FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Frankie Avalon
Quiz about Lyrics Of Frankie Avalon

Lyrics Of Frankie Avalon Trivia Quiz


Between 1957 and 1963 Frankie Avalon had 23 songs (excluding holiday ones) on Billboard's Top 100/Hot 100 charts. From the lyrics given, can you identify ten of those songs? [All songs listed are by Frankie Avalon.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. A

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,552
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
430
Last 3 plays: Guest 24 (4/10), Guest 12 (10/10), Guest 174 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. From which Frankie Avalon song come these lyrics?

"There's one day I dream of,
The day I can bring
My token of true love,
Your engagement ring."
Hint


Question 2 of 10
2. Frankie Avalon sang these words in what song?

"When that once-shy little sleepyhead
Learns about love and its lilt,
You can bet that the change
Is more than from cotton to silk."
Hint


Question 3 of 10
3. "Then you will find
Your true love will be
Someone who cares for you
And wants to make you happy."

In which Frankie Avalon tune are these words found?
Hint


Question 4 of 10
4. Which hit by Frankie Avalon contains these lines?

"No broken hearts for us
'Cause we love each other.
And with our faith and trust
There could be no other."
Hint


Question 5 of 10
5. These words come from what Frankie Avalon tune?

"Now I may not be a poet
Who can tell his love with words,
But I'm sure my heart will show it
That I'm asking you
To be my wife."
Hint


Question 6 of 10
6. "And since you've come to me
All the world has come to shine,
'Cause I've found a girl
Who's really mine."

These lyrics can be heard in which Frankie Avalon song?
Hint


Question 7 of 10
7. In 1958, teens danced to these lyrics from what Frankie Avalon number?

"Bony Maronie, Peggy Sue
Ain't got that love so very tru-ue."
Hint


Question 8 of 10
8. These lines can be found in what Frankie Avalon song?

"I know the feeling
Of a broken romance.
I know the yearning
To beg for a chance."
Hint


Question 9 of 10
9. "I promise that I always will be true,
I'll give her all the love I have to give
As long as we both shall live."

Which Frankie Avalon offering includes these lyrics?
Hint


Question 10 of 10
10. Frankie Avalon included these lines in which song?

"My heart beats crazy every time I'm with you,
But your momma says you're much too young to date.
We meet at the corner and we share a kiss or two.
How long does your momma think we'll wait wait wait?"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 24: 4/10
May 11 2024 : Guest 12: 10/10
May 06 2024 : Guest 174: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which Frankie Avalon song come these lyrics? "There's one day I dream of, The day I can bring My token of true love, Your engagement ring."

Answer: I'll Wait For You

On the Billboard Hot 100, "I'll Wait For You" reached number 15 in 1958, and "Togetherness" got to number 26 in 1960. Neither "Cupid" (1957) nor "First Love Never Dies" (1963) made a chart.
2. Frankie Avalon sang these words in what song? "When that once-shy little sleepyhead Learns about love and its lilt, You can bet that the change Is more than from cotton to silk."

Answer: Bobby Sox To Stockings

"Bobby Sox To Stockings" was a number eight hit on the Billboard Hot 100 in 1959, and "A Miracle" peaked at number 75 in 1962. "Teacher's Pet" (1957) and "Sleeping Beauty" (1961) failed to chart.
3. "Then you will find Your true love will be Someone who cares for you And wants to make you happy." In which Frankie Avalon tune are these words found?

Answer: Just Ask Your Heart

In 1959, "Just Ask Your Heart" was a number seven song on the Billboard Hot 100. Also on the Hot 100, "A Perfect Love" made it to number 47 in 1960. "You Excite Me" reached number 49 on the Top 100 list in 1957. "Welcome Home" went uncharted in 1962.
4. Which hit by Frankie Avalon contains these lines? "No broken hearts for us 'Cause we love each other. And with our faith and trust There could be no other."

Answer: Why

The top hit "Why" ranked number one on the Billboard Hot 100 in 1960, and "Who Else But You" eased in at number 82 in 1961. Neither "Darlin'" in 1957 nor "Heartbeats" in 1963 was listed.
5. These words come from what Frankie Avalon tune? "Now I may not be a poet Who can tell his love with words, But I'm sure my heart will show it That I'm asking you To be my wife."

Answer: You Are Mine

On the Billboard Hot 100 list, "You Are Mine" got to number 26 in 1962, and "Don't Let Love Pass Me By" just made it to number 85 in 1960. "Married" in 1961 and "Don't Stop Now" in 1963 made no chart.
6. "And since you've come to me All the world has come to shine, 'Cause I've found a girl Who's really mine." These lyrics can be heard in which Frankie Avalon song?

Answer: A Boy Without A Girl

"A Boy Without A Girl" reached number ten on the Billboard Hot 100 in 1959. On the same chart, "Swingin' On A Rainbow" got to number 39 in 1959, and "Tuxedo Junction" eased in at number 82 in 1960. Not listed in 1961 was "Gotta Get A Girl."
7. In 1958, teens danced to these lyrics from what Frankie Avalon number? "Bony Maronie, Peggy Sue Ain't got that love so very tru-ue."

Answer: Dede Dinah

On the Billboard 1958 Top 100, "Dede Dinah" shot up to number seven. On the Hot 100 in 1960, "The Puppet Song" made it to number 56. Uncharted were "Voyage To The Bottom Of The Sea" in 1961 and "Beach Party" in 1963.
8. These lines can be found in what Frankie Avalon song? "I know the feeling Of a broken romance. I know the yearning To beg for a chance."

Answer: Don't Throw Away All Those Tear Drops

The lines are from the 1960 number 22 Hot 100 tune "Don't Throw Away All Those Tear Drops." Also on the Hot 100, in 1959 "Two Fools" reached number 54, and in 1960 "All Of Everything" made it to number 70. In 1961, "Call Me Anytime" did not chart.
9. "I promise that I always will be true, I'll give her all the love I have to give As long as we both shall live." Which Frankie Avalon offering includes these lyrics?

Answer: Venus

The mega-hit "Venus" topped the Billboard Hot 100 chart at number one in 1959 for five weeks. In the same year,"What Little Girl" made it to number 79. "Shy Guy" (1957) and "Talk, Talk, Talk" (1960) went uncharted.
10. Frankie Avalon included these lines in which song? "My heart beats crazy every time I'm with you, But your momma says you're much too young to date. We meet at the corner and we share a kiss or two. How long does your momma think we'll wait wait wait?"

Answer: Ginger Bread

"Ginger Bread" got to number nine on the Billboard Hot 100 in 1958. "Where Are You" reached number 32 in 1960. "True, True Love" barely charted at number 90 in 1961. And in 1961, "The Lonely Bit" made no list.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics: III:

Song lyrics of five singers from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Fats Domino Average
  2. Lyrics Of Frankie Avalon Average
  3. Lyrics of Paul Anka Average
  4. Lyrics Of Chubby Checker Easier
  5. Lyrics Of Brook Benton Average

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us