronan Thompson who died of cancer in 2011. Taylor wrote the song in 2012 by using quotes from his mother's blog. She then preformed the song live for a Stand Up to Cancer telethon in September of that year. The proceeds from the song go to charities to fight cancer. The song is a heartbreaking story of dealing with illness and loss.
11. From "Come In With The Rain": "But I'll leave my window open, cause I'm too tired at night for all these _____." Which of the following words goes in the blank?

Answer: games

"Come In With The Rain" is from the platinum edition of "Fearless". This edition had six bonus songs. There was also a platinum edition DVD with music videos, behind-the-scenes videos, and photos. "Come In With The Rain" is a slow song about an ending relationship.
12. From "The Moment I Knew": "And there in the bathroom, I try not to fall apart, and the _____ feeling starts." What word fills in the blank?

Answer: sinking

"The Moment I Knew" is one of the deluxe edition songs from "Red". The song is about Taylor's birthday party and the guy who didn't come though he said he'd be there. She was torn up about him not coming and it ruined the occasion. The deluxe edition also included two other songs plus the original demo recordings of "Treacherous" and "Red" along with the acoustic version of "State of Grace".
13. From "Wildest Dreams": "I thought _____ can't help me now." What word(s) go in the blank?

Answer: heaven

"Wildest Dreams" was one of the singles from "1989". It is about a relationship which, while the singer thinks it is great, she knows will eventually end. She wants the guy to still think about her fondly after what they have ends. The music video for the song featured Taylor as a brunette 1950s actress who has an affair with her on-screen romance while filming in Africa.

When they come back to the U.S. for the movie premiere, she is sad to see him with his wife.
14. From "Invisible": "She can't see the way your eyes light up when you _____." What word completes the line?

Answer: smile

"Invisible" is one of the songs from the deluxe version of "Taylor Swift". It is about unrequited love. In the song, Taylor sings about how she is not seen by the boy she likes while he in turn is not seen by the girl he likes. The deluxe edition of the album also had two other bonus songs, "I'm Only Me When I'm with You" and "A Perfectly Good Heart".
15. From "22": "It feels like a perfect night to dress up like _____." What word completes the lyric?

Answer: hipsters

The song "22" is from "Red". It was one of the album's singles and reached number twenty on the U.S. Billboard Hot 100 list. It is a catchy pop song about being young and living life. Of the song, Taylor said, "You're old enough to start planning your life, but you're young enough to know there are so many unanswered questions. That brings about a carefree feeling that is sort of based on indecision and fear and at the same time letting loose. Being twenty-two has taught me so much".
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 17 2023 : Guest 208: 11/15
Jan 21 2023 : Guest 71: 3/15

Score Distribution

quiz
3/22/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us