FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Chubby Checker
Quiz about Lyrics Of Chubby Checker

Lyrics Of Chubby Checker Trivia Quiz


Between 1959 and 1965, Chubby Checker had 27 songs on Billboard's Hot 100 charts. From the lyrics given, can you name these ten songs? [All songs listed are by Chubby Checker.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. C

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,605
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
334
- -
Question 1 of 10
1. From what Chubby Checker song come these lyrics?

"Push your partner out, then you hunch her back.
Start a little movement in your sacroiliac.
Wiggle like a stick, wobble like a duck."
Hint


Question 2 of 10
2. These lines are found in which song by Chubby Checker?

"Come on everybody!
Clap your hands!
All you looking good.
I'm gonna sing my song.
It won't take long."
Hint


Question 3 of 10
3. "Get yourself a limbo girl.
Give that chic a limbo whirl.
There's a limbo moon above,
You will fall in limbo love."

Please name the Chubby Checker tune from which these words come.
Hint


Question 4 of 10
4. To what Chubby Checker number did teens dance, to these lyrics?

"Cause summertime is party time
And everything's alright
Cause everyone is feelin' fine
And every night is Saturday night yeah."
Hint


Question 5 of 10
5. Chubby Checker did not horse around with what song that has these lines?

"Now you turn to the left when I say gee.
You turn to the right when I say haw.
Now gee, ya ya little baby,
Now haw, ya."
Hint


Question 6 of 10
6. "Yeah come on baby and fly with me
Just as easy as ABC.
Its got the rhythm and the rock and roll
A little cha-cha gonna move my soul."

Chubby Checker sang these words in which tune?
Hint


Question 7 of 10
7. Chubby Checker and Dee Dee Sharp combined on these lyrics in what song?

"Ar come on come on
And please me baby.
Come on and tease me baby.
Come on and drive me crazy."
Hint


Question 8 of 10
8. To what dance was Chubby Checker referring in these lines?

"Don't cha know
You've gotta shake your hands all around and around the sky,
And then you buzz around the floor.
You can do it if you really try."
Hint


Question 9 of 10
9. "Come on baby
Let's do the twist.
Take my little hand
And go like this."

What was Chubby Checker's monster hit?
Hint


Question 10 of 10
10. In what Chubby Checker number are these words?

"And with the moon above
I should sing songs of love.
But all I do is sing her name
She gets the message just the same."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From what Chubby Checker song come these lyrics? "Push your partner out, then you hunch her back. Start a little movement in your sacroiliac. Wiggle like a stick, wobble like a duck."

Answer: The Hucklebuck

On the Billboard Hot 100 in 1960, "The Hucklebuck" ranked number 14 and "Dancing Dinosaur" did not rank. "Hooka Tooka" got to number 17 in 1964, and "The Class" made it to number 38 in 1959.
2. These lines are found in which song by Chubby Checker? "Come on everybody! Clap your hands! All you looking good. I'm gonna sing my song. It won't take long."

Answer: Let's Twist Again

"Let's Twist Again" was a number eight hit in 1961 on Billboard's Hot 100. "Twist It Up" checked in at number 25 in 1963. Neither "Teach Me To Twist" (with Bobby Rydell) in 1962 nor "Spread Joy" in 1964 made the chart.
3. "Get yourself a limbo girl. Give that chic a limbo whirl. There's a limbo moon above, You will fall in limbo love." Please name the Chubby Checker tune from which these words come.

Answer: Limbo Rock

In 1962, "Limbo Rock" soared on Billboard's Hot 100 to number two. "Let's Limbo Some More" in 1963 made number 20. "Whole Lotta Laughin'" (1959) and "The Weekend's Here" (1965) failed to make it.
4. To what Chubby Checker number did teens dance, to these lyrics? "Cause summertime is party time And everything's alright Cause everyone is feelin' fine And every night is Saturday night yeah."

Answer: Dancin' Party

The year 1962 saw "Dancin' Party" reach number 12 on the Billboard Hot 100 list. In 1960, "Whole Lotta Shakin' Goin' On" climbed to number 42. "Surf Party" made it to number 55 in 1963. Uncharted was "That's The Way It Goes" in 1961.
5. Chubby Checker did not horse around with what song that has these lines? "Now you turn to the left when I say gee. You turn to the right when I say haw. Now gee, ya ya little baby, Now haw, ya."

Answer: Pony Time

"Pony Time" was a number one top hit on Billboard's Hot 100 in 1961. "Hey Bobba Needle" made number 23 in 1964. "Swingin' Together" (with Bobby Rydell) in 1962 and "Something To Shout About" in 1963 did not chart.
6. "Yeah come on baby and fly with me Just as easy as ABC. Its got the rhythm and the rock and roll A little cha-cha gonna move my soul." Chubby Checker sang these words in which tune?

Answer: Birdland

The Billboard Hot 100 in 1963 listed "Birdland" at number 12 and "Twenty Miles" at number 15. "Good, Good Lovin'" in 1961 reached number 43. In 1964, "Rosie" was not listed.
7. Chubby Checker and Dee Dee Sharp combined on these lyrics in what song? "Ar come on come on And please me baby. Come on and tease me baby. Come on and drive me crazy."

Answer: Slow Twistin'

Their rendition of "Slow Twistin'" was a number three song on Billboard's Hot 100 in 1962. That same year, "La Paloma Twist" eased into number 72 and "Gotta Get Myself Together" did not make the list. "Everything's Gonna Be All Right" went uncharted in 1961.
8. To what dance was Chubby Checker referring in these lines? "Don't cha know You've gotta shake your hands all around and around the sky, And then you buzz around the floor. You can do it if you really try."

Answer: The Fly

In 1961, the Billboard Hot 100 had "The Fly" at number seven, "(Dance The) Mess Around" at number 24, and "Twistin' U.S.A." at number 69. In 1962, "Popeye (The Hitchhiker)" ranked number ten.
9. "Come on baby Let's do the twist. Take my little hand And go like this." What was Chubby Checker's monster hit?

Answer: The Twist

Amazingly, "The Twist" was a Billboard Hot 100 number one hit in 1961, and then again in 1962! In 1964, "Lazy Ellie Molly" was number 40, "Do The Freddie" made number 46, and "You Better Believe It" missed the chart.
10. In what Chubby Checker number are these words? "And with the moon above I should sing songs of love. But all I do is sing her name She gets the message just the same."

Answer: Loddy Lo

Three of the songs are from 1963. "Loddy Lo" got to number 12 on Billboard's Hot 100, "Black Cloud" just made it at number 98, and "What Do Ya Say!" did not chart.
In 1964, "She Wants T' Swing" reached number 50.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics: III:

Song lyrics of five singers from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Fats Domino Average
  2. Lyrics Of Frankie Avalon Average
  3. Lyrics of Paul Anka Average
  4. Lyrics Of Chubby Checker Easier
  5. Lyrics Of Brook Benton Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us